Mooie fietsroutes voor je vakantie in Frankrijk


Kronkelende weggetjes langs de velden, woeste kusten, lange stranden, liefelijke riviertjes, hoge bergen, kastelen, gezellige dorpjes en bruisende steden, dat is maar een greep van wat Frankrijk te bieden heeft. Zeker voor fietsers, want de fietsroutes in Frankrijk zijn zeer afwisselend. Daarbij is het land erg groot, dus word je fan van fietsen in Frankrijk dan kun je zeker vaker terugkomen.

Als het je leuk lijkt om per fiets Frankrijk te verkennen dan kun je er voor kiezen om vanuit een punt een bepaald gebied te verkennen. Je kunt dan iedere dag een andere route nemen en eens een dag rust is natuurlijk ook fijn. Omdat Frankrijk niet al te ver van Nederland ligt kun je ook prima tijdens een korte vakantie in een van de Franse regio's gaan fietsen. Een van de gebieden die het dichtste bij ons land ligt is bijvoorbeeld de Ardennen met zijn prachtige natuur.

Verblijf je langer in Frankrijk, dan kun je misschien je vakantie opdelen over verschillende streken. Er zijn genoeg leuke en charmante accommodaties in Frankrijk, dus het zal voor je fietsvakantie niet al te moeilijk zijn om een reis samen te stellen. Doordat Frankrijk zo gevarieerd is, kun je zo tijdens een vakantie veel verschillende facetten in je fietsvakantie stoppen. Wat denk je van eerst een week flink trappen in de bergen om daarna de benen nog een beetje soepel te draaien langs de lavendelvelden in de Provence? Of om eerst de zeewind te trotseren in Normandië om daarna per fiets kastelen te ontdekken in de Loire. Je ziet: een fietsvakantie in Frankrijk is heel veelzijdig en is geschikt voor zowel de getrainde als de puur recreatieve fietser.


Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie