Top 10 leukste zwembaden in DuitslandLeukste zwembaden in Duitsland

Actie, plezier en ontspanning op z'n best worden, ook tijdens regenweer en zeer koude buitentemperaturen, door de plezier- en avontuurzwembaden in Duitsland geboden. In veel van de zwemparadijzen is voor de bezoekers een tropische omgeving geschapen. In de Whirlpool kan relaxt tussen echte palmen gebaad worden in een Zuidzee atmosfeer. Zweten kan in een van de speciale sauna's. Op altijd spectaculaire glij- en wildwaterbanen komen de adrenalinejunkies volledig aan hun trekken. In de diepte suizend met snelheden tot vaak meer dan 50 kilometer per uur. Op veel plaatsen zelfs door loopings en volledige duisternis, waardoor de kick alleen maar verder toeneemt.1. Onder palmenOnder palmen

Zwemparadijs Het Zwarte Woud, met avonturenbad Galaxy, de palmenoase en de Wellnessoase hoort tot mooiste en modernste zwemparadijzen van Duitsland. Actie, plezier en avontuur worden aangekondigd in de Galaxy met zijn talrijke glijbanen, het golfbad en de grootste roestvrijstalen Halfpipe ter wereld. Een puur Caraïbisch gevoel komt op in de geluiddichte van de Galaxy afgescheiden Palmenoase. Onder 180 echte palmen kunt u zich heerlijk in het 33 graden warme water onderdompelen en aansluitend genieten van een cocktail in een van de bars. Nog meer ontspannen gaat het er in het wellness domein met de diverse sauna's aan toe.


Vakantiehuizen in het Zwarte Woud >>2. Uit in de jungleUit in de jungle

Pak je zwembroek in, is ook in H20 in Herford het motto. Het ervaringsbad trekt met zijn spectaculaire glijbanen en een wildwaterkanaal vooral avontuurlijke "waterratten" aan. Het junglegevoel maakt u mee in de Caraïbische belevingswereld Tabokiri. Hier kunt u onder de palmen en andere tropische gewassen gaan schat zoeken, exotische vissen in de duikgrot bekijken en avonturen beleven op een oude houten zeilboot. Ontspanning zoekers kunnen zweten in elf verschillende sauna's en relaxen in de exclusieve tentlounge. Voor het lichamelijk welzijn zorgt onder andere het rotsenbuffet in de saunatuin.


Vakantiehuizen in Herford >>3. Uit in de tropenUit in de tropen

De tropen zijn niet zo ver weg als u wellicht denkt. Het Tropical Island in Krausnick bij Berlijn brengt zijn bezoekers in vervoering in de exotische wereld van de tropen. In de waterwerelden voelt u zich verplaatst naar de Zuidzee, in de Bali-lagune dompelt u zich gezellig in 32 graden warm water onder tussen apenrotsen en palmen. In het grootste indoor-regenwoud van de wereld dartelen diverse exotische dieren als schildpadden, flamingo's en drakenvissen tussen 50.000 verschillende planten. In het tropendorp zorgen talrijke restaurants voor het lichamelijk welbevinden. Vooral de tropische barbecue in het Thai-Huis is het aanbevelen waard.


Vakantiehuizen in Krausnick >>4. Keep surfinKeep surfin

Het belevenisbad Alpamare in het Beierse Bad Tölz heeft niet alleen de langste waterglijbaan van Europa, het presenteert met de "Endless Peak" ook het eerste indoor-surfpark van Europa. Niet alleen op het board, maar vooral bij het glijden in de Alpa-Canyon I en II bevindt u zich in de atmosfeer van de ultieme adrenalinekick - hier gaat het verder met een verval tot 92 procent en met een snelheid tot 50 kilometer per uur in het waterplezier. Wie niet zo zeer voor Highspeed gaat, maar bij wil komen van de stress van alledag, is in het wellness-gebied met het Tölzer Thermaalbad, de talrijke sauna's en het Jodiumbad beter op z'n plaats.


Vakantiehuizen in de buurt van Bad Tölz >>5. In het voetspoor van de getijdenIn het voetspoor van de getijden

Ook het Gezeitenland op het Oost-Friese Noordzee-eiland Borkum biedt een gevarieerd aanbod van actie en ontspanning. Op het ervaringsdek met de 75 meter lange glijbaan gaat het er pijlsnel aan toe. Surfplezier op z'n best garandeert het Indoor-Surfgebied. Bij mooi weer kunt u naar buiten in een warmwaterbassin of in een stromingskanaal. Rust en ontspanning inclusief een heerlijk uitzicht over de Noordzee bieden het saunadek en het wellnessdek. In de welzijnsoase aan zee worden diverse massages, Thalasso-behandelingen en helende modderverpakkingen aangeboden. Een modern fitnesscentrum maakt het aanbod van Gezeitenland compleet.


Vakantiehuizen op Borkum >>6. AchtbaangevoelAchtbaangevoel

"Ogen dicht en verder gaan" is het motto van AquaMagis Resort in het Sauerlandse Plettenberg. Want de belevingswerelden van AquaMagis bieden met de eerste Aqua-loopingbaan van Duitsland een echte sensatie. Met een snelheid tot 65 kilometer per uur raast u door de buis een looping in waarbij de wereld op z'n kop staat. Voor een vergelijkbare sensatie zorgt de vaart door de Black-Hole glijbaan waar totale duisternis heerst. Water-marcheren wordt het in de waterwereld met zijn met zijn bronbad, het stromingskanaal, en de verzachtende en op temperatuur gebrachte pekelbad. Heerlijk relaxen kunt u in de sauna's met geweldige uitzichten op het Sauerland.


Vakantiehuizen in Plettenberg >>7. Sensatie en diepe ontspanningSensatie en diepe ontspanning

Ook de Therme Erding bij München biedt zijn bezoekers het complete pakket: van plezier en actie in de Galaxy tot aan het exclusieve aanbod in de Royal Day Spa. Kinderen en avontuurliefhebbers roetsjen met hoge snelheid van een van de 20 waterglijbanen met een gezamenlijke lengte van 1.700 meter naar beneden. Alleen al de namen van de reuzenglijbanen beloven pure sensatie: Black Mamba, Space Bowl en High Fly. In de Vitaloase met de Bali-lounge, meerdere sauna's en in het exotische door palmen omgeven Thermenparadijs laat u de stress van alledag achter zich en kunt u in diepe ontspanning van veelvuldige rustgevende behandelingen genieten.


Vakantiehuizen in München >>8. Water MarsWater Mars

Het Aqualand in Keulen met zijn reusachtige lichtdoorlatende koepels verwend zijn gasten met een omvangrijk aanbod. In de zwemwereld kunt u ontspannen in het jodium bronwaterbekken. Het pekelwater in de Zuurstof-Therapie Grot is 36 graden Celsius warm - aangevuld met natuurpekel uit Bad Reichenhall. Bovendien heeft Aqualand tien verschillende sauna's. Maar ook avontuurlijke gasten komen aan hun trekken: daarvoor zorgen onder andere de Boomerang-glijbaan, een looping glijbaan, de beide wildwaterbanen en de "Space Taifun", een glijbaan met effecten zoals licht, nevel of werveltrechters die voor een bijzondere sensatie zorgen.


Vakantiehuizen in Keulen >>9. Zwemparadijs aan de OostzeeZwemparadijs aan de Oostzee

Wanneer het aan de Oostzeekust Noord-Duits vies weer is, dan is er geen reden tot kniezen. Dan wordt het "water-marcheren" in het HanseDom in Stralsund. De Zeesterren Therme biedt zwemplezier voor jong en oud. U kunt zich in de branding van het golfbad storten of u door een waterval in de tropische jungle-ambiance laten besproeien. Ook kunt u relaxen onder palmen en in de heerlijk op temperatuur gebrachte Whirlpools. Wie van actie houdt, vindt in het zwemparadijs aan de Oostzee talrijke glijbanen en wildwaterbanen. En de allerkleinsten kunnen veilig in de Zeesterrenoase rondplonsen.


Vakantiehuizen in Stralsund >>10. Ontspannen aan de Swäbische ZeeOntspannen aan de Swäbische Zee

Relaxen, zwemmen en stoeien met een geweldig uitzicht over de Bodensee - dat biedt de Bodensee-Therme Überlingen. Het zwemparadijs aan de Schwäbische Zee heeft een 33 graden Celsius warm Thermaalbekken. Meditatieve onderwatermuziek en lichtprojecties in het wellness gebied zorgen voor een exquise sfeer van welbevinden. Naast meerdere sauna's biedt de Bodensee-Therme met het zogenaamde Watsu (water-shiatsu) een bijzondere ontspanningstechniek aan. Kinderen en avontuurliefhebbers suizen van de 90 meter lange bandenglijbaan het water in. 's Zomers kunnen de gasten zich bovendien aan het aangrenzende Strandbad West vermaken.


Vakantiehuizen aan de Schwäbische Zee >>