Top 10 mooiste steden om in te levenMooiste steden om in te leven

Gegarandeerd zorgt een lijst met de top-10 leukste woonsteden discussie. Rome moet erin staan, zegt de een. En ander noemt Parijs, Londen en New York. En eigenlijk hoort er ook een stad uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika tussen. Of toch niet? Het ligt nou eenmaal besloten in de aard van een top-10 dat zij beperkt is tot tien. Uit de vele grote steden op de wereld hebben wij voor u de volgenden uitgekozen.1. Zürich, ZwitserlandZürich, Zwitserland

In onderzoeken naar steden met de hoogste kwaliteit van leven komt Zürich altijd gunstig voor de dag, met een plaats tussen de beste steden. En daar is niets aan gelogen. Zürich is booming en niet voor niets hebben 80% van de grootste Zwitserse bedrijven er hun hoofdkantoor. De economie van de stad is dan ook sterk. Daarbij komen vele historische gebouwen, een veelzijdige gastronomie, een groot cultureel aanbod en een schitterende ligging in een bekken, ingeklemd tussen bergen. Het is dan ook weinig verbazingwekkend dat het inwonertal van de stad in de afgelopen jaren gestaag gegroeid is tot inmiddels zo'n 400.000.


Vakantiehuizen in Zürich, Zwitserland >>

2. Wenen, OostenrijkWenen, Oostenrijk

Natuurlijk behoort de Oostenrijkse hoofdstad tot de top-10 steden van de wereld. De vele historische gebouwen, de historische betekenis, de uitstekende restaurants: Wenen verbleekt bij geen enkele andere stad in de wereld. Vooral omdat het klimaat - niet te warm en niet te koud - vrijwel perfect is en de vastgoedprijzen naar internationale maatstaven gemiddeld zijn. Ook in Wenen is de kwaliteit van leven een niet te onderschatten aspect; zo is de criminaliteit laag. Na de opera kan men zonder zorgen en ontspannen door een van de vele idyllische parken naar huis slenteren en napraten over de prestaties van de tenor.


Vakantiehuizen in Wenen, Oostenrijk >>

3. Vancouver, CanadaVancouver, Canada

In Vancouver leven meer dan 100 nationaliteiten zij aan zij, varieert de vegetatie van tropisch tot sneeuw en is het eten is net zo divers als hoogwaardig. Achter de stad nodigen de bergen van de North Shore Mountains uit tot skiën, snowboarden en wandelen. En wie meer houdt van zeilen, vissen of surfen gaat naar een van de prachtige oceaanstranden om daar zijn hobby na te jagen. Maar misschien schuilt de grootste kracht van deze metropool met meer dan 600.000 inwoners wel in het feit dat Vancouver een zeer relaxte stad is.


Vakantiehuizen in Vancouver, Canada >>

4. Auckland, Nieuw-ZeelandAuckland, Nieuw-Zeeland

Een reden voor de hoge kwaliteit van het leven in Auckland zijn de lage kosten van levensonderhoud: uit onderzoek onder 143 steden en andere grootstedelijke gebieden bleek het leven er in 137 duurder dan in Auckland. Mede daarom is Auckland de grootste stad van Nieuw-Zeeland (met 1,5 miljoen inwoners), maar heeft het tegelijk een lage bevolkingsdichtheid. Mede daarom kent de stad een ontspannen sfeer en een schone aanblik. Zowel bewoners als bezoekers waarderen het milde klimaat en de uitstekende stranden. En wie bekend is met de zeilbotendichtheid van Auckland weet waarom de stad met recht "City of Sails" genoemd wordt.


Vakantiehuizen in Auckland, Nieuw-Zeeland >>

5. Melbourne, AustraliëMelbourne, Australië

De levendige multiculturele samenleving, de gerenommeerde kunstscène, een wereldberoemde eet- en wijncultuur en algemeen geaccepteerd als winkelhoofdstad van Australië. Geen wonder dat Australië beschouwd wordt als een stad die het waard is om in te leven. Ook al omdat er voortdurend wordt geïnvesteerd in zaken als gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur. Er is niets over te klagen. Bovendien bouwt Melbourne gestaag voort aan haar reputatie. Steeds zijn er nieuwe ideeën en nieuwe attracties. Wonen in Melbourne gaat niemand vervelen.


Vakantiehuizen in Melbourne, Australië >>

6. Helsinki, FinlandHelsinki, Finland

De Finse hoofdstad wordt vaak in één adem genoemd met drie bijvoeglijke naamwoorden beginnend met de letter L: leefbaar, liefdevol en levendig. Dat laatste is van toepassing op het ondernemersklimaat vol hoogopgeleiden jongeren, dat zorgt voor een goede en stabiele werkgelegenheidssituatie. Evengoed is het van toepassing op de vele hoogwaardige restaurants, met vaak een lokaal aanbod op de kaart, en op de diverse gezellige straatcafés. Ook overtuigt Helsinki met een bijna perfecte infrastructuur, lege criminaliteit en veel groen. En dan zijn er nog de vele baaien die altijd een bezoek waard zijn.


Vakantiehuizen in Helsinki, Finland >>

7. Kopenhagen, DenemarkenKopenhagen, Denemarken

Het beste aan Kopenhagen? Niet de fietscultuur, de imposante paleizen, de interessante musea of het restaurant Noma - dat door deskundigen niet zelden als het beste restaurant ter wereld wordt aangewezen. Nee, wat de Deense hoofdstaf werkelijk zo bijzonder maakt is de manier waarop mensen van alle kleuren en culturen in de samenleving zijn opgenomen en gezamenlijk een steeds veranderend cultureel geheel creëren . De hele stemming en sfeer in deze stad zijn iets speciaals op zich en maken Kopenhagen ruimschoots de moeite waard!


Vakantiehuizen in Kopenhagen, Denemarken >>

8. Honolulu, Verenigde StatenHonolulu, Vereinigde Staten

New York mag dan als spannendste stad van de Verenigde Staten beschouwd worden en Los Angeles is als woonstad zeker niet te versmaden. Maar voor mensen die houden van de zon kan de meest leefbare stad van de Verenigde Staten enkel Honolulu zijn, de hoofdstad van Hawaï. De laagste gemiddelde temperatuur ligt hier op een aangename 21,1°C, de hoogste op zo'n 29,1°C. De echte attractie zijn natuurlijk de talrijke zandstranden, direct aan het azuurblauwe water van de Stille Oceaan. Hier woont u waar andere mensen hun droomvakantie doorbrengen.


Vakantiehuizen in Honolulu, Verenigde Staten >>

9. Amsterdam, NederlandAmsterdam, Nederland

Amsterdam is een stad waarin de dagelijkse gang naar het werk of de winkel al een genot is. Voortdurend loopt u langs grachten, steekt u een historische brug over, vanwaar u een rustgevende blik op het water kunt werpen. Fantastisch! Daarnaast stad de stad, volkomen terecht, bekend als winkelparadijs en gevuld met gebouwen die jaarlijks tienduizenden architectuurstudenten tot een bezoek verleiden. En een auto is er niet nodig. Ondanks de omvang van de stad laat deze zich, door uitstekende fietspaden, het beste per fiets verkennen.


Vakantiehuizen in Amsterdam, Nederland >>

10. Berlijn, DuitslandBerlijn, Duitsland

Natuurlijk hoef je bij inwoners van Hamburg, Frankfurt of München niet met Berlijn aan te komen, maar internationaal gezien is Berlijn toch de stad met de hoogste levensstandaard in Duitsland. Natuurlijk, de hoofdstad is arm (maar sexy) en natuurlijk zouden de straten schoner mogen. Maar tegelijkertijd is Berlijn een van de belangrijkste steden ter wereld, heeft het een goed ontwikkeld transportnetwerk, zijn er diverse rivieren en meren, vindt u er vele musea, uitstekende restaurants en bovenal een levendige culturele scène die ongeëvenaard is in Europa.


Vakantiehuizen in Berlijn, Duitsland >>