Waar te gaan voor een fietsvakantie met kinderen


Denk voor je volgende vakantie ook eens aan een fietsvakantie met kinderen. Het is een heerlijke manier om samen als gezin actief bezig te zijn en een land pas echt goed te leren kennen. Met de fiets kom je namelijk vaak op plaatsen die met de auto niet altijd even goed bereikbaar zijn en omdat je langzamer reist, heb je meer tijd om van het uitzicht om je heen te genieten. Bovendien is fietsen ook nog eens gezond en net als bij elke andere vakantie kun je de route precies zo uitstippelen dat je langs de voor jou en je kinderen interessante bezienswaardigheden komt.

Bij een fietsvakantie met kids denk je natuurlijk in eerste instantie direct aan Nederland: je bent lekker dicht bij huis in een land dat gemaakt is voor fietsen met een enorm netwerk aan fietspaden en autovrije wegen. Andere landen in Europa zijn echter ook zeer geschikt om te gaan fietsen met kinderen. Je kunt ervoor kiezen om één plek als uitvalsbasis te nemen en elke avond naar die accommodatie terug te keren. Het is echter ook mogelijk om elke avond naar een andere accommodatie te fietsen. Zo kun je een groter gebied ontdekken en nog meer van je gekozen vakantieland zien.

Of organiseer een groep waarbij iemand met een busje de bagage voor de fietsers naar de volgende overnachtingsplek brengt. Zo hoef je als fietser niet zelf al die extra kilo's op de fiets mee te sjouwen. Dat geeft meer vrijheid om ook echt op ontdekkingsreis te gaan!

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie