Night of the Proms

Night of the Proms 25.11.-18.12.2016

dv1970026_KLEIN.jpgTijdens de spectaculaire zomerconcertreeks in Londen lijkt dit voor de klassieke muziekliefhebber iets ongewoons. De concerten van de "Night of the Proms" komen voort uit de promenadeconcerten uit de 18de eeuw langs de oevers van de Thames. Bij de wens om het brede publiek veel hoogstaande en niet noodzakerlijkerwijs populaire muziekstukken te bieden, wordt tijdens dit evenement de daad bij het woord gevoegd. De plek waar dit evenement gehouden wordt is al sinds lange tijd de prachtige, eerbiedwaardige Royal Albert Hall. Sinds 1927 zendt de BBC de Proms uit. Veel enthousiaste bezoekers komen in hun alledaagse kleding rechtstreeks van het werk naar de Night of the Proms in Londen, er is geen speciale dresscode. Naast zitplaatsen kunt u ook één van de 1400 goedkope staanplaatsen krijgen voor ongeveer € 10 per concert. En het is heel gebruikelijk om je eigen picknick voor in de pauze mee te nemen. Het hoogtepunt aan het eind is de "Last Night of the Proms". Om de bezoekersstroom te kunnen verwerken, vindt parallel "Proms in the Park" plaats - met een eigen programma en een live verbinding met de Royal Albert Hall. Geniet van de ontspannen sfeer en verblijf in een appartement in Londen.

Tip van een insider..

Abonnementen, groepskortingen of meerdere boekingen in een week laten u van het concert genieten tegen een betaalbare entreeprijs. Misschien oefent u vooraf al de afsluitende liederen "Land of Hope and Glory", "Jeruzalem" en "Rule, Britannia," waarbij het publiek uit volle borst meezingt.

Geschikt voor..

Zelden is een klassieke muziek evenement zo ongedwongen van opzet dat zelfs nieuwkomers in de klassieke muziek zich er prettig bij voelen. Zelfs ouders met kinderen kunnen bij Proms in the Park genieten van de prachtige muziek, zonder een dure babysitter te moeten inhuren. Zoals de missie van "Night of the Proms" aangeeft zijn de tickets betaalbaar en de kledingvoorschriften casual en comfortabel, van alledaagse kleding tot een trainingspak. Zo wordt muziek nog plezieriger.

Wat u verder nog moet zien in Londen..

Ontdek behalve de Proms ook de bijzondere Londense flair in cafeetjes en barretjes, snuffel in de boetieks van onbekende ontwerpers en op vlooienmarkten, zoals de Petticoat Lane Market. Geniet van het brede scala aan internationale gerechten, die nergens authentieker geserveerd worden dan in de straten van Londen. Profiteer van het rijke culturele aanbod in de vele musea in de stad: meestal is de entree gratis. Plantenliefhebbers vinden hun Mekka in de Victoriaanse tuinen van Kew Gardens, waar de klimatologische omstandigheden geschikt zijn gemaakt voor bijna elke plant op aarde.

Vakantiehuizen in Londen

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie