Tour de France

Le Tour de France 02.-24.07.2016

Tour de France_copyright Paris Tourist Office - Photographer  Amélie Dupont_KLEIN.jpg22 stations en ongeveer 3700 km: Dit zijn de kerngegevens van de Tour de France. De belangrijkste etappewielerwedstrijd in de wereld begint elk jaar in een ander land en eindigt traditioneel op de Champs-Elysees in Parijs. Er is geen proloog, er zijn geen teamtijdritten en slechts één individuele tijdrit op de voorlaatste dag. De route bevat twee bergpunten in de Alpen en in de Pyreneeën, en enkele kasseienetappes. Jaarlijks worden er talrijke toeschouwers en enthousiaste supporters verwacht bij de finish in Parijs. Hier wordt de winnaar van de Tour de France gehuldigd. Voor veel Fransen is dit traditionele, grote evenement onmisbaar op de kalender. Gratis en onder de heerlijkste weersomstandigheden kunt u zichzelf hier een beeld vormen van de sport en de geleverde krachtinspanning, en kunt u de renners aan moedigen tijdens de laatste meters. De Tour de France met haar einddoel Parijs is een groot feest voor de hele familie en een gelegenheid bij uitstek om de stad van de liefde te verkennen en hier een paar heerlijke dagen te beleven.

Tip van een insider..

Wie de route, of een deel daarvan, mee wil rijden kan dit doen! De routes zijn vrij tot de reclamerenners deze afsluiten. Auto rijden en parkeren op de route voor de finish is ook nog steeds mogelijk. Alstublieft minstens één meter van de weg.

Geschikt voor..

Zowel sportliefhebbers als ook gezinnen met jonge en oudere kinderen zijn op de Tour de France precies op hun plek. Samen kunt u heerlijke dagen in Parijs doorbrengen en daarnaast kan ieder zijn favoriet toejuichen en aanmoedigen in de laatste meters tot de finish. De ontspannen sfeer en de spannende slotetappe maken een bezoek aan de Tour de France in Parijs tot een sportief hoogtepunt voor alle generaties.

Wat u verder nog moet zien in Parijs..

Een heel andere kant van de stad kunnen vakantiegangers ontdekken in de catacomben van Parijs. Deze zijn alleen toegankelijk met getraind personeel. Daarvoor in de plaats krijgt u kippenvel en een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Het Louvre - misschien wel het meest beroemde museum ter wereld, de Notre Dame, de Eiffeltoren: Parijs is altijd een bezoek waard! De stad van kunstenaars en dromers nodigt uit om te vertoeven en haar te verkennen! De stadsdrukte of romantische wandelingen langs de Seine, in Parijs haalt iedere vakantieganger zijn hart op.

Vakantiehuizen in Frankrijk

Foto: © Paris Tourist Office - Photographer Amélie Dupont

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie