Boot Holland

Boot Holland 12.-17.02.2016Boote_Fotolia_6801147_S_KLEIN.jpgDeze watersportbeurs wordt elk jaar in februari gehouden in Leeuwarden. Het watersportseizoen wordt hier ingeluid en het is de favoriete beurs voor liefhebbers en professionals. Van 12 tot 17 februari 2016 wordt de 26ste editie gehouden. De beurs vindt plaats in het WTC Expo Leeuwarden. Dit is het grootste evenementen- en beurscomplex van Friesland en één van de grotere in Nederland. Vroeger was het de veemarkt en nu worden er beurzen, exposities en congressen gehouden. Op Boot Holland worden niet alleen allerlei soorten boten geëxposeerd, maar ook vindt u alles van electronica en motoren tot acessoires en diensten. Ook worden er speciale type boten tentoongesteld. Zo is er het rond- en platbodemspaviljoen. Hier staan naast moderne rond- en platbodems ook klassieke schepen en ander varend historisch erfgoed.

Tip van een insider..
Bij Sloepverhuur Leeuwarden kunt u voor een dag of deel van de dag een sloep huren om in en om Leeuwarden te varen. De vaarders onder ons kunnen er zelf een dagje heerlijk op uit op de Friese wateren.

Geschikt voor..
Zowel watersportliefhebbers als professionals vinden op Boot Holland alles om zich op te maken voor het watersportseizoen. De beurs heeft hele toegankelijke entreeprijzen. Online kosten tickets € 12,50 en aan de kassa € 14,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het WTC Expo is goed te bereiken vanwege haar centrale ligging. Verschillende snelwegen komen hier langs en ook het openbaar vervoer is er goed op aangesloten.

Wat u verder nog moet zien in Leeuwarden..
Leeuwarden heeft een mooie, historische binnenstad vol grachten, historische panden, winkels en restaurants. U kunt de stad vanaf de grachten ontdekken tijdens een grachtentour. Deze tour boekt u bij de VVV. Een bekende attractie in Leeuwarden is de Oldehove. Deze scheve en kromme kerktoren had destijds hoger moeten worden dan de Martinitoren in Groningen, maar al na tien meter bouwen ging de toren scheef staan. Er is nog geprobeerd wat aan de verzakking te doen, maar daardoor werd hij behalve scheef ook krom. U kunt een platform op waar u langs de toren naar beneden kunt kijken. De twee bekendste musea van Leeuwarden zijn het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof. In het Fries Museum kunt u leren over de geschiedenis en cultuur van Friesland en in Princessehof wordt oude en hedendaagse keramiek tentoongesteld. Het museum is gevestigd in het stadspaleis uit de 18de eeuw van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau.
Na en tijdens een dagje Leeuwarden kunt u heerlijk bijkomen en genieten op één van de terrasjes langs de grachten.

Vakantiehuizen in Leeuwarden

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie