Dickens Festijn Deventer

Dickens Festijn Deventer 18.-19.12.2016dickens_festijn_deventer_by_NBTC.jpgWie zich even wil wanen in het negentiende eeuwse Londen, moet op 18 en 19 december a.s. (2016) het Dickens Festijn in Deventer bezoeken. De historische binnenstad van Deventer is dan overspoeld met honderden personages uit de romans van Charles Dickens, zoals Oliver Twist, Mr. Pickwick en Scrooge, maar ook andere figuren die in het straatbeeld van het 19de eeuwse Engeland te zien waren zoals kantoorklerken, weeskinderen, verkopers, donkaarts, zwervers en deftige heren en dames. Het Dickens Festijn vindt sinds 1990 ieder jaar plaats in Deventer in het weekend voor Kerst. Het is een initiatief van bewoners en middenstanders. Meer dan 150.000 mensen bezoeken dit evenement. Het is er dan ook altijd erg druk. Het Bergkwartier in de binnenstad van Deventer wordt ervoor afgezet. Men kan het evenement alleen bezoeken via de Keizerstraat. U kunt het festival bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. In de Lebuinuskerk is een traditionele kerstmarkt en op de Brink is een warenmarkt. Ook elders zijn kerstmarkten en kraampjes waar wat lekkers te eten valt. Her en der zijn concerten. En u zult zeker ook de Christmas Carol Singers tegenkomen. Tijdens het evenement zijn op beide dagen de winkels open.

Tip van een insider..
De toegang is gratis, maar de wachttijd kan oplopen tot anderhalf uur. Bezoekers worden groepsgewijs binnengelaten. Trekt u warme kleren aan, omdat het rond deze tijd van het jaar vaak koud is.

Wat u verder nog moet zien in Deventer..
Deventer heeft nog meer te bieden. De historische binnenstad kent veel mooie, oude gebouwen. De aloude Lebuinuskerk zelf is het bekijken waard. De beroemde tropenarts en Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer heeft meermalen het orgel van de Lebuinus bespeeld. In de stad staat een standbeeld van Schweitzer. In het Etty Hillesum Centrum kunt u zich verdiepen in de situatie van de joden in Deventer, voor en tijdens de oorlog en in de persoon van Etty Hillesum. Deze joodse vrouw uit Deventer, die in Auschwitz is omgekomen, heeft een indrukwekkend dagboek nagelaten. Voor kinderen is het Speelgoedmuseum een leuk uitje. Ze kunnen hier zien met welk speelgoed kinderen vroeger speelden.

 

Vakantiehuizen in Zuid-Holland

Bild: © NBTC

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie