Top 10 mooiste aanzoeklocatiesMooiste aanzoeklocaties

Waar stelt men de belangrijkste vraag voor het toekomstige gezamenlijke leven, om uw geliefde te laten blijken hoe bijzonder en belangrijk zij is? Veel mensen kiezen voor de feestdagen - uit gewoonte, in een prachtige ambiance. Wij hebben de beste plaatsen voor de vraag der vragen uitgezocht - voor heel uiteenlopende mensen en voorkeuren. De bestemmingen hebben echter drie dingen gemeen: ze zijn ongebruikelijk, romantisch en persoonlijk.1. Boyne Valley, IerlandBoyne Valley, Ierland

Waar anders kan men de vraag stellen die het leven verandert, dan op een plek waar de geschiedenis vanaf druipt? Op 58 kilometer van de Ierse hoofdstad staat het oudste bouwwerk van Europa. Gebouwd op een heuvel in de Boyne Valley tijdens de nieuwe steentijd, vervulde dit ongebruikelijke, cirkelvormige gebouw niet alleen een functie bij de voorouderverering. Elk jaar op de kortste winterdag baant de eerste straal van de opkomende zon zich een weg door een spiraalvormige gang, om het heiligdom voor een kort ogenblik te laten schitteren. Geniet onderweg van de prachtige rit langs de kust en van het geweldige uitzicht op de Baai van Dublin.


Vakantiehuizen in Ierland >>

2. Wenen, OostenrijkWenen, Oostenrijk

Voor wie samen een echt hoogtepunt wil beleven, is een grandioos anderhalf uur durend diner bij kaarslicht in het Weense reuzenrad een fantastische ervaring. Als u vooraf de ring in het dessert laat verstoppen of dienst laat doen als servetring, is de verrassing des te groter. Zit u liever rustig, dan laat u een tafel naar wens dekken in het restaurant op de twaalfde verdieping van het Gartenbauhochhaus in het centrum van Wenen. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over de verlichte oude binnenstad.


Vakantiehuizen in Wenen, Oostenrijk >>

3. Zillertal, OostenrijkZillertal, Oostenrijk

Pure rust en unieke natuurervaringen wachten hen die voor hun bijzondere moment kiezen voor een berghut op de edele Ochsner of de majestueuze Zsigmondyspitze. Dit is echt een romantische omgeving: 's winters schittert de zilverwitte sneeuw en 's zomers slingeren de sprookjesachtige bergbeken zich door de valleien, zover als het oog reikt omgeven door diepgroene bossen. Misschien springt tijdens het moment suprême als getuige wel een regenboogforel uit het kristalheldere water!


Vakantiehuizen in het Zillertal, Oostenrijk >>

4. Mallorca, SpanjeMallorca, Spanje

Intieme romantiek op een afgelegen plek aan de Middellandse Zee kunt u verwachten op de zuidpunt van Mallorca. Hier liggen de mooiste en vaak ook moeilijkst bereikbare stranden. Direct achter de Cala Llombards ligt de romantische baai van Cala S'Amonia, waar 122 traptreden stijl bergafwaarts gaan langs struikgewas en een klein bos. U vindt er kleine verlaten vissershuizen en een ministrandje met ongelooflijk helder water. De aangewezen plaats om tijdens een intieme picknick de cruciale vraag te stellen...


Villa op Mallorca, Spanje >>

5. Berlijn, DuitslandBerlijn, Duitsland

Met de veerboot 'Luise' bent u in een paar minuten bij het sprookjeskasteel op Pauweneiland. Hier lopen de pauwen vrij rond en bloeien de rozen uitbundig bij een prachtig uitzicht op de rivier de Havel. In het drassige weidelandschap grazen de waterbuffels op hun gemak voor zich uit. Wandel over het kleurrijke bloementapijt naar de pittoreske torens van het slot. En als u dan op een versierde erker staat en zich laat meevoeren door de stilte van deze plek, komt de vraag der vragen vanzelf op uw lippen.


Vakantiehuizen in Berlijn, Duitsland >>

6. Pitigliano, ItaliëPitigliano, Italië

Te midden van puntige rotspartijen en ver weg van de toeristenstroom van het vulkanische zuiden van Toscane, ligt op 313 meter hoogte het schilderachtige Pitigliano. Het pittoreske stadje ligt midden in het land van de Etrusken, een land van woeste en ongerepte natuur met steile ravijnen van vulkanische tufsteen en zachte, met wijnranken en olijven begroeide, hoogvlaktes, koele beekjes en warmwaterbronnen. Tijdens een reis door dit fascinerende landschap met zijn spectaculaire vergezichten, vindt u gegarandeerd een plek om in alle rust de vraag te stellen waarop maar één antwoord bestaat.


Vakantiehuizen in Pitigliano, Italië >>

7. Sardinië, ItaliëSardinië, Italië

Het prachtige eiland beschikt over zoveel magische locaties, dat het kiezen van de perfecte plek voor een huwelijksaanzoek moeilijk is en de keuze ook spontaan gemaakt zou kunnen worden. Heel uitzonderlijk is het vierduizend jaar oude bronnengebied Santa Cristina op vijf kilometer ten zuiden van Paulilatino in de provincie Oristano. Hier leiden treden omhoog naar een heiligdom waar u een heel bijzondere sfeer en bezienswaardigheid treft, die zich slechts eens in de 18 jaar en 6 maanden voordoet. Dan is rond eind december en begin januari de reflectie van de maan namelijk op de bodem van de bron te zien.


Vakantiehuizen op Sardinië, Italië >>

8. Edinburgh, SchotlandEdinburgh, Schotland

Yes, I will - Hoewel Edinburgh een bruisende culturele- en universiteitsstad is met een breed scala aan festivals, concerten, musea en openluchtevenementen, vindt men in de Schotse hoofdstad ook prachtige romantische oases van rust - gezellige, elegante tuinen die buiten de gebaande toeristenpaden liggen. Daaronder bevinden zich de cirkelvormige Sandeman Garden en Dr. Neil's Garden, direct aan de oever van Duddingston Loch. Midden in deze betoverende omgeving met zijn eeuwenoude bomen staat de prachtige Thomson Tower, die zich er goed voor leent om er de vraag des levens te stellen.


Vakantiehuizen in Edinburgh, Schotland >>

9. Zwarte Woud, DuitslandZwarte Woud, Duitsland

Het Zwarte Woud biedt zijn bezoekers een perfecte wereld, waarin het jawoord nog voor het hele leven wordt gegeven. Het bosrijke landschap van het grootste en hoogste middelgebergte van Duitsland is bij uitstek geschikt voor een romantisch voorstel. Het sprookjesachtige Kinzigdal is omringd door prachtige groene bergen en weelderige bossen. Op een hoogte van 400-800 meter ligt het idyllische Alpirsbach met de woonkernen Ehlenbogen, Reinerzau, Reutin, Peterzell en Römlinsdorf. Hiervandaan voeren romantische wandelroutes langs ruisende beken en bizarre rotsformaties. Oude woudreuzen verspreiden er de rust en bescherming die inherent is aan deze plek. Een kus is hier niet te weerstaan.


Vakantiehuizen in het Zwarte Woud, Duitsland >>

10. Rome, ItaliëRome, Italië

Wie droomt er niet van om samen met zijn geliefde op een gehuurde Vespa door de straten van 'de eeuwige stad' te rijden, zoals Audrey Hepburn en Gregory Peck ooit deden in de film 'Roman Holiday'? Wandel 's avonds hand in hand langs de oever van de Tiber en laat u betoveren door de felle lichten van de stad, zweer eeuwige trouw bij de Bocca della Verita, dans tijdens een zwoele zomernacht op romantische muziek dicht tegen elkaar aan op een van de vele pleintjes van Rome en stop op het Sint-Pietersplein om de hand van uw geliefde vast te pakken - kan het nog symbolischer? Zo vindt u op uw romantische uitstapje altijd het juiste moment om de belangrijkste vraag op een heel persoonlijke manier te stellen.


Vakantiehuizen in Rome, Italië >>