Aanbevelingen voor een fietsvakantie in Duitsland


Ben je op zoek naar een leuke actieve vakantie die niet al te duur hoeft te zijn, ga dan fietsen in Duitsland. Het land biedt genoeg variatie om wekenlang rond te fietsen. In het Duits-Nederlandse grensgebied kunnen bijv. snelheidsduivels hun hart ophalen. Hier vind je namelijk overwegend vlak terrein dat soms echter behoorlijk heuvelachtig kan zijn. Wel je echt verzekerd zijn van vlak terrein dan kun je het beste naar Oost-Friesland gaan. Pak dan ook meteen de boot naar een van de eilanden, zoals Borkum. Die zijn zeker ook een fietstocht waard.

Maar je vindt ook fietsroutes in Duitsland in nog veel meer interessante gebieden. Vind je hoogteverschil geen bezwaar, bezoek dan bijvoorbeeld per fiets de wijngaarden langs de Moezel. Of geniet van de mooie, heuvelachtige omgeving van de Eifel. De indrukwekkende bossen van het Zwarte Woud nodigen ook uit voor een enerverende fietstocht. Houd je van water, ga dan fietsen in de prachtige omgeving van de Bodensee, ook wel bekend als het Meer van Konstanz. Maar je kunt ook per fiets het stadsleven in. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de Duitse hoofdstad Berlijn en verken de omgeving.

Een fietsvakantie in Duitsland biedt dus volop mogelijkheden. Het land heeft ook honderden fietsroutes voor lange afstanden. Deze voeren door de mooiste plaatsen en natuurgebieden van het land. Wil je veel zien van Duitsland dan kun je dat dus prima per fiets doen. Daarbij reis je door een land met vriendelijke mensen en prima fietspaden. Zo kun je niet al te ver van je thuisland ontspannen en een heel nieuw avontuur per fiets beleven.


Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie