Inspiratie voor de perfecte surfvakantie

SurfvakantieWat is er heerlijker dan op eigen houtje op vakantie te gaan met je surfboard onder je arm?

Iedereen die weet hoe fantastisch het is om met je surfboard op het strand te staan en de hoge golven te zien rollen, kent de magie van een surfvakantie. En voor degenen die het nog niet kennen: het is absoluut de moeite waard om te ontdekken! Al heb je nog nooit op een surfplank gestaan, of al ben je al op de grootste surfstranden ter wereld geweest, een geslaagde surfvakantie is iets wat je niet gauw vergeet.

En er is keuze genoeg! Wanneer je een beginneling bent, is oefenen helaas de enige manier op ooit op de stranden van Hawaï geen gek figuur te slaan. Aan de Nederlandse kust zijn al veel plaatsen waar je goed kunt surfen. Zoek je het een beetje verder weg, dan is de Engelse kust van Cornwall heel geschikt. Voor een beginneling is de surfstad Newquay in Engeland een aanrader. Je kunt hier surflessen volgen. Maar als je van veel zon houdt, dan kies je beter voor een surfvakantie in Zuid-Europa. Echt ver is het niet, je kunt er een vakantiehuisje huren en de omstandigheden om te surfen zijn er ideaal.Surfvakanties in Cornwall

Surfvakanties in Cornwall

Voor surfen in Engeland is Cornwall de beste plaats. In het voorjaar en in de herfst zijn er in Cornwall de hoogste golven. Voor beginners zijn de omstandigheden beter in juli en augustus. Daarnaast is Cornwall ook uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Het landschap biedt vele mogelijkheden voor vele activiteiten.

Bekijk de vakantiehuizen aan de surfstranden in Cornwall

Surfen in Hawaï

Surfen in Hawaï

Hawaï is het Mekka voor surfers. Aan de noordkust wagen zich alleen de experts, maar er zijn ook fantastische surfstranden met hoge golven aan de andere kusten van het eiland waar je surfcarrière kan beginnen tijdens je droomvakantie. Ook voor een strandvakantie is Hawai een waar paradijs. Mooie stranden, hoge golven en een relaxte cultuur.

Bekijk de vakantiewoningen voor surfen in Hawaï

Surfvakanties in Frankrijk

Surfvakanties in Frankrijk

Voor de beste surfspots in Frankrijk moet je aan de Atlantische kust zijn, met name aan de Zilverkust. Met grote stranden en een bruisend nachtleven. Voor een Europese surfvakanties is Frankrijk ideaal omdat het zo dichtbij is. In slechts een paar uur bent u er al met de auto. De trein is een goed alternatief omdat de TGV goed verbonden is.

Bekijk de vakantiehuize voor surfvakanties in Frankrijk

Surfvakanties in Portugal

Surfvakanties in Portugal

In Portugal heb je de keuze uit verschillende soorten en hoogtes van golven. Dus als je met een groep reist, zal hier voor iedereen wel iets te vinden zijn. En met de zon die hier tot 's avonds laat schijnt, zullen de dagen eindeloos lijken. Een strandvakantie is in Portugal ook niet te missen. De lekkere temperaturen blijven veelal tot laat in het jaar. Dit maakt het een ideale bestemming.

Bekijk appartementen in Portugal voor een surfvakantie

Surfen in Zuid-Afrika

Surfen in Zuid-Afrika

Ontdek hier de beste surfstranden ter wereld, inclusief het strand van de beruchte Jeffery's Baai. Het hele Kaapse schiereiland is een droom voor surfers. De condities zijn er van maart tot september ideaal. En behalve surfen zijn er volop andere dingen te beleven. Een actieve vakantie komt in Zuid-Afrika volledig tot z’n recht. Het landschap en het klimaat zijn hiervoor gemaakt!

Bekijk de vakantiewoningen voor surfen in Zuid-Afrika


Surfen en en reizen is een onweerstaanbare combinatie, maar het belangrijkste plezier van een avontuurlijke surfvakantie is toch wel het voelen stromen van de adrenaline. Zolang je je maar houdt aan de adviezen die er plaatselijk worden gegeven, nooit alleen gaat surfen en fit genoeg bent om door de branding te zwemmen, zul je terugdenken aan je surfvakantie als een geweldige ervaring waaruit je veel nieuwe energie hebt geput. Maar het surfstrand is niet de enige belangrijk factor tijdens een surfvakantie. Wat je na het surfen kunt doen of op dagen dat er geen goede golven zijn, is minstens even belangrijk. Let er dus goed op dat in de buurt ook andere ontspanningsmogelijkheden zijn. Voor avonturiers die de wind willen trotseren (hiermee bedoelen we dus de kite-sirfers en windsurfers), zijn er dit jaar ook een aantal geweldige bestemmingen te vinden. Kite-surfen is de laatste jaren enorm populair geworden. Gelukkig zijn er ook perfecte bestemmingen voor kite-surfen niet ver van huis. Zo kun je gaan kite-surfen in Pissouri op Cyprus, op Fuerteventura in Spanje of op Lanzerote. En zelfs voor een fantastisch weekend kite-surfen zijn er de winderige stranden van Wales. Kite-surfscholen rijzen als paddenstoelen uit de grond en er zijn een groot aantal boeken en dvd's te vinden over kite-surfen.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie