Duikvakantie in Egypte, Caraïben, Thailand

Ontdek de onderwater wereld van onze zeeën tijdens een duikvakantie

DuikvakantieDuiken is een activiteit die iedereen zal aanspreken met een avontuurlijke instelling, een passie voor de natuur en een verlangen om de bijzondere onderwater wereld van onze aarde te ontdekken.

Na de opwindende ervaring van het bekijken van de meeste bizarre wezens van dichtbij keert u terug op een warm, zonovergoten strand om de avonturen nog eens aan u voorbij te laten gaan, heerlijk relaxt! Met een duikvakantie in bijvoorbeeld Egypte, Caraïben of Thailand zijn geen twee duiken hetzelfde. Iedere keer dat u na een duik weer aan de oppervlakte komt voelt u de extase, die de vermoeidheid verbergt tot later op de avond. De keuze voor een accommodatie is dan ook erg belangrijk. Tijdens een duikvakantie is het essentieel dat u een comfortabele, warme accommodatie heeft.

Een verblijf met ruimte om uw duikuitrusting schoon te maken, te controleren en op te slaan. Maar bovenal, ook genoeg ruimte heeft voor ontspanning en rust voordat u weer terugkeert naar het water. Geen vakantieverblijf is beter geschikt voor een duikvakantie als een particulier vakantieverblijf.Duikvakanties in Thailand

Duikvakanties in Thailand

De Similan eilanden in de buurt van Phuket bieden een aantal van de beste duiklocaties in de wereld. De warme Ataman Zee verbergt bijvoorbeeld een aantal opmerkelijke schatten om te onderzoeken. Wrakeduiken en koraalduiken kan hier op grote schaal worden gedaan. De beste tijd om te duiken in dit prachtige Koninkrijk is tussen oktober en april. Ook zijn er vele betaalbare onderkomens in Thailand.

Bekijk Duikvakantie huizen in Thailand

Duikvakanties in het Caribisch Gebied

Duikvakanties in het Caribisch Gebied

Met duiklocaties, zoals de Bahama’s, Grand Cayman en Bonaire, is een duikvakantie in het Caribisch gebied een van de meeste opmerkelijke plekken om te duiken. Dit met de prachtige stranden om te ontspannen na het duiken! Koraalduiken is hier subliem in het heldere Caribische water. Ook onze eigen Nederlandse Antillen zijn wereldwijd bekende duiklocaties!

Bekijk Duikvakantie huizen in het Caribisch gebied

Duikvakanties op Malta

Duikvakanties op Malta

Malta is een ongelooflijke duikbestemming. Malta biedt een onovertroffen combinatie van riffen, grotten en de beroemde locaties om te wrak duiken. Duiken naar het meest beroemde wrak van Malta, de HMS Maori mag u niet missen. Dit wrak is een lust voor wrakduikers, het geeft de kans om te duiken naar een echte Britse oorlogsbodem uit de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk Duikvakantie huizen op Malta

Duikvakanties op Tenerife

Duikvakanties op Tenerife

Met een zeetemperatuur van meer dan 20 ° C, een goede vliegverbinding vanaf Amsterdam en een overvloed aan koraalriffen, grotduiken en wrakduiken, maakt Tenerife de ideale locatie voor een goedkope duikvakantie. Ook ons ruime aanbod van vakantiewoningen komt overeen met uw wensen voor een geslaagde duikvakantie.

Bekijk Duikvakantie huizen op Tenerife

Duiken op vakantie In Egypte

Duiken op vakantie In Egypte

Egypte biedt enkele van de beste duiklocaties in de wereld. Met ongerepte riffen die de thuisbasis vormen van een onthutsend aantal zeedieren en uitstekende duik wrakken. Duiken in de Rode Zee is een onvergetelijke ervaring. Ook een onvergetelijk onderkomen is onderdeel van een geslaagde duikvakantie. Neem eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod van vakantiewoningen dichtbij de Rode Zee.

Bekijk Duikvakantie huizen in Egypte


Duiken vraagt om goede training, maar als je nog nooit gedoken hebt zijn er op alle plaatsen voldoende duikcursussen beschikbaar. Het is verstandig om een duikcursus te plannen tijdens uw vakantie omdat deze in het buitenland vaak goedkoper zijn. Er bestaan een tweetal internationaal erkende duikcursussen, de PADI duikcursus. Deze is modulair opgebouwd. U kunt uw cursus dan ook altijd vervolgen tijdens een volgende vakantie. De andere cursus is de BSAC Sport Diving Course, die is bedoeld voor de meer professionele duikers onder ons. Het kan een idee zijn om je Padi Confined Water Cursus thuis te volgen en zo 2 dagen tijdens je vakantie te besparen. U hoeft zelf geen duikapparatuur aan te schaffen. Duikuitrusting kan bijna overal worden gehuurd. Een duikvakantie in bijvoorbeeld Egypte, Caraïben of Thailand is, mits goed voorbereid, een veilige, ontspannende en bevrijdende activiteit. U hoeft geen profsporter te zijn, maar het hebben van een relatief goede conditie zowel fysiek als mentaal is wel belangrijk voor deze veeleisende sport. U kunt kiezen uit een aantal fantastische bestemmingen voor de beginnende duiker, zoals de zeer populaire Rode Zee. Kinderen onder de 15 moeten een speciale PADI duikcursus volgen, maar zolang uw reisverzekering duiken dekt, kunt u zich gaan voorbereiden op een prachtige duikvakantie in de bestemming van uw keuze.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie