Tips voor een fietsvakantie in Oostenrijk


Wie aan Oostenrijk denkt, ziet hoge bergen, blauwe meren en groene dalen voor zich. De frisse berglucht is goed voor ieders gezondheid en humeur, vandaar dat Oostenrijk ook een populair vakantieland bij fietsliefhebbers is. Anders dan veel mensen denken, betekent een fietsroute in Oostenrijk niet perse, dat je ook over hoge bergen moet fietsen. Het land kent ook vlakke stukken en grote dalen waar je gemakkelijk per fiets kunt rijden. Als je tijdens je fietsvakantie in Oostenrijk het avontuur wilt opzoeken, dan kan dat ook. Neem dan wel een mountainbike, want het terrein kan ruig zijn.

Wanneer je in Oostenrijk gaat fietsen dan kun je onder andere kiezen uit prachtige natuurgebieden, heuvelachtige landschappen en een tocht langs een van de rivieren. Maar ook kun je de rijke Oostenrijkse cultuur per fiets ontdekken in Wenen. Of fiets in de buurt van een van de prachtige meren die je in Oostenrijk vindt. Laat dan bij mooi weer de tweewieler even staan en maak plezier in het water. Of rust even uit op een strand.

Hoewel Oostenrijk in de winter vanwege de sneeuw niet echt een ideale bestemming is voor een fietsvakantie, zijn het voorjaar en de zomer er prima voor. In de lente kun je genieten van de bloesem aan de fruitbomen en de frisse groene blaadjes aan de bomen. Zomers schijnt de zon volop en kom je vast gebruind terug van je fietstocht, doordat je zoveel in de buitenlucht bent. Nog een voordeel van een fietsvakantie is, dat je flink veel calorieën verbrandt. Oostenrijk staat namelijk bekend om zijn culinaire specialiteiten. Elke regio heeft wel zijn eigen gerechten. Gelukkig kun je dankzij de gefietste kilometers volop genieten van de Oostenrijkse keuken.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie