Top 10 bezienswaardigheden in FloridaUSA_Florida_481890905.jpg

Florida is niet alleen de 'Sunshine' staat van de Verenigde Staten. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden is het het hele jaar door aangenaam warm. Maar Florida is veel meer dan dat. In deze zonrijke staat zijn namelijk tal van bezienswaardigheden en landschappelijke bijzonderheden. En daartoe behoren niet alleen de Everglades in het zuiden of Disneyland en de Universal Filmstudio's. De bezienswaardigheden die geheid de moeite waard zijn, hebben wij in onze top 10 verzameld.1. Cape Canaveral & Kennedy Space Center

Cape Canaveral en het Kennedy Space Center

Cape Canaveral behoort zeker tot de meest geliefde bezienswaardigheden van Florida. Op 50 minuten rijden van Orlando staat hier het ruimtevaartcentrum van NASA. Vanaf deze plek worden de spaceshuttles de ruimte in geschoten. Een deel van het terrein is geopend voor publiek. Zo kunnen bezoekers in het Kennedy Space Center zien hoe een ruimteveer gemaakt wordt. Daarnaast mag u zelfs een afgedankt exemplaar vanbinnen inspecteren. Dit is een belevenis die u bij een verblijf in Florida echt meegemaakt moet hebben.


Vakantiehuizen in Cape Canaveral

2. Orlando

Orlando

Orlando is niet alleen maar een stad met ongeveer 200.000 inwoners. Het zit bovenal vol met amusementsparken. Hier bevinden zich bijvoorbeeld de Universal Studio's, Disneyland en Seaworld, om maar een paar van de bekendste te noemen. Deze verzameling van amusementsparken is dé hoofdattractie van deze regio in Florida. In de stad zelf behoort de International Drive niet alleen tot de mooiste straten met tal van boetieks en hotels die aaneengeregen zitten, maar hier staan ook de twee eigenzinnige huizen 'Believe it or not' en 'Wonder works'. Laatstgenoemde staat overigens op de kop.


Vakantiehuizen in Orlando

3. Everglades

Everglades

Sinds de Disneyfilm De Reddertjes kent iedereen het moeraslandschap Everglades, het thuisland voor alligators, wasberen en talloze vogelsoorten. Het water is in dit gebied gemiddeld tussen de 15 en 20 centimeter diep. Voor bezoekers worden er diverse tours door de moerassen aangeboden, die een uur maar ook een hele dag kunnen duren. Het is ook mogelijk om op eigen houtje met een boot door het landschap te varen, mits u zich houdt aan de gestelde regels. Want in de Everglades zou al heel wat verdwenen zijn.


Vakantiehuizen in de Everglades

4. Palm Beach

Palm Beach

Het kustgebied in het zuidoosten van het het schiereiland is waarschijnlijk een van de rijkste in de VS. Op deze plek wonen vooral oudere Amerikaanse miljonairs. Het oord dankt zijn naam aan de palmen die de boulevards langs de kustlijn omzomen. Wie zich eenmaal in zijn leven zo wil voelen als de rijken van deze wereld, kan dat wonderbaarlijk goed doen in deze stad die op zo'n 100 kilometer afstand van Miami ligt. Terwijl het negen kilometer lange zandstrand voor iedereen toegankelijk is, blijven voor de bezoekers toch de meeste villa's achter dikke muren verborgen.


Vakantiehuizen bij Palm Beach

5. Miami Beach

Miami Beach

Niet minder populair dan Palm Beach is Miami Beach in het zuiden van Florida. Een bezichtiging waard is in ieder geval het Art Deco District. Hier vinden bezoekers een kleurrijke verzameling huizen uit de jaren '20. Wie er wandelt, waant zich gelijk decennia terug in de tijd. Het grote contrast vindt u op de nabijgelegen Ocean Drive: de promenade van Miami met talrijke restaurants, clubs en bars. Hier bruist het leven. Wat rustiger gaat het eraan toe op de Bayside Marketplace, dat vlakbij de haven ligt.


Vakantiehuizen bij Miami Beach

6. Tampa

Tampa

Tampa ligt aan de westkust van Florida en is erg populair bij golfers die van over de hele wereld komen. De golfliefhebbers vinden hier zo'n veertig golfbanen. Maar ook voor families is er in de stad genoeg te doen. Zo zijn het themapark Busch Gardens en het waterpark Adventure Island hier gevestigd. Ook mag u als bezoeker Ybor City niet voorbij gaan. Met zijn Cubaanse flair zorgt dit deel van Tampa ervoor dat bezoekers een paar uur op slechts honderd kilometer afstand van Cuba kunnen doorbrengen. Natuurlijk mag een echte Cubaanse sigaar hier niet ontbreken.


Vakantiehuizen in Tampa

7. Key West

Key West

Key West is het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten en ligt op 145 km afstand van Cuba. Als u met de auto naar Key West rijdt, moet u meer bruggen over dan waar ook ter wereld. Het meest zuidelijke punt in de vorm van een kleurige betonnen zuil is het meest gefotografeerde object van de hele Verenigde Staten. In Key West leven bovengemiddeld veel homo's en lesbiennes, waardoor Key West ook wel wordt beschouwd als de Mekkareis voor homoseksuelen.


Vakantiehuizen in Key West

8. Tallahassee

Tallahassee

In het noorden van Florida ligt Tallahassee, de hoofdstad van de zonnestaat. Met circa 350.000 inwoners is het een relatief kleine stad in de Verenigde Staten. Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad is het Florida State Capital. Niet zonder reden: Op de 22ste verdieping bevindt zich een groot observatiedek, vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Wie er in de winter reist, moet rekenen op lagere temperaturen dan in de rest van Florida. Waar het van mei tot oktober wel 31 graden Celsius kan worden, daalt de temperatuur in de wintermaanden soms tot wel 12 graden Celsius.


Vakantiehuizen in Tallahassee

9. Sarasota

Sarasota

De met 51.000 inwoners relatief kleine plaats Sarasota is vooral een bezoek waard vanwege haar musea. De 'John and Mable Ringling Museum of Art' beschikt over de grootste privécollectie werken van Rubens. Al met al bestaat de kunstcollectie van Europese en Amerikaanse kunst uit werken tot 500 jaar oud. Een verzameling klassieke auto's kan bewonderd worden in het 'Classic Car Museum' en in het 'South Florida Museum' kunnen bezoekers iets leren over de geschiedenis van de staat.


Vakantiehuizen in Sarasota

10. Fort Lauderdale

Fort Lauderdale

Doorkruist met grachten, is Fort Lauderdale betiteld als het Venetië van de Verenigde Staten. De waterwegen in de stad zijn meer dan 500 km lang. Vooral vanwege het tropische klimaat is Fort Lauderdale erg populair bij toeristen. Om een goed overzicht over te stad te verkrijgen, raden we een rondvaart aan met de rondvaartboot Jungle Queen. Deze reis brengt u langs luxe villa's en boten en duurt ongeveer drie uur met een korte pauze tussendoor.


Vakantiehuizen in Fort Lauderdale