Top 10 mooiste hondenstrandenMooiste hondenstranden

Honden houden ervan om te ravotten op het strand, vooral als het zand fijn en zacht is. Veel viervoeters storten zich ook graag in de branding, niet alleen om een bal of stok op te halen maar gewoon uit pure levensvreugde. Op welke plaatsen u uw hond zorgeloos in de golven kunt laten dollen, de spetters kunt laten vangen en in de schuimkoppen kunt laten bijten om zich letterlijk uitgelaten te voelen, vertellen wij u in de top 10 van mooiste hondenstranden ter wereld.1. Artà op MajorcaMajorca

Artà is de afgelopen jaren steeds mooier geworden, zodat een bezoek zeker de moeite waard is. Reeds van verre kunt u de Calvarieheuvel en de Santuari de Sant Salvador-kerk bewonderen. Via de kleine voetgangerszone met zijn winkeltjes, bars en restaurants voert de weg omhoog naar de vestingkerk. Tegenwoordig is het een plaats voor regelrechte dierenvreugde. Het kustgebied is onlangs namelijk van 1 oktober tot 30 april opengesteld voor honden. Dit zal binnenkort ook gebeuren bij Pollença en Andratx.


Villa op Mallorca >>2. San DiegoSan Diego

Langs de op twee na grootste stad van Californië liggen ontelbare stranden met uitgesproken helder water. Door de heerlijke temperaturen kan men hier het hele jaar door zwemmen. De 100 kilometer lange kust toont zich altijd van zijn zonnige kant. Op San Diego Dog Beach mogen honden sinds 1972 vrij rondrennen, het is het oudste hondenstrand van Noord-Amerika. Het zand is er zeer fijn en bevat veel aangespoelde plantenresten. Daar houden onze trouwe viervoeters heel veel van. Parkeren is gratis.


Vakantiehuizen in San Diego >>3. Güímar, TenerifeTenerife

El Puertito is een typisch Canarisch vissersdorp en een echt pareltje. Hoewel het mooie plaatsje tussen de populaire toeristenoorden Playa de San Juan en Playa de las Américas ligt, vindt u er nog de primitieve charme uit lang vervlogen tijden. In het nabijgelegen Güímar werd het eerste hondenstrand van Tenerife geopend. Een deel van het strand is daarop aangepast. Het El Puertito-strand is exclusief aan 'men's best friends' en hun baasjes voorbehouden. Ze zijn gelukkig en dollen er volop.


Vakantiehuizen op Tenerife >>4. Cadaqués Bofill, Costa BravaCosta Brava

Het noordoostelijke deel van de Spaanse Middellandse Zeekust ligt in de autonome regio Catalonië. Hier zijn prachtige doorkliefde rotsen te vinden. Rond de kapen liggen schilderachtige vissersdorpjes en betoverende kleine stranden en baaien, die soms alleen per boot te bereiken zijn. Salvador Dali werd zo geïnspireerd door Cadaqués Bofill, dat hij er zijn vakantiehuis liet bouwen. Men kan er direct uitkijken op de tot in zee reikende uitlopers van de Pyreneeën. En honden vinden hier altijd een kleine, verborgen baai om te ravotten.


Vakantiehuizen in Cadaqués Bofill, Costa Brava >>5. Falcarragh, IerlandIerland

Het kleine Falcarragh ligt in het graafschap Donegal in het uiterste noordwesten van de Ierse republiek. Men kan er het grootste Keltische kruis van het eiland bewonderen. Ondanks de geringe bevolkingsaantallen heeft zich hier een goede infrastructuur voor het toerisme kunnen vormen. Dat is onder andere te danken aan het spectaculaire en hondvriendelijke Drumnatinney Beach. Eenmaal bij het einde van het kleine weggetje aangekomen, klimt men over de duinen en om vervolgens op een enorm zandstrand te staan, dat unieke waterreflecties, wolkenformaties en andere bijzondere natuurverschijnselen voor de ogen tovert.


Vakantiehuizen in Falcarragh, Ierland >>6. Hondenstrand Cuxhaven-SahlenburgCuxhaven-Sahlenburg

Het kuuroord Sahlenburg is een wijk van het Duitse Cuxhaven en ligt aan de Nedersaksische Noordzeekust. Dit hondenstrand is het grootste van de drie daar aanwezige en staat bekend als een eldorado voor honden en hondeneigenaren, want iedereen kan zich op de grote vlakte onbeperkt en vrij bewegen. Het strand is schoon en goed onderhouden en er zijn strandstoelen beschikbaar, zodat het baasje zich ook lekker kan ontspannen. Sanitaire voorzieningen, douches en een hondendouche zijn eveneens aanwezig. Via de promenade komt u rechtstreeks bij het water uit.


Vakantiehuizen in Cuxhaven-Sahlenburg >>7. Portiragnes Plage, Zuid-FrankrijkZuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is erg populair bij hondenbezitters. Het schitterende landschap heeft aantrekkelijke wandelroutes, talloze stranden en interessante culturele steden als Marseille, Nice, Cannes, Avignon, Grenoble, Montpellier en Toulon. De stranden aan de Zuid-Franse kust zijn bijzonder charmant, eindeloos lang en lekker breed. Weg van de grote toeristische stranden bevinden zich kleine baaien, sommige alleen bereikbaar via onverharde wegen. Hier zijn honden welkom en mogen ze zonder riem ronddollen. De populairste hondenstranden zijn Portiragnes Plage en Narbonne Plage.


Vakantiehuizen in Frankrijk >>8. Nørlev-strand, DenemarkenDenemarken

Aan de kilometerslange kust van Noordwest-Jutland ligt een strand met fijn en wit zand. De stranden in deze regio behoren tot de beste van Denemarken, en op het Nørlev-strand laat de zon zich bovendien vaker zien dan elders. Hier kunnen voeten en poten op het zachte zand genieten van een uitgestrekt landschap met betoverende rotsklippen. Verheug u samen met uw hond op een adembenemend uitzicht op de Noordzee. In de directe omgeving ligt het Skallerup Seaside Resort met zijn subtropische zwemparadijs.


Vakantiehuizen in Nørlev-strand, Denemarken >>9. Doggie Beach Caprera, SardiniëSardinië

Op het kleine eiland Caprera in de La Maddalena Archipel bevindt zich, midden in een toverachtig landschap, Doggie Beach. Het tot nog toe enige hondenstrand van Sardinië ligt in het prachtige zuiden van het eiland in de schitterende baai van Porto Palma, tegenover de zeilschool van Caprera. Voor twee- en viervoeters staan parasols, hondenvoederbakken, afvalzakken, een gereserveerd zwemgedeelte en een hondendouche klaar. Het kleine eiland beschikt over vele andere witte baaien en heeft ook nog met een onderzoekscentrum voor dolfijnen. Het water is er bijzonder helder.


Vakantiehuizen op Sardinië >>10. Badplaats TrassenheideTrassenheide

Voor twee- en viervoeters schijnt de zon in het populaire badplaatsje Trassenheide vaak en langdurig. Het prachtige hondenstrand Trassenheide heeft zeer fijnkorrelig zand en men kan meer dan vijftig meter het water in lopen. Dit is een paradijs voor honden, en voor hondenbezitters is het beste strand aan de Oostzee. Het is er uitermate schoon. In veel vakantiewoningen van Usedom zijn viervoetige vrienden bovendien meer dan welkom. En wanneer uw hond uitgebreid geravot heeft en moe is, moet u eens een uitstapje maken naar de spa's en sauna's van Bernsteintherme.


Vakantiehuizen in Trassenheide >>