Top 10 bestemmingen voor wellnessBestemmingen voor wellness

Met het begrip 'wellness' werd de afgelopen jaren wel erg gemakzuchtig omgesprongen. Elk hotel dat een sauna in zijn kelder had gebouwd, noemde die kelder plotseling 'wellnessruimte'. Maar wellness is veel meer dan een sauna of een massage. Minstens zo belangrijk is de omgeving, die op zichzelf ontspannend en aangenaam behoort te zijn. - Precies op een wijze als het bij de tien bestemmingen het geval is, die we op deze plek voor uw volgende wellness vakantie hebben samengebracht.1. Caribische eilandenCaribische eilanden

Naar welk Caribisch eiland de wellnessvakantieganger gaat is bijzaak - de beste omstandigheden voor de grootst mogelijke ontspanning vindt hij overal. Verantwoordelijk daarvoor zijn de helder witte zandstranden langs de lagunes met wonderbaarlijk warm water, de exotische vegetatie, de palmbomen en natuurlijk de altijd schijnende zon, waarvan de warmte dankzij de voortdurend aanwezige lichte bries erg aangenaam is. Wie hier het dagelijkse leven niet achter zich kan laten en geen echte rust vindt, kan eigenlijk beter in het geheel niet aan een wellnessvakantie beginnen.


Vakantiehuizen op de Caribische eilanden >>2. NoordzeeNoordzee

Een wellnessvakantie doorbrengen aan de Noordzee levert een onschatbaar voordeel op: naar buiten stappen en diep inademen maakt het lichaam gelijk alweer een stuk gezonder. De aerosolrijke lucht verlicht de bronchiën en geeft nieuwe energie. De vakantieganger kan zich bovendien bijzonder goed ontspannen tijdens lange wandelingen over het wad, tijdens een duik in de heldere Noordzee, tijdens het bezichtigen van de idyllische Oost-Friese havens, tijdens het bezoek aan de talrijke wellnesscentra - of in de zomer eenvoudigweg bij het zonnebaden aan de kilometerslange zandstranden.


Vakantiehuizen aan de Noordzee >>3. MaledivenMalediven

Gemiddeld ligt de temperatuur elke maand tussen de 25,8 en 30,6 °C, de Indische Oceaan lokt met gemiddeld 27,8 °C, daarbij opgeteld het kristalheldere water van de zee, het tjilpen van tropische vogels of de gezonde zeevruchten op tafel: De Malediven zijn de absolute droombestemming voor een wellnessvakantie. Vooral omdat de revitalisering zich hier prima met lichamelijke activiteiten laat combineren - bijvoorbeeld met zwemmen, duiken of beachvolleybal. De heerlijke, kleurrijke cocktail heeft men 's avonds dan ook eerlijk verdiend.


Vakantiehuizen op de Malediven >>4. ZwitserlandZwitserland

Voor de één kan wellness inhouden om dagenlang tussen sauna, pool en massagebank heen en weer te wandelen. Anderen vinden ontspanning door het volstrekt tegenovergestelde - namelijk met urenlange wandeltochten over sappige weiden, voerend langs diepblauwe meren, omhoog de heuvels of bergen in. Wie bij laatstgenoemde groep hoort, moet zeker naar Zwitserland op vakantie gaan! Rust en idyllische natuur maken een wezenlijk onderdeel uit van het DNA van dit land, het netwerk van wandelpaden is royaal en goed bewegwijzerd. Dit alles gaat vergezeld van hartelijke gastvrijheid en smakelijke spijzen, die lichaam en ziel vreugde schenken.


Vakantiehuizen in Zwitserland >>5. ZwedenZweden

Zweden? Als doel voor een wellnessvakantie? - Ja, absoluut! Natuurlijk biedt dit Scandinavische land in tegenstelling tot reisbestemmingen op het zuidelijk halfrond geen zandstranden met palmbomen. In plaats daarvan wel enorm veel natuur en enorm veel ruimte. In Zweden kan men urenlang lopen zonder een ander mens tegen te komen, wat ten opzichte van de vaak hectische praktijk van alledag bijzonder prettig kan zijn. Bovendien zijn de Zweden uiterst creatief bij het bedenken van ongewone recreatiemogelijkheden - zoals bijvoorbeeld het aanbod 'Vliegvissen in het fjord' aantoont.


Vakantiehuizen in Zweden >>6. ThailandThailand

Er zijn producten en diensten waarvan men de naam direct aan een land verbindt. Bij het lezen van het woord 'massage' denkt men bijvoorbeeld gelijk aan..., precies, Thailand! Intussen wordt hij inderdaad wereldwijd aangeboden, het is echter de moeite waard om tijdens een wellnessvakantie in paradijselijke omgeving de originele Thaise massage te ervaren. Zo aangenaam, zo heilzaam! En aansluitend wacht het strand, om (afhankelijk van de vakantiebestemming) in de golven van de Indische of Grote Oceaan te springen.


Vakantiehuizen in Thailand >>7. CyprusCyprus

Het kleine eiland Cyprus heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt als één van de meest begeerde vakantiebestemmingen voor wellnessfans van over de hele wereld. Van totale lichaamsmassage via aromaoliebehandeling tot aan de bekende Thalassotherapie wordt elke rustgevende behandeling in de hoogste kwaliteit aangeboden. Daar bovenop komen nog de kwaliteiten die Cyprus altijd al had: warme temperaturen, erg veel zonne-uren, zuiver water rondom, de grootste rijkdom aan bossen van het hele Middellandse Zeegebied en - niet te onderschatten met het oog op het gevoel van welbevinden - olijfolie van hoge kwaliteit en eersteklas wijnen.


Vakantiehuizen op Cyprus >>8. JapanJapan

Al duizenden jaren genieten Japanners van hun badcultuur. Overal in het land zijn, gevoed door duizenden warmwaterbronnen onder de Japanse archipel, natuurlijke warmwaterbaden te vinden. Er instappen is voor de wellness reiziger bijna een must. Om te beginnen wordt aan het water, vaak verrijkt met zwavel, calcium en ijzer, een heilzame werking toegekend. Bovendien liggen de baden vaak in een zeer charmante omgeving: midden in het bos of vlak naast een brullende waterval. Beslist een wellness belevenis met een adembenemend karakter!


Vakantiehuizen in Japan >>9. BaliBali

In een Top-Tien-Lijst met de mooiste bestemmingen voor een wellnessvakantie mag in ieder geval het droomeiland niet ontbreken: Bali! Miljoenen vakantiegangers reizen naar dit eiland in de Indische Oceaan, om in het tropische klimaat rust en innerlijk evenwicht (terug) te vinden. En dankzij wandeltochten langs prachtige stranden, rustmomenten onder palmbomen of panorama's als op een ansichtkaart, waarvan men urenlang kan en moet genieten, heeft een reis naar Bali precies de uitwerking die een wellnessvakantie moet hebben: men keert volledig ontspannen weer naar huis terug!


Vakantiehuizen op Bali >>10. ItaliëItalië

Dat Bella Italia een ideale bestemming voor een duurzaam verkwikkende wellnessvakantie is, wordt niet alleen bevestigd door de talrijke kuuroorden die over het hele land te vinden zijn. Ook omringd door de rust van wijngaarden kunt u zich hier prima herstellen - met een wijntherapie voor huid, lichaam en ziel, die de nieuwste wellness trend in de Europese wijngebieden vertegenwoordigd. Uitschakelen, doorademen en loslaten - de frisse en verkwikkende berglucht in de Zuid-Tiroolse Alpen zorgt voor een enorm gevoel van welbevinden - hieraan werkt ook sterk mee dat in deze omgeving de atmosfeer van de Alpen en de echte Italiaanse levensstijl samenkomen.


Vakantiehuizen in Italië >>