Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

noorderzon_ Pierre_Borasci.jpg
© Noorderzon - Pierre Borasci

18.08.2014 - 28.08.2016

www.noorderzon.nl

Tickets: vanaf 11 euro

Dit jaar vindt de 25ste editie van het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats in het Noorderplantsoen en verschillende nabij gelegen locaties in Groningen. Het festival duurt elf dagen en begint vaak in de derde week van augustus. Dit jaar wordt het festival gehouden van 20 augustus tot 30 augustus. Het festival begon in 1991 als een klein muziekfestival en is nu, 24 jaar later, uitgegroeid tot een internationale kunstmanifestatie waar kunst, muziek, dans, theater en multimedia samen komen. Er worden nieuwe werken van topartiesten gepresenteerd, maar ook van opkomende talenten van over de hele wereld. Het programma legt een sterke nadruk op internationale werken. Voor dit jaar staan onder andere Fernando Rubio, BERLIN en Kid Koala op het programma. Het festival trekt gedurende elf dagen zo'n 130.000 tot 150.000 bezoekers uit verschillende landen aan. Beleef dit culturele hoogtepunt van de Groningse zomer comfortabel in een appartement in Groningen of omgeving.

Geschikt voor...
Noorderzon is natuurlijk een bezoek waard voor iedereen die van kunst, theater en muziek houdt. Het festival heeft een uitgebreid en gevarieerd programma. Ook kinderen hebben het erg naar hun zin op Noorderzon. Er worden ook voor hen allerlei activiteiten georganiseerd. Zo was er voorgaande jaren een knutseltent en een speelweide waar kinderen konden touwklimmen, verven en in de knuffelparachute konden.

Wat u verder nog moet zien in Groningen...
Naast Noorderzon heeft Groningen nog een hoop andere attracties te bieden. Eén van de meest bekende en populaire attracties is de Martinitoren. Deze 97 meter hoge toren van de Martinikerk kunt u beklimmen en geeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook de Martinikerk is zeker een bezoek waard. Deze oudste kerk van Groningen uit 1220 kent een rijke historie. Binnen herkent u bouwstijlen uit verschillende eeuwen en ziet u mooie muur- en gewelfschilderingen. Wat zeker de moeite van het bezichtigen ook waard is, al was het maar om het gebouw zelf, is het Groninger Museum, met een gedurfd ontwerp van de internationaal befaamde architect Mendini. Het Groninger Museum heeft regelmatig in het oog springende tentoonstellingen en heeft in de vaste collectie een groot aantal werken van de Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg. Breng ook een bezoek aan het Nederlandse Stripmuseum en ontmoet striphelden als Suske en Wiske, Donald Duck en Jan, Jans en de Kinderen. Een belevenis voor jong en oud.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie