Top 10 goedkope vakantiebestemmingenGoedkope vakantiebestemmingen

De voordelige vakantie heeft zich allang ontworsteld aan een slonzig imago en staat niet meer automatisch gelijk aan een 'goedkope vakantie' in negatieve zin. Prachtige bestemmingen met mooi weer en allerlei bezienswaardigheden, laten zich uitstekend combineren met maximale budgetvriendelijkheid. Vaak staan hierbij regio's in de belangstelling die het massatoerisme nog niet heeft ontdekt, of het gaat om slimme tips vlakbij bekende reisbestemmingen. Het is hoe dan ook de moeite waard naar voordelige vakantiebestemmingen te zoeken, al was het maar voor een tweede vakantie.1. New OrleansNew Orleans

Een voordelige vakantie in de USA? Vergeleken met wat gewoonlijk voor een verblijf in Amerika moet worden neergeteld, kan New Orleans zonder meer als voordelige bestemming worden aangeduid. En wat je hier allemaal te zien krijgt! Of beter gezegd: ervaart. Het is immers niet voor niets dat New Orleans geldt als bakermat van de Jazz, Blues en Mardi Gras. Wie de muziek wil horen en met culinair genot wil verbinden, vindt daarvoor alles in het French Quarter. De perfecte Feeling of the South!


Vakantiehuizen in New Orleans >>2. GoaGoa

In India is over het algemeen het houden van een voordelige vakantie nog steeds goed mogelijk. Goa is hierbij geen uitzondering en heeft werkelijk alles te bieden wat de verlangende reiziger zich maar kan wensen: oneindige stranden, mooie stadjes met daarnaast grote toeristische centra met veel winkels, restaurants en pittoreske plekjes om te genieten. De gunstigste tijd van het jaar om hier naartoe te reizen ligt tussen oktober en juni. De reis valt dan namelijk buiten de zomermoessons. De temperaturen liggen in die periode op een heel aangename 25 tot 27 graden Celcius.


Vakantiehuizen in Goa >>3. BoedapestBoedapest

Wie Wenen heeft leren kennen en liefhebben, moet Boedapest als reisbestemming niet overslaan. En het beste is nog: Boedapest is in vergelijking met de keizerlijke en koninklijke zusterstad een stuk voordeliger te beleven. De reiziger krijgt hiervoor een inkijkje in de geschiedenis van het Habsburgse Rijk, kan zich in de ontelbare koffiehuizen ontspannen en misschien zelfs een dagtochtje over de Donau naar Wenen inplannen. Voor stedentrips in Europa is Boedapest een absolute must. Het is niet alleen voordelig, maar ook goed bereikbaar.


Vakantiehuizen in Boedapest >>4. CuzcoCuzco

Nooit van gehoord? Cuzco is de hoofdstad van de regio Cuzco in het hoogland van de Peruaanse Andes. Waarom men uitgerekend hier naartoe moet reizen? Welnu, naast het feit dat het hier zonder meer om een exotische vakantie gaat die niet iedereen te bieden heeft, kunnen vanuit Cuzco ook uitstapjes naar de wereldberoemde Inca stad Machu Picchu worden gemaakt. Cuzco als voormalige hoofdstad van het Incarijk is beslist een betaalbare stad, ondanks de toenemende toeristische ontsluiting ervan.


Vakantiehuizen in Cuzco >>5. MarrakechMarrakech

De stad Marrakech is niets minder dan een legende. En toch één van de voordeligste bestemmingen wereldwijd. Hier concentreert zich de handel, want Marrakech is één van de belangrijkste handelscentra in Noord-Afrika. Bovendien heeft de stad een bewogen geschiedenis als tijdelijke verblijfplaats van vele Europese kunstenaars, van wie men hier de sporen met wat geluk kan volgen. Een bezoek aan de Menara tuinen is net zozeer de moeite waard als het bezichtigen van het centrale marktplein met de naam Djemaa el Fna, waar bijvoorbeeld slangenbezweerders hun kunsten vertonen.


Vakantiehuizen in Marrakech >>6. KaapstadKaapstad

Wie de, gezien de afstand natuurlijk niet zo goedkope heenreis, achter de rug heeft, kan in Kaapstad werkelijk een goedkope en uiterst interessante vakantie beleven. Met een naam ontleend aan Kaap De Goede Hoop, ooit één van de gevaarlijkste zeestraten ter wereld, is Kaapstad tegenwoordig een bruisende metropool. Hier kan de geschiedenis van Zuid-Afrika in geconcentreerde vorm worden herbeleefd. Een voorbeeld hiervan: Robben Island met de gevangenis, waar naast vele andere apartheidsslachtoffers ook de beroemde voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela heeft vastgezeten.


Vakantiehuizen in Kaapstad >>7. RigaRiga

Wie wil zien waar de voormalige Sovjet Unie voor het eerst toenadering tot het westen zocht, moet beslist een reis naar de Baltische republieken in het reisplan opnemen. Riga is daarbij één van de mooiste steden in de regio. Enerzijds is hier de handelsgeschiedenis zeer tastbaar aanwezig en anderzijds geldt Riga als één van de belangrijkste centra van de Jugendstil, wat zich door de ontelbare gebouwen prima laat bewijzen. Het is het beste om hiervoor naar de Nieuwe Stad te gaan, waar zich naast veel andere gebouwen ook het bezienswaardige Nationale Theater bevindt.


Vakantiehuizen in Riga >>8. HanoiHanoi

Ja, de reis ernaartoe is lang en kostbaar. Maar wie Hanoi eenmaal heeft bereikt, wil er nooit meer weg. Een fascinerende combinatie van bouwwerken in koloniale stijl en het communistische erfgoed, met een keuken die ongeëvenaard is en overal de aantrekkelijke mogelijkheden om van een maaltijd te genieten. Om te bezichtigen zijn er bijvoorbeeld de overblijfselen van de citadel van Thang Long, die op de werelerfgoedlijst van de UNESCO staan, of bijvoorbeeld de prachtige Oude Stad waarin de wijk met de 36 straatjes ligt. Beste periode om op reis te gaan: de Europese winter.


Vakantiehuizen in Hanoi >>9. Las VegasLas Vegas

De onbeperkte mogelijkheden om hier al het geld bij de verschillende kansspelen te verliezen, zijn in het begrip 'voordelige vakantie' nadrukkelijk niet meegenomen. Welbeschouwd is Las Vegas op zichzelf als reisbestemming één van de voordeligste opties binnen de Verenigde Staten. Ook los van de grote casino's is de stad natuurlijk de moeite waard. Bijvoorbeeld vanwege de shows van grote sterren in het voetspoor van legendes als Elvis Presley of Frank Sinatra, die hier onvergetelijke optredens hebben gegeven. Natuurlijk kunt u ook een tussenstop inlassen, om in één van de Wedding Chapels te trouwen!


Vakantiehuizen in Las Vegas >>10. Luang PrabangLuang Prabang

Laos hebben veel reizigers nog steeds niet zo scherp in het vizier, als het om betaalbare vakanties en exotische plaatsen gaat. Daarbij is Luang Prabang als hoofdreisdoel in Laos een fascinerende stad, met een ligging direct aan de Mekong rivier en in de buurt van andere bezienswaardige natuurgebieden. Een must zijn in ieder geval de tempels van de oude koningsstad zoals Vat Xienthong, Vat Visounarath of Vat Chom Kong, de laatste met het meest schitterende tuincomplex van de hele stad.


Vakantiehuizen in Luang Prabang >>