Top 10 bestemmigen voor korte vakantiesKorte vakanties

Gewoon even weg uit het alledaagse leven en in het weekend ontspannen en de zinnen verzetten is goed voor het lichaam, de geest en de ziel. Pure wellness of romantiek voor twee, kunst en cultuur, of simpelweg relaxen in de ongerepte natuur. Zo'n korte reis biedt veel mogelijkheden tot ontspanning en afwisseling. Wij hebben hier de tien beste korte vakanties voor u bij elkaar gebracht.1. Winter op de Canarische Eilanden

Genoeg van grijze regen en sneeuw? In slechts vier tot vijf uur bent u op de prachtige eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote. In de wintermaanden wachten u hier de temperaturen van het eeuwige late voorjaar. Vooral op de zuidzijden van de eilanden Gran Canaria en Tenerife kan men vertrouwen op goed zwemweer en zeven uur zon per dag. Zelfs in januari lopen de temperaturen nog op tot zo'n 20 graden. Het is nu het ideale moment voor lange wandelingen op het land en langs de kust.


Vakantiehuizen op de Canarische Eilanden >>

 

 

 

2. Darß, OostzeeDarß, Oostzee

De Oostzee is op goede en comfortabele wijze bereikbaar. Onder andere een lang weekend op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst beloofd eindeloze wandelingen, rondritten of fietstochten in een van de mooiste en afwisselendste kustlandschappen van de hele regio. Hier kan men diep in het eeuwige groen van de bossen duiken, genieten van de uitgestrektheid van de witte zandstranden, of zich verheugen op de rijkelijk groene weiden, die in de zomer met een kleurrijk tapijt van bloemen bedekt zijn. Het wilde strand op de noordelijke punt behoort tot de meest markante stranden ter wereld.


Vakantiehuizen aan de Baltische Zee >>3. NoordzeeNoordzee

Of het nu om een van de mooie Waddeneilanden, het uitgestrekte noorden van Friesland of het grillige Oost-Friesland gaat; een korte vakantie aan de Noordzee beloofd frisse schone lucht en prachtige natuurervaringen in het binnenland of aan de kust. Wadlopen tot aan een van de eilanden, lange fietstochten langs de duinen van de Noordzeelagunes, is beslist geschikt voor mensen die tijdens hun korte vakantie willen genieten van vrijheid en onafhankelijkheid. Voor degenen die zich echt eens goed willen ontspannen, is er bovendien een ruim aanbod van wellness gelegenheden. Kinderen zijn dol op de vliegerfeesten langs de kust.


Vakantiehuizen aan de Noordzee >>4. PraagPraag

Praag is dé stad voor een romantische korte vakantie voor twee. In de wintermaanden is de betoverende Karelsbrug van de gouden stad aan de Moldau zelfs vrij van toeristenstromen. Bij het monument van de heilige van Nepomuk staat het u vrij om gratis een wens te doen. U kunt genieten van het spel van de straatartiesten en muzikanten en van het fascinerende uitzicht op de rivier en de burcht van Praag. Een uitgebreide wandeling door de tuinen van de burcht beloofd u nog meer fantastische ervaringen. U kunt ook een kleine boottocht maken met een aansluitend Candle-Light-Diner. Niets staat een onvergetelijke droomnacht nog in de weg.


Vakantiehuizen in Praag >>5. WallisWallis

Daar gaan we, naar het zuidwesten van Zwitserland: prachtige kuuroorden voor optimale ontspanning, pittoreske traditionele dorpen, betoverende berglandschappen en intensieve natuurervaringen tijdens uitgebreide wandeltochten in een van de talrijke natuurparken - dat en meer kunt u verwachten tijdens een korte trip door de bergen van Wallis. Het hele jaar door beloven uitstapjes in de wilde en romantische dalen van de Val'd Anniviers rondom de stad Sierre, ongestoorde uren in een betoverende ambiance. In de prachtige hooggelegen stad kan men zich onderdompelen in een zuidelijke atmosfeer, en genieten van authentieke gastvrijheid en zeer goede wijnen.


Vakantiehuizen in Wallis >>6. Meer van GenèveMeer van Genève

Het op één na grootste meer van Midden-Europa biedt niet alleen een prachtige omgeving, maar ook een rijk cultureel aanbod. Zelfs tijdens een korte trip kan men veel historische getuigenissen van het Romeinse Rijk en andere interessante monumenten bewonderen. Bij het wandelen rond het meer van Genève of tijdens een begeleide gletsjer tour kan men met een beetje geluk ook een aantal zeldzame dieren waarnemen. De betoverende steden Genève, Montreux, Lausanne of Wallis bieden veel culturele hoogtepunten, talrijke zeer goede restaurants, cafés en elegante winkels. Ook het nachtleven mag er beslist zijn.


Vakantiehuizen aan het meer van Genève >>7. Beierse WoudBeierse Woud

Een korte vakantie in het Beierse Woud beloofd veel afwisseling en frisse lucht in een prachtige natuur met indrukwekkende uitzichten. Men kan hier wandelen, fietsen, rodelen in de zomer, watersporten, spookachtige ruïnes en rotsmeren bezoeken of, naar smaak en voorkeur, helemaal alleen de wildernis ontdekken. En wat is er nu mooier dan te genieten van een zonsondergang vanuit een van de romantische berghutten? Plezier voor het hele gezin vindt u in Recreatief Park Egidi-Buckel met divers vermaak en gratis toegang.


Vakantiehuizen in het Beierse Woud, Duitsland >>8. BalearenBalearen

Een weekend op een van de fantastische Balearen eilanden als onder meer Mallorca, Ibiza of Menorca is zonder meer de moeite waard. In minder dan twee uur landt het vliegtuig vanuit Midden-Duitsland en bent u direct omgeven door zon, zee, strand en prachtige kusten die, in het bijzonder in het noorden van Mallorca, degenen die rust zoeken een fascinerende time-out bieden. Alle anderen, die van veel plezier en vermaak houden, kunnen op een van de vele feesten heerlijk stoom afblazen en alle stress voor enkele uren van zich afdansen.


Vakantiehuizen in de Balearen >>9. WenenWenen

Wenen is altijd een korte trip waard. In deze elegante wereldstad gaat het er ontspannen aan toe. Hier is geen haast, men geniet gewoon van het leven. U kunt er prachtige barokke gebouwen en bouwwerken in de Jugendstil bewonderen. In het prachtige Sissi-Museum kunt u in de voetsporen van Keizerin Elisabeth wandelen. In meer dan 100 andere musea zijn het hele jaar door aantrekkelijke tentoonstellingen te zien. U wandelt voor uw plezier door het Vlinderhuis van de prachtige botanische tuinen voordat u stopt bij een van de geweldige koffiehuizen. Daar kunt u genieten van lekkernijen als Mozartkugeln of een stuk Sachertorte.


Vakantiehuizen in Wenen >>10. JenaJena

Omgeven door het Thüringer Woud, ligt de betoverende Cultuur- en Universiteitsstad Jena genesteld in het pittoreske dal van de Saale. Aan het begin van de zomer kunt u hier tijdens een spectaculaire rondwandeling de onvergetelijke orchideeënbloei van talloze verschillende zeldzame soorten bewonderen, of vanaf goed aangelegde wandelpaden de wilde romantiek van de betoverende kalksteenhellingen en de vossentoren verkennen. Jena en omgeving zijn prachtig te voet, per riviervaart of vanaf de fiets. Het klimaat is, vanwege de locatie, mild tot bijna mediterraan.


Vakantiehuizen in Jena >>