Top 10 zonsondergangen ter wereldZonsondergangen

Hetzij op zee, aan een betoverend meer, vanaf een majestueuze bergtop of achter de skyline van een fascinerende grote stad - een zonsondergang tovert altijd een bijzondere stemming tevoorschijn. Romantische stellen bespeuren bij de uitgloeiende avondzon een onderhuidse tinteling tijdens dit zeer bijzondere moment. Wanneer de dag langzaam in de avond overgaat, lossen de grenzen tussen droom en werkelijkheid op. We hebben hier de tien meest romantische plaatsen met een spectaculaire zonsondergang voor u op een rijtje gezet.1. Krk, KroatiëKrk, Kroatië

In Kroatië, het land van de duizend gezichten, kunt u werkelijk onvergetelijke zonsondergangen beleven. Bijvoorbeeld vanaf de historische uitzichttoren in het dorp Sveti Vid op het prachtige eiland Krk. Het "gouden eiland" met zijn adembenemende stranden behoort tot de populairste mediterrane eilanden. De toren werd vroeger als wachttoren voor de baai van Malinska gebruikt. Tegenwoordig zijn de balkons van de uitzichttoren de ideale plaats om afscheid te nemen van de zon, wanneer deze achter het Ucka gebergte op het schiereiland Istrië of achter het eiland Cres wegzinkt.


Vakantiehuizen in Krk, Kroatië >>

2. Rosengarten, Zuid-TirolRosengarten, Zuid-Tirol

Het gebied Rosengarten-Latemar behoort tot de mooiste regio's in Zuid-Tirol. Van bijna overal heeft u een fantastische uitzicht op de machtige rotsen van de Dolomieten. Wanneer deze in de avondzon opgloeien, is al menig bewonderaar de adem benomen. In Rosengarten zijn er begraasde almen, weelderig groene heuvels en prachtige bloemenweiden. Geniet u van het landschap op een van de mooie terrassen, terwijl de warme ondergaande zon de schaduwen langer laat worden. Duikt u onder in de Zuid-Tiroolse sagen-wereld rond Koning Laurin.


Vakantiehuizen in Zuid-Tirol >>

3. Riva del Garda, ItaliëRiva del Garda, Italië

Aan de noordelijke punt van het Gardameer en ingebed tussen de machtige coulissen van de Alpen, ligt het schilderachtige kuuroord Riva del Garda, van waaruit men een geweldig uitzicht op de ondergaande zon heeft. Geniet u van de zonsondergang bij een aperitief op het terras van uw vakantiehuis of op het langste en mooiste badstrand van het Gardameer. Surfers laten zich bij gunstige wind op het water door de avondzon vergulden. Ook na zonsondergang wordt het niet saai in het populaire Riva, want het mondaine vakantieoord heeft een veelvuldig cultureel aanbod.


Vakantiehuizen in Riva del Garda, Italië >>

4. Hawaii, USAHawaii, USA

Aloha - Zonsondergangen op het grote vulkaaneiland zult u nooit meer vergeten. Wanneer de rijke kleuren van het regenwoud in het gouden licht ondergedompeld zijn en de oude Hawaiiaanse gezangen rondom klinken, dan is het paradijs dichtbij. U geniet er van schilderachtige palmenstranden, wit zand en u kijkt naar de dolfijnen tijdens hun sprongen in de avond. Wellicht zoekt u liever naar een afgelegen plek aan de onvergetelijke bijzondere kust. Wanneer dan ook nog roodgloeiende lava in de Stille Oceaan stroomt, dan is de droom perfect, toch?


Vakantiehuizen op Hawaii, USA >>

5. Darß, DuitslandDarß, Duitsland

Vanaf het Oostzee schiereiland Darß over het schiereiland Zingst tot voorbij Hiddensee en Westrügen strekt zich het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft uit. Er zijn ontelbare fijne lichte zandstranden midden tussen diepgroene bossen die van rijke bloemenweiden doordrongen zijn. Insiders beweren dat men hier het mooiste en meest gevarieerde kustlandschap van de Oostzeeregio vindt. En al even fantastische zijn de zonsondergangen. Helemaal aan de noordpunt ligt het in de top-20 lijst van markantste stranden van de wereld opgenomen wilde strand van Darß. Wanneer hier de zon ondergaat, gloeit de hele zee van de roodgouden silhouetten van de reusachtige bomen.


Vakantiehuizen in Darß, Duitsland >>

6. Capo Testa, SardiniëCapo Testa, Sardinië

In het Noordwesten, vlakbij Corsica, ligt op een fascinerend schiereiland Capo Testa, het noordelijkste punt van Sardinië. Over een smalle landbrug gaat het naar de vuurtoren in het voormalige verboden militaire gebied in een adembenemend rots-landschap, dat zijn gelijke niet kent. Hier wordt het graniet door het water tot talloze mythische fabelwezens geslepen, die beginnen te leven zodra de zon ondergaat. In het nabij gelegen Valle di Luna, het Maandal, leven tot op de dag van vandaag hippies in een natuurlijke grotten regio en vieren daar de Vollemaansfeesten.


Vakantiehuizen op Sardinië >>

7. Plöner See, DuitslandPlöner See, Duitsland

De rondom beboste Plöner See behoort tot de grootste meren van Schleeswijk-Holstein. Op het meer verheffen zich dertig kleine eilanden. In het prachtige beschermde natuurgebied van de Plöner See leven zeldzame watervogels. Af en toe laat zich hier zelfs de grote zeearend gadeslaan. Tijdens een meer-rondvaart kunt u genieten van de ondergaande zon die achter het sprookjesachtige kasteel van Sleeswijk-Holstein verdwijnt. Het hertogelijke residentiekasteel is het enige overgebleven kasteel van Sleeswijk-Holstein dat in de hoogteligging gebouwd werd en dat geldt als belangrijkste Renaissance nieuwbouw uit de dertigjarige oorlog.


Vakantiehuizen aan de Plöner See, Duitsland >>

8. Pointe du Raz, FrankrijkPointe du Raz, Frankrijk

Westelijker kan het niet: het grotendeels ongerepte Cornouaille in het Bretonse departement Finistère neemt met een gevarieerde flora en fauna en de onvergetelijke zonsondergangen een plaats voor zich in aan de Pointe du Raz! Wie eenmaal gezien heeft hoe het meer daar langzaam de zon opslokt, zal deze belevenis niet zo snel vergeten. Geen wonder dat hier de mythen nog zo bloeien. Zo zouden de zielen van de gestorvenen vanaf het strand van Baie des Tréspassées, dat zich tussen de puntige rotsen van Pointe du Raz en Pointe du Vends uitstrekt, met boten direct naar Avalon gestuurd worden.


Vakantiehuizen in de buurt van Pointe du Raz, Frankrijk >>

9. Portsalon strand, IerlandPortsalon strand, Ierland

Helemaal boven in het noorden van het graafschap Donegal ligt het schiereiland Fanad. De betoverende Ierse landtong begint, ter hoogte van het grote onvergetelijke mooie Portsalon strand, bij de Ballymastoker Bay. Fijn zand, groene duinen, meerdere grotten, een kleine waterval, mosselen en bijzondere rotsformaties tekenen het schitterende gebied dat ook bij surfers zeer populair is. Hier is het weer erg veranderlijk en wisselt bijna ieder half uur zodat u er zeker van kunt zijn dat u hier vroeg of laat van een buitengewone zonsondergang kunt genieten.


Vakantiehuizen in Ierland >>

10. Los Angeles, USALos Angeles, USA

Wie na een hectische dag een time-out van de metropool Los Angeles wil nemen, bezoekt het Palisades Park in Santa Monica. Vanaf het lange smalle park op de kliffen voorbij Santa Monica Beach opent zich niet alleen een fantastisch uitzicht op de Stille Oceaan, maar vindt u ook de perfecte plaats om adembenemende zonsondergangen te beleven. Na zonsondergang is een bezoek aan de Mexicaanse wijk van Santa Barbara aan te bevelen, want hier begint het leven 's avonds pas goed. Maar ook de historische oude binnenstad van Santa Barbara is een bezoek waard. Op de hoofdwinkelstraat, State Street, zetten - ongebruikelijk voor de USA - veel cafés en restaurants hun tafels en stoelen op de trottoirs.


Vakantiehuizen in Los Angeles, USA >>