Top 10 wandelvakanties wereldwijdWandelvakanties wereldwijd

Frisse lucht, veel groen, een blauwe hemel en volop rust - dat is wat een wandelvakantie u beloofd. Er is bijna geen vrijetijdsbesteding die zo populair en ontspannend voor zowel lichaam en geest is. En wie eens van meer dan alleen de natuur thuis wil genieten, kan op een verscheidenheid aan mooie wandelgebieden in Duitsland en de rest van de wereld terugvallen. Rugzak gepakt, Wandelschoenen aangesnoerd en daar gaat u.1. Canarische eilandenCanarische eilanden

De Canarische Eilanden, zeven grote en zes kleinere eilanden die, ter hoogte van Noord-Afrika, in de Atlantische Oceaan liggen, bieden ideale omstandigheden voor een wandelvakantie. Het hele jaar door zomerse temperaturen, een afwisselend natuurlandschap van vulkanische oorsprong, nodigen bijvoorbeeld uit tot wandelen met aansluitend een strandvakantie. Geliefde reisdoelen zijn La Gomera met het Nationale Park Garajonay, en La Palma dat, met z'n weelderige laurierbossen en de tot 2.000 meter hoge bergtoppen, als een van de mooiste Canarische eilanden geldt.


Vakantiehuizen op de Canarische eilanden >>

2. FinlandFinland

Tot ontmoetingen met rendieren en elanden kan het tijdens een wandelvakantie in Finland veelvuldig komen, vooral wanneer dit in de omgeving van de Fins-Russische grens plaatsvindt. Ook de korhoender en vele andere vogelsoorten kunt u hier aantreffen. Dagenlang kan men hier door vrijwel ongerepte natuur met dichte groene bossen, langs veengebieden, bosbessenstruiken en idyllische meren lopen. 's Avonds kunnen wandelaars zich in een heerlijke Finse sauna ontspannen. Hier komt de gestreste ziel uit de grote stad gegarandeerd tot rust.


Vakantiehuizen in Finland >>

3. HarzHarz

Mythische bergtoppen, betoverend mooie bossen en ravijnen. De Harz, het meest noordelijk gelegen middelgebergte van Duitsland, is altijd al een bron geweest voor sagen en sprookjes. In ieder seizoen vindt de wandelvakantieganger hier prachtig aangelegde wandelpaden, die ook uitnodigen voor een natuurvakantie met kinderen. Tot de mooiste routes in het Natuurpark van Harz behoort de "Goetheweg", die van Torfhaus omhoog loopt tot de 1.142 meter hoge Brockenkuppe. Hier wacht nieuwkomers vaak een grandioos uitzicht tot ver in het land. De wandeltocht laat zich verkorten door een rit met de Harzer smalspoorbaan vanuit Schierke.


Vakantiehuizen in de Harz >>

4. OostzeekustOostzeekust

Vakantie aan de Oostzeekust leent zich niet alleen uitstekend voor een strandvakantie in de zomer. Het vlakke tot licht heuvelachtige landschap langs de Oostzee is ook aan te bevelen voor prachtige wandelingen, zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar. De meeste wandelroutes leiden, ver van de grote verkeersaders, door een idyllisch landschap dat steeds weer met afwisselingen weet te verrassen. Op Rügen hoort bijvoorbeeld een rondwandeling op het schiereiland Mönchgut tot de bijzondere belevenissen. En in de badplaats Kühlungsborn nodigt een dicht bosgebied u uit om er heerlijk op los te marcheren.


Vakantiehuizen aan de Baltische Zee >>

5. Kaapverdische EilandenKaapverdische Eilanden

De bergachtige eilanden van Kaapverdië, die rond de 600 kilometer voor de Afrikaanse kust liggen, lenen zich ideaal voor wandelen - met het hele jaar door zomerse temperaturen en slechts weinig regendagen. Op deels uit de koloniale tijd stammende wegen loopt u hier door tropische valleien en bijzondere bergwerelden. Tot de hoogtepunten behoort een wandeltocht op de grootste vulkaan van de Kaapverdische eilanden, de Pico de Cano op het eiland Fogo. Op Santo Antao komen ook ervaren wandelaars, die bergen en hooggebergte weten te waarderen, aan hun trekken.


Vakantiehuizen op de Kaapverdische Eilanden >>

6. Grand CanyonGrand Canyon

Er is geen gebied op aarde dat zoveel bijzondere uitzichten en natuurwonderen te bieden heeft als de Grand Canyon in het zuidwesten van de USA. In het Nationale park de Grand Canyon ligt het grootste deel van het ongeveer 450 kilometer lange ravijn in de staat Arizona. De meest populaire routes door de hete woestijn omvatten de Zuid-Kaibab trail van de South Rim tot de Colorado rivier en de Bright Angel Trail van de Noord-rand langs de Bright Angel Creek aan de Colorado - een uitdaging voor wandelaars, die met adembenemende uitzichten beloont wordt.


Vakantiehuizen bij de Grand Canyon >>

7. KretaKreta

Meer dan 70 procent van het Griekse landoppervlak wordt door bergen gedomineerd. Een van de meest betoverende landschappen met verschillende bergen vinden vakantiegangers op het eiland Kreta. Hier bevinden zich bestemmingen voor zowel vrijetijdswandelaars als ook voor ervaren klimmers. Een populaire wandelbestemming is de hoog gelegen Lassithi vallei in het Diktigebergte dat de bezoekers met een zee van geurige kruiden ontvangt. Een ideale locatie om het oosten te verkennen is de omgeving rond Agios Nikolaos aan de bijzonder mooie baai van Mirabella.


Vakantiehuizen op Kreta >>

8. Beierse WoudBeierse Woud

In het Nationale Park het Beierse Woud kunnen bossen, moerassen en rivieren sinds 1970 op natuurlijke wijze evolueren. Op deze wijze is daar een Europabrede wilde bosnatuur met een grote diversiteit aan soorten ontstaan. Ongeveer 320 km wandelpaden zijn in het Nationale Park aangegeven, en ook de routes zijn bewegwijzerd. Het ruim 24.000 hectare grote bos heeft een gevarieerd aanbod van wortelpaden, steile stenen paden en eenvoudige bospaden, en heeft ook met (grotere) kinderen veel afwisseling te bieden. Talrijke informatieborden dragen bij tot de verbetering van de eigen kennis over de natuur.


Vakantiehuizen in het Beierse Woud >>

9. FrankenlandFrankenland

Het Frankenland omvat vier provincies en heeft meerdere mooie wandelgebieden, die worden gekenmerkt door grote loof- en naaldbossen. Natuurlijke bossen zijn te vinden in Spessart, Frankenwald, Odenwald en in het Steigerwald. In de riviervalleien langs de Main en de Tauber is het landschap omgevormd voor de wijnbouw. Tijdens het wandelen wacht de vakantiegangers daar een groot aantal historische bezienswaardigheden, cultuurgoederen en een overvloed aan culinaire hoogstandjes. Ook een bezoek aan het prachtige Bamberg moet beslist worden ingepland.


Vakantiehuizen in het Frankenland >>

10. MallorcaMallorca

Het Baleareneiland is al sinds lange tijd een geliefd doel voor vakantiegangers, niet alleen voor de partygasten aan de stranden. Ook natuurliefhebbers waarderen de verscheidenheid op Mallorca, dat zich zowel leent voor eenvoudige en lange wandelingen, als voor veeleisende tochten over bergpaden. Van de eenvoudiger route in het vlakkere midden van het eiland, tot aan de veeleisende bergwandeling in het Tramuntana gebergte is alles mogelijk. Vooral vanwege de hooggelegen kust dienen zich steeds weer grandioze uitzichten over de natuurlijke schoonheid van het eiland aan.


Villa op Mallorca >>