Pinkpop

Pinkpop 10.-12.06.2016
ultra-music-festival.jpgDrie dagen lang feesten op muziek van de beste bands, dat is Pinkpop! Pinkpop is een driedaags festival dat jaarlijks gehouden wordt in Landgraaf in Limburg. Het festival vindt meestal plaats in het Pinksterweekend. In jaren waarin Pinksteren vroeg valt wordt het festival verschoven naar een ander weekend dat dichter bij de maand juni ligt. Dit was het geval in 2008, 2010 en 2013. Het wordt al sinds 1970 gehouden en is daarmee het langstlopende jaarlijks terugkerende popevenement ter wereld. De kleur van het festival is roze. Veel bezoekers dragen roze kledingstukken of accessoires of het roze Pinkpop-petje. Per dag trekt het festival ongeveer 60.000 bezoekers en door de jaren heen traden meer dan 500 verschillende artiesten op. Maandag, Tweede Pinksterdag, is de dag waarop de meeste en bekendste bands optreden. Het festival draait om pop- en rockmuziek Dit jaar, op de 46ste editie, treden grote namen als Robbie Williams, Foo Fighters, Muse, Rise Against en Slash op. Er zullen voor het eerst vier in plaats van drie podia zijn. Het festival wordt na het laatste optreden afgesloten met een vuurwerkshow waarbij 'All you need is Love' van de The Beatles wordt gedraaid.

Tip van een insider..
Kaarten voor Pinkpop zijn ongeveer drie maanden van tevoren te krijgen. Je kunt ze online of telefonisch boeken of kopen bij één van de voorverkooppunten. Je kunt een weekendkaart kopen voor alledrie de dagen, inclusief verblijf op de camping. Ook zijn er dagkaarten te koop. Kaarten zijn vaak snel uitverkocht, vooral voor de laatste festivaldag, dus wees er op tijd bij.
In plaats van een verblijf op de camping, kunt u ook kiezen voor een vakantiewoning of appartement in de buurt van Pinkpop.

Geschikt voor..
Pinkpop is éen van die festivals waar je één keer in je leven naar toe moet als je van pop- en rockmuziek houdt. Elk jaar staan 's werelds beste artiesten en bands op de podia van Pinkpop. Het programma is vaak al een aantal maanden van tevoren bekend, dus kijk van tevoren welke artiesten er dit jaar komen.

Wat u verder nog moet zien in Landgraaf..
Landgraaf ligt in de provincie Limburg. Een provincie die zich ondescheidt van de rest van het vlakke Nederland door zijn mooie groene heuvels. Na het festival behoefte aan wat rust? Maak een mooie wandeltocht in Park Gravenrode gelegen in de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Je vindt hier uitgestrekte bossen, visvijvers, kastelen en een stuwmeer. Ook voor de sportievelingen onder ons biedt Landgraaf een hoop. Breng een bezoek aan Sport & Leisurepark Landgraaf waar je allerlei sporten kunt beoefen. Of ga naar Snowworld Landgraaf en beleef een fantastische wintersportervaring in het grootste indoor wintersportcomplex ter wereld.

 

Vakantiehuizen in Limburg

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie