Fietsvakanties overal ter wereld


FietsvakantieVermijd dit jaar de snelwegen en geniet van een ontspannende, actieve fietsvakantie.

Als u onderweg absoluut niets wilt missen, dan is een fietsvakantie perfect. U geniet van de uitzichten, u ontmoet de plaatselijke bevolking, u hoort en ruikt alles en u komt op plaatsen waar de toeristen in auto's snel voorbij rijden.

Er is geen betere manier om een nieuwe omgeving te leren kennen dan op uw fiets! Door onder 'Geavanceerd zoeken' de optie 'vrijetijdsbesteding' (linksonder op HomeAway.nl) en daarna de optie 'fietsen' aan te klikken, weet u dat de ligging van uw vakantiehuis geschikt is voor een fietsvakantie.

U zult per fiets de omgeving kunnen ontdekken of in de buurt op zoek gaan naar fietsroutes voor het zwaardere werk. Welk soort fietsvakantie u ook kiest, een privé vakantiewoning is de perfecte uitvalsbasis. U heeft alle vrijheid, kunt komen en gaan wanneer u wil. U kunt onderweg eten in een van de restaurants die u op uw tochten ontdekt, of 's avonds thuis een heerlijke maaltijd bereiden.Fietstochten in Ierland

Fietstochten in Ierland

Tochten maken over de slingerende wegen in Ierland, door het ruige landschap van dit 'Smaragden eiland' is voor veel fietsers een groot plezier. En omdat u er onderweg zoveel traditioneel dorpscafe’s tegenkomt, is een fietsvakantie in Ierland ook heerlijk ontspannend. In Ierland zijn vele prachtige fietsroutes die door het hele land lopen. Houd wel rekening met het regenachtige Ierse klimaat.

Bekijk de vakantiewoningen voor fietsvakanties in Ierland


Fietsen in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk

In Frankrijk zijn zowel fietsvakanties voor het hele gezin mogelijk in het noorden van Frankrijk, als fietsvakanties waarbij etappes van de Tour de France worden gereden in de meer bergachtige streken. Vooral de Alp d’Huez is bij de Nederlandse fietsers erg populair. Dit natuurlijk omdat het een ‘Nederlandse’ berg is in Frankrijk. Na een pittige belimming is het lekker thuiskomen in een ruime en ontspannen vakantiewoning.

Bekijk de vakantiehuisjes voor fietsvakanties in Frankrijk

Italiaanse fietsvakanties

Italiaanse fietsvakanties

In Italië, en vooral in Toscane en Umbrië vindt u een aantal van de beste fietsroutes van heel Europa. Met fietstochten langs mooie bezienswaardigheden uit de Renaissance en de Etruskische en Romeinse tijd en een spectaculair landschap zal een Italiaanse fietsvakantie altijd boeiend zijn. Bij een lange fietstocht hoort natuurlijk een ontspannen en comfortabel onderkomen, waar u lekker bij kunt komen na een gezonde inspanning.

Bekijk de vakantiehuizen voor Italiaanse fietsvakanties

Fietsvakanties in Spanje

Fietsvakanties in Spanje

Tijdens een fietsvakantie in Spanje kun je elke dag iets nieuws ontdekken, van wijngaarden tot stranden, van natuurparken tot traditionele tavernes. Fietsvakanties zijn mogelijk in elk jaargetijde, alhoewel het in de zomer wel te warm kan worden. Dankzij het milde klimaat is een fietstocht in Spanje ook in de winter of het voorjaar erg aangenaam. Wellicht in combinatie met een verblijf in een typisch Spaans huisje.

Bekijk de vakantiehuizen voor fietsvakanties in Spanje


Mits u enkele voorbereidingen treft, zal elke fietsvakantie een onvergetelijke belevenis worden. Wanneer u eenmaal een goede fietsuitrusting hebt, kunt u het hele jaar rond op fietsvakantie gaan, het kan zijn voor een paar dagen of voor een langere periode. Een goed passende helm, goede sport- of fietsschoenen en vingerloze handschoenen zijn absoluut noodzakelijk om uw fietstochten comfortabel en aangenaam te maken. Alle fietsgidsen zijn het er over eens dat wanneer u uw fietstas vult met een waterproof regenjack, een paar extra sokken en een kleine ehbo-kit (inclusief pleisters en zonnebrandcrème), u goed uitgerust bent voor elk soort fietsvakantie. Alhoewel een goede conditie belangrijk is, is een ontspannen fietsvakantie met het hele gezin ook nog goed te doen met een minder goede conditie. Om te oefenen kunt u altijd een voorproefje nemen met een korte vakantie in eigen land. Ook in Nederland en België zijn veel mooie en veilige fietsroutes. En u zult merken dat u tijdens een fietsvakanties veel meer ziet en meer ervaringen opdoet, omdat u op plaatsen komt die met de auto niet direct voor de hand liggen of zelf onbereikbaar zijn.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie