Top 10 trendy barren op het strandTrendy strand-barren

Strand, zee, zon, golven. Er is niet veel wat een vakantie met deze ingrediënten nog mooier maakt. Behalve...,ja behalve het bezoeken van een echt goeie strandbar! Met creatieve cocktails, smakelijke traktaties, ontspannende muziek, leuke mensen, geweldig uitzicht. Waar dit soort locaties zich bevinden? Overal ter wereld! Wij stellen u hier tien trendy strandbars voor, sommige klein en eenvoudig, andere groot en elegant - maar allemaal zeker een bezoekje waard!1. Rick's Cafe, Negril, JamaicaJamaica

Negril, op de westelijke eilandpunt, is een van de populairste toeristische bestemmingen van Jamaica. Het ligt aan een 11 kilometer lang zandstrand, waar een andere roemruchte bezienswaardigheid staat: Rick's Cafe. Op een goeie steenworp afstand van de tafels, storten zich duikers hier van de 25 meter hoge kliffen in het heldere water. En in de avonduren verzorgt de ondergaande zon het roodgloeiend decor voor dit schouwspel. Dat is u misschien om het even als het eten en drinken van middelmatige kwaliteit zou zijn - maar dat is het niet!


Vakantiehuizen in Negril, Jamaica >>2. Sa Trinxa, Ibiza, SpanjeIbiza

De Sa Trinxa-bar op het Salinestrand is zo ongeveer een instituut onder de strandbars van Ibiza. Ingewijden omschrijven het graag als een 'catwalk': het is hier zien en gezien worden! De ambiance wordt omlijst met lekkere muziek, die niet overdreven hard staat, over de rotsen ligt een brug naar het water, waarin 's avonds de zon ondergaat. En niemand kijkt hier vreemd op wanneer een paar vrolijke heren spontaan een saxofoonconcert geven - in de Sa Trinxa-bar is dat heel normaal!


Villa op Ibiza, Spanje >>3. Strand 54 ° Noord, Sankt Peter-Ording, DuitslandSankt Peter-Ording

Een op palen gebouwde strandbar midden in de Noordzeebranding. Dat is strandbar Strand 54 ° Noord in Sankt Peter-Ording - het culinaire vlaggenschip van dit kleine kustplaatsje in Sleeswijk-Holstein. In 2008 werd het zeeterras van de bar ingrijpend vernieuwd en omgetoverd tot een behaaglijk zonnedek met een gezellige en moderne inrichting. En in 2013 volgde een uitbreiding, want de toestroom is groot! Waar anders kunnen vakantiegangers ontspannen met ijskoude drankjes en lekkere snacks, terwijl enkele meters onder hen de golven breken?


Vakantiehuizen in Sankt Peter-Ording, Duitsland >>4. Mochima-bars, Barcelona, SpanjeBarcelona

In 1913 opende aan de Spaanse kust de eerste Chiringuito, zo heten deze kleine, meestal eenvoudig gebouwde strandbars. Dat die ook na ruim 100 jaar nog niets van hun charme hebben verloren, bewijzen bijvoorbeeld de Mochima-bars op de stranden van Mar Bella en Nova Mar Bella in Barcelona. Ze passen perfect in het strandlandschap, de bezoekers zijn ontspannen, qua zorgeloosheid zijn de beide bars bijna niet te overtreffen. Er worden kleurige cocktails en Mexicaanse gerechten geserveerd.


Vakantiehuizen in Barcelona, Spanje >>5. Dune Preserve Beach Bar, Anguilla, CaribenAnguilla

Hoe ziet een droombar in de Cariben eruit? Nou, misschien zo: het interieur van drijfhout, boten en schelpen is vrijblijvend en toch sfeervol. De eigenaar, een oude reggae-zanger, laat uitsluitend zijn lievelingsnummers horen. Van rumcocktails gaat het naar spareribs van de grill. En dat alles op slechts een paar meter van het azuurblauwe water. - Zo'n strand is geen droom: in de Dune Preserve Beach Bar op Anguilla, een eiland van de Kleine Antillen, ziet het er precies zo uit!


Vakantiehuizen op Anguilla, Cariben >>6. Nikki Beach, Miami, Noord-AmerikaMiami

Opgelet, celeb-alarm! In Nikki Beach, gelegen op de legendarische Ocean Drive direct aan de Atlantische kust, laten sterren en sterretjes zich lekker gaan met een fles champagne. Uit de speakers komen house- en elektroklanken, de cocktails in een pitcher op tafel. Terwijl men deze leegdrinkt, kunnen de bezoekers naar de waaghalzerige toeren van de surfers kijken. 's Avonds komen uitvarende cruiseschepen langs de Nikki Beach Bar. En wie zin heeft kan in de naastgelegen club de hele nacht doordansen!


Vakantiehuizen in Miami, Noord-Amerika >>7. S'Apunteta Cala Estellencs, Mallorca, SpanjeMallorca

De strandbar S'Apunteta Cala Estellencs op Mallorca is zo'n beetje als een in een rots uitgehakt tijdsvacuüm. Bezoekers moeten tijd meebrengen - je komt hier niet zo maar weg! De gasten chillen onder een rieten dak en kunnen dankzij de afstand tot de muziek ongestoord naar het ruisen van de golven of het geklater van de kleine waterval luisteren. Badkleding niet vergeten: in de baai voor de kleine bar stroomt zoet water dat uit de bergen komt - helder, schoon en verfrissend!


Villa op Mallorca, Spanje >>8. The Rock Bar, Bali, IndonesiëBali

Is er een betere plek voor het bekijken van zonsondergangen? Moeilijk voor te stellen! The Rock Bar op Bali staat bovenop een rotspunt, 15 meter boven de golven van de Indische Oceaan. De bar is onderdeel van het Ayana Resort, dat een paar jaar geleden nog werd uitgeroepen tot het beste hotel ter wereld. Een bezoek wordt in de eerste plaats aanbevolen in het laagseizoen, omdat er in het hoogseizoen vaak lange rijen voor de ingang staan - wat het unieke karakter van deze bar natuurlijk ook weer onderstreept.


Vakantiehuizen op Bali, Indonesië >>9. Uxua Praia, Bahia, BraziliëBrazilië

Zelfs de meest gerenommeerde interieurontwerpers hadden de inrichting van deze bar niet kunnen bedenken: de Uxua Praia-bar bestaat voor een deel uit oude vissersboten die lange tijd onaangeroerd op een van de mooiste stranden van het Braziliaanse Bahia lagen. De sfeer trekt op magische wijze bezoekers aan van over de hele wereld. Zittend op de gestoffeerde sofa's kijken ze naar de zee en nippen ze aan hun cocktails. Daarnaast staat de bar bekend om zijn zeevruchten. En wie zich genoeg heeft ontspannen, kan recht voor de Uxua Praia strandvolleybal spelen of met een kajak de zee op gaan.


Vakantiehuizen in Bahia, Brazilië >>10. Baba Nest, Phuket, ThailandThailand

Vrijwel geen enkele andere strandbar ter wereld biedt een soortgelijk adembenemend 360 graden panorama. Wie op het dakterras van het Baba Nest een stoel - of, als alternatief, een zitzak - te pakken krijgt, moet het eerste uur aangrijpen om te genieten van het uitzicht op Phuket en de omliggende eilanden. Vergeet echter ook het eten niet, de lichte Japanse hapjes zijn heerlijk! En men moet in elk geval ook een Baba Nest-cocktail bestellen - dit zijn eigen creaties die daarmee net zo uniek zijn als de bar zelf.


Vakantiehuizen op Phuket, Thailand >>