Mooie routes voor je fietsvakantie in Nederland


Een fietsvakantie in Nederland is natuurlijk een geslaagd idee. De vele fietspaden en autovrije wegen maken het een heel veilig gebied om in te fietsen en brengen je op plaatsen waar je met de auto anders nooit zou komen. Er zijn ook talrijke fietsroutes uitgestippeld in ons land die je langs allerlei prachtige natuurgebieden en interessante bezienswaardigheden brengen, dus als je geen zin of tijd hebt om zelf een tocht uit te zetten, kun je gewoon een van de al bestaande routes volgen.

Fietstochten door Nederland zijn een uitstekende manier om ons land beter te leren kennen. Nederland is heel gevarieerd en elke provincie heeft zo zijn eigen charme. Zo kun je in Limburg fietsen door het prachtige heuvelland, maar hou er dan wel rekening mee dat dat af en toe flink trappen kan zijn! Het heidelandschap in Drenthe ziet er natuurlijk weer heel anders uit. Ook kun je lekker uitwaaien tijdens een fietstocht door het Zeeuwse laagland, op het Waddeneiland Texel of in het hoge noorden in Friesland.

Je kunt als je gaat fietsen in Nederland besluiten om een dagtocht te maken of om een paar dagen of zelfs een week of langer op pad te gaan en er dus een echte fietsvakantie van te maken. In dat geval kun je ervoor kiezen om elke dag terug te keren naar dezelfde accommodatie of om steeds ergens anders te overnachten en zo met je fietstocht een groter gebied te bestrijken. Er zijn talrijke mogelijkheden en het hangt gewoon helemaal van je persoonlijke voorkeur af hoe je je fietsvakantie in elkaar sleutelt.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie