Carnaval Maastricht

Carnaval Maastricht 26.-28.02.2017
Carnaval_Maastricht_by_NBTC.jpgOptochten, de mooiste carnavalsoutfits, feest op straat: dat is het Carnaval van Maastricht. Drie dagen lang staat heel Maastricht in het teken van carnaval. Maastricht is één van de meest bijzondere plekken om carnaval in Nederland mee te maken. Het kent een aantal unieke elementen zoals de optocht en het straatcarnaval. Zaterdag voor carnaval wordt de Stadsprins opgehaald van Station Maastricht en in een optocht met muziek en carnavalsverenigingen meegenomen naar de Markt. Hier vindt in het stadhuis een ceremonie plaats waarin er sleuteloverdracht plaatsvindt van de burgemeester aan de Stadprins. Op zondag begint het carnaval echt en vindt 's ochtends het inschieten van het carnaval plaats met kanonschoten en het hijsen van de vlag. 's Middags is de grote optocht van het station naar de binnenstad. Carnavalsverenigingen en vriendenclubs beelden originele onderwerpen uit op carnavalskarren. Hierna begint het straatcarnaval. Er wordt gefeest op straat en in cafés. Het straatcarnaval gaat elke dag tot in de late uurtjes door. Op maandag is het familiedag met optredens in de binnenstad, de familieoptocht en een open podium voor kinderen op het Vrijthof. Op dinsdag is er 's middags op het Vrijthof het Zate Hermeniekesconcours. 's Avonds vertrekt de laatste optocht van de Markt naar het Vrijthof waar de vlag weer omlaag wordt gehaald en het carnaval tot een einde komt.
Omdat het carnaval jaarlijks druk bezocht wordt raden we u aan tijdig een onderkomen te reserveren in Maastricht. Kom na een dag carnavallen lekker bij en boek een comfortabel appartement.

Geschikt voor..
Het Maastrichtse carnaval trekt jaarlijks veel bezoekers uit Limburg en andere delen van Nederland. In Maastricht zijn kostuums en schmink erg belangrijk. Iedereen besteedt veel aandacht aan zijn of haar outfit en probeert hierin origineel en fantasierijk te zijn. Niet verkleed naar het Maastrichtse carnaval is dus geen optie. Kies een origineel kostuum uit en geniet van deze unieke ervaring.

Wat u verder nog in Maastricht moet zien..
Maastricht is een historische stad met een lange geschiedenis en kent daardoor veel belangrijke en interessante bezienswaardigheden. De Oude Bisschopsmolen is de oudst draaiende watermolen van Nederland. Hij dateert uit de 7de eeuw. Er worden rondleidingen door de molen gegeven, maar ook workshops zoals broodbakken. U kunt er genieten van een stuk echte Limburgse vlaai.
Een interessant en leuk uitje zijn de grotten van Sint-Pietersberg. De grotten zijn ontstaan toen in de tijd van de Romeinen en de Middeleeuwen kalksteen uit de grond werd gehaald voor de bouw van huizen. Er ontstond een gangenstelsel van meer dan 200 km. In de Tweede Wereldoorlog werden de grotten gebruikt als geheime opslagplaats om kostbaarheden uit handen van de de Duitsers te houden zoals bijvoorbeeld het schilderij De Nachtwacht van Rembrandt.
Wilt u even tot rust komen na het carnaval, breng dan een bezoek aan het Stadspark. U kunt hier wandelen langs en over de oude stadsmuur of gewoon lekker languit op het gras liggen.

 

Vakantiehuizen in Maastricht

Bild: © NBTC

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie