Top 10 mooiste stranden ter wereldMooiste stranden ter wereld

Vooral in de zomer trekken veel mensen naar de zee. Maar waar liggen de mooiste stranden ter wereld? Een mooi strand wordt gekenmerkt door fijn schoon zand en een prachtige omgeving. Het grenst aan helder schoon zeewater, waarin men bij voorkeur ook baden kan. Voor surfers zijn bovendien de windcondities van belang. De top 10 van mooiste stranden ter wereld, we hebben ze hier onder diverse criteria voor u uitgekozen.1. ProtarasProtaras

De prachtige badplaats Protaras in de republiek Cyprus behoort tot Paralimni en is voor een strandvakantie vooral in het voorjaar of de late herfst zeer geschikt. Vanaf begin oktober zijn de meeste hotels en bars hier gesloten. Wie hier in deze tijd komt, kan in het gouden zand uitgebreid van zijn rust genieten en in het nog altijd warme heldere, turquoisekleurige zoute water duiken. Maar ook mei is een zeer goede reistijd. De temperaturen zijn aangenaam warm, 's avonds wat koeler. In de zee is het heerlijk baden.


Vakantiehuizen in Protaras >>2. HawaïHawaï

Aloha - een bezoek aan het grootste vulkanische eiland prent zich als onvergetelijke belevenis diep in de ziel en begint met de verplichte betoverende bloemengroet. Hawaï biedt u schilderachtige palmenstranden, sneeuwwit, rood, groen, zwart, maar echter altijd fijn zand en verborgen kloven, in een bizarre magische kuststrook, waarin u met veel geluk uitgenodigd wordt om met de dolfijnen te zwemmen. Het strand van Kailua Bay werd in 1998 uitgeroepen tot het mooiste badstrand van de USA. De inkomende glinsterende golven zijn ideaal voor beginnende surfers.


Vakantiehuizen op Hawaï >>3. Arenas Negras TenerifeTenerife

Het grootste Canarische eiland ligt direct voor de kust van Marokko. Zij herbergt mooie historische stadjes, nationale parken en fascinerende ruige kliffen. Zwemmen, zonnen, strand en zee, hier kan men de ziel tot rust laten komen. Het met blauwe vlaggen onderscheiden strand Playa de la Arena ligt in de gemeente Puerto Santiago in de onmiddellijke nabijheid van Los Gigantes in het noorden van de westkust. Het behoort tot de mooiste stranden die voorzien zijn van het typische zwarte lavazand. Men schrijft het gezondheid bevorderende eigenschappen toe.


Vakantiehuizen op Tenerife >>4. Strandbad Domburg ZeelandZeeland

Zeeland staat bekend om het mooie weer - men beroept zich erop de meeste zonuren van Nederland te behalen. Eigenlijk is de provincie een verzameling van meerdere met elkaar verbonden eilanden, schiereilanden en het vaste land. Hier zijn veel inhammen te vinden die tot het blauwe water en de schoonste stranden van Holland uitlopen. De oudste badplaats van Zeeland, het strandbad Domburg is vooral populair bij gezinnen met kinderen. Fijn wit zand, uitgestrekte duinen en een interessant bosgebied zorgen hier voor variatie.


Vakantiehuizen in Domburg, Zeeland >>5. Cala Sa Nau, MallorcaMallorca

Langs de kust van Mallorca rijgen zich meer dan 180 stranden en baaien aan elkaar. Deze lijden niet allemaal onder de overweldigende toeristische drukte. Genesteld tussen de kliffen en dennenbossen ligt aan de oostkust de kleine gezinsvriendelijke baai Cala Sa Nau. Het water langs het veertig meter lange witte strand is helder en glinstert in een schitterend turquoise. Er kunnen hier slechts enkele auto's parkeren, dat is een goede bescherming tegen overmatige drukte. Het heldere water is er zeer vlak met zeer weinig golfslag.


Villa op Mallorca >>6. Cadaques-Bofill, Costa BravaCosta Brava

De noordoostelijke kuststrook aan de Spaanse Middellandse Zeekust ligt in de autonome regio Catalonië. Hier rijzen fantastische ruige rotsen op. Tussen de landtongen liggen schilderachtige vissersdorpen en betoverende kleine stranden en baaien, die deels slechts met de boot bereikbaar zijn. Cadaques-Bofill bezielde Salvador Dali zodanig dat hij daar zijn vakantiehuis bouwde. Men heeft een direct uitzicht op de in de zee vloeiende uitlopers van de Pyreneeën. In de baai bevindt zich een duikcentrum waar ook drankjes en snacks aangeboden worden.


Vakantiehuizen in Cadaques-Bofill, Costa Brava >>7. Falcarragh, IerlandIerland

Het kleine Falcarragh ligt in het Graafschap Donegal in het hoge noordwesten van de republiek Ierland. Hier kunt u het grootste Keltische kruis van het eiland bewonderen. Ondanks het kleine aantal inwoners heeft zich lokaal een goede infrastructuur voor het plaatselijk toerisme ontwikkeld. Dat komt onder andere door de spectaculaire Drumnatinney Beach. Eenmaal bij het eind van de weg aangekomen, klimt u over de duinen en staat u op een enorm zandstrand dat unieke waterspiegelingen, wolkenformaties en andere buitengewone natuurfenomenen tevoorschijn tovert. Iedere keer opnieuw heeft deze plaats een bijzondere verrassing klaarstaan.


Vakantiehuizen in Falcarragh, Ierland >>8. Nørlev strand, DenemarkenDenemarken

Langs de kilometers lange kust in noordwest Jutland strekt zich het fijne witte strand uit. De badstranden in deze regio behoren tot de besten in Denemarken. Op het Nørlev strand zal de zon zich bovendien wat vaker laten zien dan ergens anders. Hier zijn absolute zachtheid onder de voeten en een wijds landschap met betoverende inlandse klippen te ontdekken. U kunt zich verheugen op een adembenemend uitzicht op de Noordzee. Direct in de omgeving bevindt zich het Skallerup Klit Vakantiecentrum met zijn subtropisch zwemparadijs.


Vakantiehuizen bij Nørlev strand, Denemarken >>9. Torregrande, SardiniëSardinië

Zonder twijfel horen de stranden van Sardinië tot de mooiste van de Middellandse Zee, waarvan sommigen zelfs regelmatig worden uitgeroepen tot de mooiste stranden van de wereld. Het eindeloze goudgele zandstrand Torregrande waarachter de lange met pijnbomen en palmen beplante strandboulevard loopt, ligt slechts zeven kilometer verwijderd van Oristano. Van hieruit kijkt men op zijn naamgever, de majestueuze Spaanse toren uit de 16e eeuw. Het diep aflopende water licht hier op in alle mogelijke tinten groen. Ook een echte blikvanger is de noordelijk gelegen kleine jachthaven.


Vakantiehuizen in Torregrande, Sardinië >>10. ÖsterlenÖsterlen

In Zuid-Zweden en langs de zuidoostkust liggen de mooiste, uitgestrektste en leegste stranden van Zweden. Zelfs in het hoogseizoen blijven ze eenzaam en mager bezocht. Vooral Österlen is bekend om zijn prachtige natuur. Hier vindt u een magisch strand met unieke zonsondergangen. Hier komen de wandelaars voor wie geen afstand te ver is, om nog meer moois te ontdekken. In het Nationale Park Stenshuvud kunt u bovendien plaatsen uit de Steentijd zoals het graf van Kivik of de romantische middeleeuwse burcht Glimmingehus bewonderen.


Vakantiehuizen in Österlen >>