Tilburgse Kermis

Tilburgse Kermis 22.-31.07.2016
Tilburgse_kermis_by_NBTC_KLEIN.jpgDe Tilburgse kermis is de grootste kermis van de Benelux. Dit evenement, waar jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers op af komen, wordt altijd gehouden in de laatste volle week van juli. De kermis wordt altijd op een vrijdag geopend met een kermisloterij en tien dagen later, op een zondag, 'begraven'. Om 22.00 uur sluiten alle attracties en begint de begrafenisstoet, van de Heuvelse kerk naar de Piushaven, waar de Tilburgse brandweer de kermis afsluit met een vuurwerkshow van 15 minuten. De kermis bestaat dit jaar 444 jaar. De attracties zijn weliswaar met de tijd meegegaan, maar er zijn ook nog historische attracties, de nostalgische kermis, op het Willemsplein te vinden. Tussen de 230 en 240 attracties staan verspreid over meer dan 3 km door de binnenstad.
Dit jaar haalt de gemeente het hoogste reuzenrad ooit naar de kermis. Het Sky Lounge Wheel van 60 meter hoog werd gebouwd in 2000 voor de Wereldtentoonstelling in Hannover en wordt daarom ook wel Expo Rad genoemd. Ook treden er ieder jaar artiesten uit binnen- en buitenland op op de Tilburgse kermis. De meeste dagen staan in het teken van een thema: zo is er de blauwe zondag die in het kader staat van autisme, gehandicaptendag op dinsdag en roze maandag waarbij er verschillende activiteiten gehouden worden in het kader van homo-emancipatie en integratie.

Geschikt voor..
Op de kermis zijn er zoveel attracties, dat iedereen er wel wat vindt wat hij of zij leuk vindt. De themadagen zorgen ervoor dat iedereen toegang heeft tot de attracties en activiteiten van de kermis. Zo worden op gehandicaptendag de attracties aangepast voor gehandicapten en er is extra personeel aanwezig om te helpen bij het in- en uitstappen. Ook wordt er een speciale middag voor senioren georganiseerd met verschillende optredens.

Wat u verder nog moet zien in Tilburg..
Tilburg en omgeving bieden u een hoop uiteenlopende attracties. Tilburg heeft een aantal interessante musea, zoals het Textielmuseum, dat niet alleen een museum is, maar ook een fabriek waar de machines nog draaien en produceren. In het Natuurmuseum Brabant leert u alles over dier, mens en plant in een tentoonstelling voor jong en oud. In Vincents Tekenlokaal ziet u waar en hoe Vincent van Gogh tekenles kreeg in zijn jonge jaren. De binnenstad kent veel bezienswaardigheden waar u tijdens mooie stadwandelingen langs komt. In de omgeving van Tilburg vindt u bekende pretparken zoals De Efteling, Safari Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen. In de Efteling wordt een wondere wereld werkelijkheid. Er is het Sprookjesbos en attracties als de Droomvlucht, de Pandadroom, de reuzenachtbaan Python en de wildwaterbaan Piranha. Kortom plezier voor het hele gezin. Beleef Tilburg en haar attracties in een comfortabele vakantiewoning.

 

Vakantiehuizen in Noord-Brabant

Bild: © NBTC

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie