Art Rotterdam

 

Art Rotterdam 11.-14.02.2016

Art_Rotterdam_by_Ula Mirowska.jpgArt Rotterdam is een cultureel festival dat jaarlijks gehouden wordt in Rotterdam in de maand februari. Op verschillende plaatsen in de havenstad bruist het dan van culturele en artistieke activiteiten. Er zijn site fairs, pop-up shows, open ateliers en prachtige museale tentoonstellingen.
Art Rotterdam 2016 vindt plaats van 11 tot 14 februari. De festivalweek is geconcentreerd rond drie plekken: de Van Nellefabriek, Wilhelminapier en het Museumwartier. Tussen deze drie locaties rijden gratis pendelbussen. De Van Nellefabriek is een van belangrijkste industriële monumenten in Nederland. Het is een rijksmonument en het staat op de nominatie om opgenomen te worden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De fabriek is gebouwd tussen 1927 en 1930 in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Dat wil zeggen dat gebruik werd gemaakt van moderne materialen en constructiemethoden waardoor het mogelijk werd transparante en lichte ruimten te creëren. In de Van Nellefabriek is tot 1995 koffie, thee en tabak geproduceerd. Daarna is het een gebouw geworden waarin jonge creatieve ondernemers onderdak kunnen vinden. Tijdens Art Rotterdam zijn er rondleidingen door dit karakteristieke gebouw.
Eén van de onderdelen van Art Rotterdam is de New Art Section. Ruim 20 internationale jonge galeries krijgen de gelegenheid het werk van jonge kunstenaars te presenteren aan een internationaal publiek van kunstliefhebbers, kunstverzamelaars en tentoonstellingontwerpers.
Een ander onderdeel van Art Rotterdam is Projections. In een grote verduisterde hal worden op reuzeschermen video's en films van opkomende en gerenommeerde kunstenaars vertoond. Op de Wilhelminapier en in het Museumkwartier kunt u diverse tentoonstellingen bezoeken, bijvoorbeeld in Museum Boijmans van Beuningen of in de Kunsthal.

Tip van een insider..
Voor kinderen is Villa Zebra op de Kop van Zuid de moeite waard. Villa Zebra maakt tentoonstellingen en organiseert workshops voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Kinderen ontdekken kunst door spannende vragen en opdrachten. Ze maken in de workshop hun eigen kunstwerk.

Wat u verder nog moet zien in Rotterdam..
Rotterdam kent een breed cultuuraanbod van muziek, toneel en beeldende kunst. In De Doelen en in de Laurenskerk vinden regelmatig concerten plaats van internationaal vermaarde orkesten en koren.
Zeker een bezoek waard is het Museum Boijmans van Beuningen. Het is één van de belngrijkste musea in Nederland. Hier krijgt u een overzicht van kunst uit de vroege Middeleeuwen tot kunst van nu. Er hangen stukken van Nederlandse en Europese kunstenaars als Rembrandt, Van Gogh en Dali. Naast beeldende kunst kunt u hier ook toegepaste kunst en design bewonderen.

 

Vakantiehuizen in Rotterdam

Bild: © Ula Mirowska

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie