Hannover Messe

Hannover Messe 25.04.-29.04.2016

Hannover Messe_copyright Hannover Messe_KLEIN.jpgOndernemers uit de hele wereld reizen elk jaar in april naar de hoofdstad van Nedersaksen voor de Hannover Messe, de grootste technologiebeurs ter wereld. Elk jaar kiest de Hannover Messe een ander partnerland. In het verleden hebben onder andere Rusland en Nederland deze rol vervuld. De Hannover Messe is in 1947 opgericht als tegenhanger van de toen reeds gevestigde Leipziger Messe. De eerst nog kleine exporttentoonstelling heeft zich in de jaren daarna stormachtig ontwikkeld. Vandaag de dag trekken jaarlijks zo'n 220.000 bezoekers naar het enorme terrein in Hannover tijdens de 5 dagen van 9 tot 18 uur. 6.500 exposanten uit 62 landen presenteren hier de nieuwste technologische producten. Een dagkaart kan van tevoren gekocht worden voor ongeveer € 28 en aan de kassa voor ongeveer € 35. Voor wie meer wil dan alleen even rondsnuffelen is een Full-Event ticket aan te raden ter waarde van ongeveer € 64 in de voorverkoop en ongeveer € 76 aan de kassa. Studenten profiteren van een gereduceerde prijs van € 15 en kinderen onder 6 jaar mogen gratis mee. Zorg ervoor dat u van tevoren onderdak in Hannover regelt, bijvoorbeeld een vakantiewoning of appartement, en verheugt u dan op de Hannover Messe.

Tip van een insider

Een uniek aanbod is het initiatief "TectoYou". Dan kunnen studenten die op het punt staan om af te studeren, in contact komen met werkgevers in de high-tech industrie en zich tijdens een leuke en spannende dag op de Hannover Messe laten informeren over carrièremogelijkheden. Een dagkaart kost slechts € 3.

Geschikt voor..

Een bezoek aan de Hannover Messe is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden die geïnteresseerd zijn in de kernthema’s van Hannover Messe. Deze zijn onder andere IT, automatisering, energie-en milieu-technologie, evenals onderzoek en ontwikkeling. Bezoekers kunnen zich op de Hannover Messe niet alleen over de laatste ontwikkelingen in de technologie laten informeren, maar ook participeren in uitwisselingen op speciale fora en beurzen en professionele contacten aanknopen.

Wat u verder nog moet zien in Hannover..

De Nedersaksische hoofdstad heeft buiten het beursterrein veel te bieden: Het Nieuwe Raadhuis: Wat een veel bezoekers voor een kasteel houden, is in werkelijkheid het Nieuwe Raadhuis of Neues Rathaus. Dit prachtbouwwerk in wilhelminische stijl uit 1913 is nu dé bezienswaardigheid van de stad en een populair fotomoment. Maschsee: Dit bijna één 78 hectare grote meer ligt middenin de stad en is een paradijs voor watersporters en een populaire bestemming voor joggers, fietsers en wandelaars.

Herrenhäuser Gärten: Deze mooie groene omgeving, die bestaat uit verschillende tuinen, in de wijk Herrenhausen is een genot voor de zintuigen. De Große Garten (Grote Tuin) is één van de best onderhouden en meest belangrijke baroktuinen in Europa.

Vakantiehuizen in Hannover

Foto: © Hannover Messe

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie