Wandelvakantie in Europa

Wandelvakantie in EuropaHet is niet nodig om uren onderweg te zijn in een vliegtuig om werkelijk het gevoel te hebben vrij te zijn. Op je gemak genieten van het landschap, zo indrukwekkend dat je nauwelijks kan geloven dat je het hebt gezien met je eigen ogen.

Wandelen in Europa betekent adembenemend mooie natuur, indrukwekkende kustlijnen en schitterende vergezichten, variërend van de Alpentoppen van Frankrijk tot de verbazingwekkende dennenbossen van Beieren. En van de schitterende kustlijn van de Turkse Egeïsche Zee tot de moerassen van Spanje. Al dit natuurlijk schoon leent zich uitstekend voor prachtige wandeltochten.

Ongeacht het aantal wandelvakanties in Europa u al hebt gedaan; er wacht altijd een ander verrassend en schitterend wandelpad in Europa. Heel Europa ligt aan je voeten door het uitgebreide spoorwegnet en de talrijke bestemmingen die per vliegtuig bereikbaar zijn. Je bent dan ook binnen een paar uur reizen van de ene naar de andere wandelroute in Europa. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om de verbazingwekkende verscheidenheid aan natuur te ontdekken tijdens een wandelvakantie in Europa. Niet is fijner om u dagelijkse zorgen te vergeten dan u onder te dompelen in de cultuur en natuurschoon van een regio in uw eigen tempo met niets meer dan de zon op je gezicht en de geluiden van de natuur die uw oren vullen. Wandelen in Europa is een van de weinige manieren om de omgeving echt te leren kennen, de cultuur te leren begrijpen en te genieten van de lokale keuken. En je krijgt altijd een warm welkom van de lokale bevolking. Er is maar een probleem! Welke bestemming moet ik kiezen uit het aanbod van honderden sensationele plekken van waaruit ik mijn Europese wandelvakantie kan beginnen!IJslandse wandeltochten

IJslandse wandeltochten

Het verbluffende, ruige en winderige landschap van IJsland is een absolute aanrader voor Europese wandelaars. De open vlaktes, kristalheldere meren van smeltwater en vulkanische vlaktes zijn mystiek en uniek voor IJsland. Een wandelvakantie op IJsland is absoluut uniek. Nergens ter wereld kunt u een wandeltocht ondernemen op de vulkanische bodem en tussen de spectaculaire geisers.

Bekijk accommodaties voor wandelvakanties in IJsland


Wandelvakantie in Schotland

Wandelvakantie in Schotland

Schotland is een wereldberoemde wandelbestemming, met onbeperkte kilometers aan hoogland om te ontdekken. Heerlijke landelijke pubs in Schotland zijn de perfecte plek om te herstellen na een lange dag wandelen in Schotland. Wandeltochten door de hooglanden zijn spectaculair. In de avond is het tijd voor een verfrissend drankje samen met een warme maaltijd in de lokale Schotse pub.

Bekijk cottages voor wandeltochten in Schotland


Wandelen in Noorwegen

Wandelen in Noorwegen

Het land van Nordic Walking; de magische landschappen van Noorwegen maken je nooit moe. De torenhoge bergen, verbazingwekkende fjorden en de prachtige groene heuvels van Noorwegen zijn een waar genot om jezelf te verliezen….voor even dan…. Een Noorse wandelvakantie is iets wat elke wandelliefhebber meegemaakt moet hebben. Genieten van het ruige fjordenlandschap en de frisse lucht.

Bekijk cottages voor wandelvakanties in Noorwegen


Zwitserse wandeltocht

Zwitserse wandeltocht

Het berglandschap van Zwitserland is onbeschrijflijk mooi, en of u nu op zoek bent naar gewone wandelingen door met bloemen bedekte alpenweiden of zware tochten in de bergen, een Zwitserse wandelvakantie is onvergetelijk. Hier zijn wandeltochten die voor iedereen toegangkelijk zijn. Zelfs voor de reisgenoten die niet van wandelen houden is er voldoende te doen. Bijvoorbeeld de wereldberoemde Zwitserse Spa Resorts.

Bekijk chalets voor wandelvakanties in Zwitserland


Wandelen op Madeira

Wandelen op Madeira

De verbazingwekkende verscheidenheid aan natuur en schoonheid van het eiland Madeira maken het tot een van de meest bijzondere wandellocaties van Europa. Met hoogvlaktes, sensationele kustpaden en rotsachtige bergen die wachten om veroverd te worden tijdens een vakantie voor wandelaars. Dit is een uitdaging die u uiteindelijk een zeer voldaan gevoel geeft. Geniet van dit prachtige Portugese eiland.

Bekijk accommodaties voor wandelvakanties op MadeiraEuropese wandelvakanties zijn niet alleen voor getrainde wandelaars. Natuurlijk, veel wandelroutes in Europa vragen om een goede conditie en in sommige gevallen is ervaring met bergbeklimmen een groot voordeel, maar voor diegene die nog nooit een volledige wandelvakantie hebben ondernomen zijn er prachtige, zonder begeleiding te lopen routes van een paar uur beschikbaar. Deze routes geven u een magnifiek inzicht van de omgeving zonder inspannende beklimmingen of obstakels waarvoor u over de beweeglijkheid van een berggeit dient te beschikken. Zelfs een wandeltocht van een uur in gebieden zoals bijvoorbeeld het Zwarte Woud zullen u altijd bijblijven en u waarschijnlijk inspireren om vele wandelvakanties in Europa te ondernemen in de nabije toekomst. Wandelen in Europa zonder gids is anders. Door zelf u accommodatie te regelen voor uw wandelvakantie in Europa bij een particuliere verhuurder bespaart u niet alleen veel geld, maar ook en vooral heeft u de vrijheid om de wandelen in uw eigen tempo en uw plannen aan te passen wanneer u een route ontdekt die tot uw verbeelding spreekt. Flexibiliteit is essentieel tijdens wandelvakanties in Europa zonder gids, zodat u kan genieten van vaak uitgebreide en ontspannen lunches. Het betekent ook dat u de gebruikelijke wandel ‘hot spots’ kunt vermijden, zodat u het platteland bijna volledig volledig voor uzelf heeft. De lente en herst, van oudsher niet de drukste periodes voor wandeltochten, zijn fantastische tijden om te wandelen in Europa. Het weer is vaak nog steeds goed zonder de hitte tijdens de middaguren van de zomer en zonder de drukte van hordes toeristen.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie