Top 10 populaire themaparken ter wereldPopulaire themaparken

Niets is spannender dan u onder te dompelen in een onwerkelijke fantasiewereld. Plotseling bent u dichtbij levensgrote robots, angstaanjagende dinosaurussen of schattige stripfiguren. Themaparken geven elke leeftijdsgroep een echte kick en wie durft, krijgt zelfs de nodige adrenalinestoten. Daarnaast kan men ook nog verre landen ontdekken. Themaparken zijn er over de hele wereld en de 10 beste hiervan stellen wij aan u voor. Van sprookjesachtig tot lachwekkend: alles zit erbij.1. Universal Studios in Hollywood/USAUniversal Studios, Hollywood/USA

Glitter en glamour overspoelen de Universal Filmstudio's in Hollywood. Wie hier aankomt, voel zich meteen als de sterren en sterretjes uit de grote filmgeschiedenis. Wat ooit begon als een normale studiotour in de oorspronkelijke coulissen van Hollywoodfilms als Jurassic Park, Shrek of de Blues Brothers, is vandaag de dag een van de meest bezochte filmparken. Behalve grootscheepse simulaties beleven de bezoekers spectaculaire stuntshows en ook snelle attracties ontbreken natuurlijk niet.


Vakantiehuizen in Hollywood >>2. Lotte World in SeoulLotte World, Seoul

Aziaten leven voor pretparken. Er zijn er dan ook heel wat te vinden, bijvoorbeeld Lotte World in Seoul. Dit is het grootste indoor-themapark ter wereld. En met zijn grote aanbod heeft het park het zelfs tot in het Guinness Book of Records geschopt. Het is ingedeeld in verschillende secties, waarvan vooral de 'Adventure' sectie genoemd wordt. Twee bijzondere attracties zorgen hier voor spanning. Een boottocht vaart door het avontuur van de zeevaarder Sindbad. Maar wees voorzichtig, want zo'n tocht kan voor natte kleding zorgen. Net zo avontuurlijk gaat het eraan toe in de sectie 'Pharao's Fury'. Deze snelle tocht rijdt over rails langs farao's, slangen en piramides.


Vakantiehuizen in Seoul >>3. Ferrari World in Abu DhabiAbu Dhabi, Ferrari World

Het laat de harten van autofans sneller slaan: het grootste themapark van automerk Ferrari. In november 2010 werd het in Abu Dhabi geopend. Op de racebaan, gokart baan of het rallyparcours kunt u zich voelen als Michael Schumacher in zijn beste tijd. Met shows in het theater is er ook aandacht voor de Ferrari geschiedenis. Een van de hoogtepunten is de beginnerscursus, die door een speciale rijschool wordt aangeboden. Voor wie zichzelf niet vertrouwt op het parcours, is er de 65 meter hoge verticale rit. Hier wordt u net zo hard in de stoel gedrukt als op een echte racebaan.


Vakantiehuizen in Abu Dhabi >>4. Bush Gardens in TampaBush Gardens, Tampa

Een mix van Afrikaanse steppe, inclusief flora en fauna, en snelle achtbanen vinden bezoekers bij Bush Gardens in Tampa, Florida. Op een vlakte van 112 hectare bevinden zich meer dan 10.000 dieren en 28 attracties, waaronder zes achtbanen. De naam is afkomstig van Anheuser-Bush brouwerij, de oprichter van het park. De nieuwe attractie 'Falcons Fury' is een echte sensatie, al is het alleen geschikt voor mensen met sterke zenuwen. Met bijna 100 kilometer per uur maken inzittenden een vrije val van 102 meter. Een bijzondere clou: tijdens de rit draait de stoel zich 90 graden zodat u de vrije val met het gezicht naar beneden maakt.


Vakantiehuizen in Tampa >>5. Europark Rust in DuitslandEuropapark Rust, Duitsland

Ook Duitsland heeft een themapark dat ver buiten de landsgrenzen bekend is. In Europapark Rust, aan de grens met Frankrijk, zorgen honderd kermistoestellen op een oppervlakte van 90 ha voor de nodige kick. Meer dan honderd attracties en sprookjesachtige shows, elf achtbanen en dertien soorten Europese thema's overtreffen hier zelfs de stoutste verwachtingen. De Atlantica Super Splash en de Matterhorn Blitz lokken ieder jaar ongeveer 4,5 miljoen bezoekers naar het park, dat in het mooie landschap van het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk en Zwitserland ligt.


Vakantiehuizen in Europark Rust >>6. Port Aventura in SpanjePort Aventura, Spanje

Hier gaan de harten van gezinnen sneller kloppen. In het mediterrane themapark Port Aventura in Tarragona vindt de bezoeker, van gezelligheid tot actie, alles wat zijn hartje begeert. Het is de perfecte combinatie van dynamiek en de knusheid van een klein vissersdorp. Natuurlijk mogen ook de spannende attracties in een themapark niet ontbreken. De katapult Furius Baco die in een horizontale positie van 0 tot 135 meter in slechts 3 seconden voor de nodige adrenalinestoot zorgt, wordt als een van de belangrijkste attracties gezien. Het aanbod wordt voltooid met shows en draaimolens voor kinderen.


Vakantiehuizen in Port Aventura >>7. Cedar Point in de Verenigde StatenCedar Point, USA

Cedar Point is niet alleen een van de oudste themaparken, het wordt ook gretig aangeduid als het 'Park der Extremen'. Al in 1892 werd daar de eerste houten achtbaan met de naam Switchback Railway geopend. In de decennia daarna breidde het park zich uit op het midden van het Eriemeer. Tegenwoordig geldt het recreatiegebied met zijn 17 achtbanen als het Mekka voor achtbaanfans. Nog steeds zorgt bijvoorbeeld de in 1976 geopende achtbaan Corkscrew en toenmalige recordhouder voor de nodige zintuigprikkelingen.


Vakantiehuizen in Cedar Point >>8. Beto Carrero World in BraziliëBeto Carrero World, Brazilië

Beto Carrero World is in Zuid-Amerika het grootste pretpark in zijn soort. Op het circa 14 hectare grote oppervlak komen mensen, dieren en sensaties samen. Naast de talrijke attracties voor jong en oud, is er een dierentuin en zijn er veel entertainmentshows. Het park ligt in het zuiden van Rio de Janeiro in de provincie Santa Catarina en is verdeeld in zeven verschillende thema's. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook een typisch Duits bierdorp.


Vakantiehuizen in Rio de Janeiro >>9. Disneyland Paris in FrankrijkDisneyland Paris, Frankrijk

Mickey Mouse en Donald Duck mogen hier natuurlijk niet ontbreken. Wie liever niet over de grote plas naar de VS wil vliegen, kan naar het randgebied van Parijs rijden en de Europese parkvariant bezoeken. Met een verdeling van het park in de thema's Fantasy, Frontierland, Mainstreet of Discoveryland zijn de bezoekers heel dicht bij Doornroosje en consorten. Met de Studio Tram mogen de bezoekers ook een blik achter de coulissen van de Disney Studio's werpen.


Vakantiehuizen in Parijs >>10. Miniatürk in Istanboel TurkijeMiniatürk, Istanboel

Onder de kleinsten is hij de grootste, het Miniatürk in Istanboel bekijkt de wereld in miniformaat. In het themapark komen op zes hectare de belangrijkste bouwwerken van Turkije samen, zoals het Topkapi Paleis, de Hagia Sophia en het Mausoleum van Halikarnassos. De ingangszone bevindt zich iets hoger, zodat men het miniatuurland in een blik kan overzien. Overigens zijn daar niet alleen monumenten van Turkije te bekijken, maar ook bezienswaardigheden uit andere landen.


Vakantiehuizen in Istanboel >>