Holland Festival

Holland Festival 04.06.-26.06.2016

Holland Festival_ Lunchconcert-passage-Rijksmuseum_05-©-Ada-Nieuwendijk_KLEIN.jpgAmsterdam biedt alle cultuur-, theater- en kunstliefhebbers ieder jaar in het begin van de zomer een prachtige ervaring: Het grootste en oudste Nederlandse kunst- en muziekfestival, het populaire Holland Festival, maakt op zijn talloze bezoekers indruk met prachtige optredens. Het is begonnen in de naoorlogse jaren en de eerste uitvoering van het festival, Pelleas et Melisande, beantwoorde al in 1949 aan de heroplevende culturele behoeften bij de mensen. Vanaf dat jaar komen beeldende en uitvoerende kunstenaars naar het Holland Festival om de tijdsgeest te proeven, te uiten en nieuwe ideeën te verspreiden door middel van theater, muziek, dans, opera, film, multimedia en architectuur. Tijdens het Holland Festival bruist in heel Amsterdam het culturele leven op een heel hoog niveau en inspireert het deelnemers en bezoekers. Hier zijn de echte professionals aan het werk, niet alleen Nederlanders, maar ook acteurs en dansers van naam uit de rest van de wereld laten hun kunnen op het Amsterdamse podium zien. Bovendien stellen de beeldende kunstenaars hun werken tentoon, wat leidt tot een prachtige inter-culturele uitwisseling. Bezoekers kunnen zich verheugen op een aanbod van meer dan honderd uitvoeringen uit verschillende kunstgenres. Dan gaat het om muziektheater producties, internationaal toneel, klassieke en experimentele orkestuitvoeringen. De belangrijkste locaties zijn in het centrum van Amsterdam: de Stadsschouwburg, het Muziektheater en het Concertgebouw. Sommige van de evenementen van het Holland Festival zijn gratis, andere zijn tegen betaling.

Tip van een insider

Het Holland Festival in Amsterdam is vooral aantrekkelijk voor muziekliefhebbers die niet alleen hedendaagse muziek, maar ook experimentele werken willen horen. Vooral in de Westergasfabriek vinden baanbrekende premieres plaats, die daarna de hele wereld over gaan. Tickets kunt u het beste zo vroeg mogelijk boeken, het liefst een aantal maanden van tevoren.

Wat u verder nog moet zien in Amsterdam..

Een goede start in de idyllische stad Amsterdam is een rondvaart door de vele grachten. U vaart door deze romantische waterwegen langs prachtige oude herenhuizen. De mooie boten pendelen regelmatig op en neer en u kunt op verschillende halteplaatsen steeds weer in en uit stappen. Stops zijn er bijvoorbeeld bij het Anne Frank Huis, het beroemde Van Gogh Museum, het Rembrandthuis, het Stadhuis en het Rijksmuseum. De grachten van Amsterdam met hun historische halteplaatsen zijn UNESCO Werelderfgoed, zij alleen al zijn een reis naar Amsterdam waard. Vooral 's nachts zijn ze heel mooi als ze magisch verlicht zijn. Boek een dinner-rondvaart, een cocktail-rondvaart of een tochtje samen met de kinderen op een pizzaboot en laat Amsterdam aan je voorbij trekken.

Vakantiehuizen in Amsterdam

Foto: © Ada Nieuwendijk

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie