Actieve vakantie met kids

Actieve vakantie met kidsWie graag een actieve gezinsvakantie wil, kan natuurlijk terecht op enkele fantastische plekken in Nederland. Als je graag wat verder van huis wilt, zijn er ook in het buitenland echter meer dan genoeg mogelijkheden.

De meeste accommodaties in zowel Nederland als in andere landen in Europa zijn uiterst kindvriendelijk. Ze bieden bovendien vaak een uitgebreid activiteitenprogramma waar je kinderen alleen of samen met het hele gezin aan kunnen deelnemen. De vakantieregio's zelf beschikken meestal ook over talrijke bezienswaardigheden en activiteiten waar je samen met je kinderen van kunt genieten. Voor een actieve vakantie met je kinderen kun je bijvoorbeeld denken aan fietsen, wandelen, themaparken, dierentuinen, zeilen en musea met specifieke kinderprogramma's.Ideale plekken in Nederland voor een actieve vakantie met kids zijn bijvoorbeeld de prachtige stranden aan het IJsselmeer en het Waddeneiland Texel, die beiden in het noorden van ons land liggen. Wie liever op vakantie in het buitenland wil, kan denken aan het zeer kindvriendelijke Oostenrijk of de rustige omgeving van de Baltische Zee in het noordoosten van Europa. Of ga naar de prachtige natuur bij de Bodensee, ook wel het Meer van Konstanz genoemd, op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

De bestemmingen in het binnenland zijn makkelijker bereikbaar, maar daar staat tegenover dat je in het buitenland meer kans maakt op zon in de zomer en sneeuw in de winter. Dat daargelaten bieden al deze plekken eigenlijk voor ieder wat wils, met legio mogelijkheden voor jong en oud. Daarom zijn ze allemaal even perfect voor wie uitkijkt naar een actieve vakantie met kinderen.Een actieve gezinsvakantie in Oostenrijk: het hele jaar perfect

Een actieve gezinsvakantie in Oostenrijk: het hele jaar perfect

In Oostenrijk kun je zowel in de winter als in de zomer terecht voor een actieve vakantie met je kinderen. In de winter bieden de prachtige Alpen onbeperkt sneeuw- en skipret met pistes voor alle niveaus en vaak ook met Nederlandstalige ski-instructeurs. In de zomer zijn diezelfde Alpen de perfecte omgeving voor sporten zoals mountainbiken, paardrijden of zwemmen in een van de vele heldere bergmeren.

Bekijk appartementen in Oostenrijk


Boek een vakantie aan het IJsselmeer en bezoek de vele stranden

Boek een vakantie aan het IJsselmeer en bezoek de vele stranden

Geniet aan het IJsselmeer van een strandvakantie in eigen land. Naast luieren aan de vele prachtige stranden is hier ook genoeg te doen voor een actieve vakantie met kinderen. Denk maar aan windsurfen, waterskiën en zeilen. Je kinderen zullen zich aan het water zeker niet vervelen, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om verder landinwaarts te gaan fietsen of wandelen en zo van de prachtige natuur te genieten.

Bekijk appartementen aan het IJsselmeer

Zeehonden en kabouters: ideaal voor kinderen op vakantie op Texel

Zeehonden en kabouters: ideaal voor kinderen op vakantie op Texel

In Texel valt van alles te beleven voor een actieve vakantie met kids. Volg de Texelse kabouters voor een mooie wandeling door de bossen of ga op zoek naar zeehonden in de Waddenzee of in Ecomare. Als het weer tegenzit, kunnen je kinderen zich uitleven in Zwemparadijs Calluna of een grote binnenspeeltuin.


Bekijk appartementen op Texel


Kindvriendelijkheid ten top op vakantie aan de Baltische Zee

Kindvriendelijkheid ten top op vakantie aan de Baltische Zee

De badplaatsen om de Baltische Zee zijn uiterst kindvriendelijk met uitstekende voorzieningen en ideaal voor een actieve gezinsvakantie. Er zijn glijbanen, trampolines en waterfietsen, maar je kunt met je kinderen bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de traditionele vissersplaatsjes langs de kust om de zeilboten te bekijken. De rustige omgeving maakt dit een perfecte bestemming voor het hele gezin.

Bekijk appartementen aan de Baltische Zee


Een actieve vakantie aan de Bodensee met je kinderen

Een actieve vakantie aan de Bodensee met je kinderen

Het gebied rondom de Bodensee, of het Meer van Konstanz, leent zich perfect voor een actieve gezinsvakantie. Geniet van lange wandel- of fietstochten door de beeldschone natuur of van de vele watersportmogelijkheden in en om de Bodensee zelf. Denk maar aan zeilen, zwemmen, snorkelen en roeien. En waarom breng je met je kinderen geen bezoekje aan het interessante Zeppelin Museum in Friedrichshafen?

Bekijk appartementen aan de Bodensee
Of je nu kiest voor een actieve vakantie met kids in binnen- of buitenland, kan van meerdere factoren afhangen. Zo is het vaak praktischer om met je kinderen niet al te ver te hoeven reizen. Reiskosten spelen daarbij natuurlijk ook een rol. Met je eigen auto op vakantie gaan kan heel handig zijn, maar dan mag de afstand naar de vakantiebestemming natuurlijk niet al te ver zijn. Aan de andere kant kan een actieve gezinsvakantie in het buitenland je kinderen juist in aanraking brengen met een vreemde taal en cultuur, wat een heel bijzondere leerervaring kan zijn. De grotere accommodaties bieden bovendien vaak een Nederlandstalige reisleiding, wat je kinderen de kans geeft om ook zonder de ouders van de vele activiteiten te kunnen genieten. Een mogelijke vliegreis is iets wat bij de meeste kinderen ook voor veel opwinding zorgt. Waar je ook voor kiest, de voorzieningen zijn zowel in binnen- als buitenland uitstekend en door de vele activiteiten zul je op al deze bestemmingen heerlijk kunnen genieten van een actieve vakantie met kinderen. Zorg dat je tijd genoeg vrij maakt voor elkaar. De vele mooie herinneringen van je gezinsvakantie zullen jou, maar vooral ook je kinderen, nog heel lang bijblijven.

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie