Top 10 beste reisbestemmingen wereldwijdBeste reisbestemmingen

Spannende steden in beweging, fascinerende landschappen, zandstranden met palmbomen en verborgen pareltjes in wereldsteden. Hier zijn tien tips voor zeer verschillende bestemmingen voor uw toekomstige droomreis. Van de Noorse culturele metropool Bergen in het unieke fjordenlandschap via het enerverende Bilbao in Baskenland tot en met een grizzlysafari in het uitgestrekte Alaska en een reis door het betoverende boeddhistische koninkrijk Bhutan in de schaduw van de Himalaya-reuzen.1. BilbaoBilbao

Lange tijd gold de Baskische stad Bilbao als een soort "Duisburg aan de Golf van Biskaje". Een industriestad waarvoor bijna geen enkele toerist zich interesseerde. Met de bouw van het spectaculaire Guggenheim Museum, ontworpen door Frank O. Gehry, is daar recentelijk verandering in gekomen. Bilbao heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, meerdere toparchitecten konden zich hier ontplooien. Zo heeft Sir Norman Foster de metro ontworpen, Santiago Calatrava de Zubizuri-brug. Bilbao concurreert trouwens ook nog met een mooi historisch stadscentrum, en in de vele cafés vind je de lekkerste tapas, die hier pinxtos heten.


Vakantiehuizen in Bilbao >>

2. BhutanBhutan

Omringd door de majestueuze toppen van de Himalaya ligt het kleine koninkrijk Bhutan, een lang verborgen schat. Geen enkel ander land heeft zijn authenticiteit zo lang behouden als het door het boeddhisme beïnvloedde Bhutan. Zo werd de televisie bijvoorbeeld voor het eerst geïntroduceerd in 1999, en zijn mobiele telefoons pas sinds 2004 in het "Land van de Vreedzame Donderdraak" toegestaan. Bezoekers wacht een fascinerend berglandschap, adembenemende valleien, kleurrijke festivals en indrukwekkende tempels. De verscheidenheid aan landschappen maakt een verblijf in Bhutan tot een onvergetelijke ervaring.3. BergenBergen

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen en toch een dorp gebleven, een metropool met de charme van een klein plaatsje: Bergen is gezellig, Bergen is cool, Bergen is zowel modern als kosmopolitisch. Publiekstrekkers zijn de natuurlijke haven van "Vågen" en de uit de Hanzetijd stammende houten huizen van "Bryggen". De stad is het economische centrum van de fantastische fjordenregio en het culturele centrum van Noorwegen. Zijn waarschijnlijk beroemdste zoon is de componist Edvard Grieg. Dat vieren de Bergenaren elk jaar met het festival "Grieg in Bergen".


Vakantiehuizen in Bergen, Noorwegen >>

4. Saint LuciaSt.Lucia

Men noemt haar ook wel de "mooie Helena" van de Antillen, het kleine Caribische eiland Saint Lucia. Droomstranden heb je overal in de Cariben, maar zo authentiek en ongerept als op Saint Lucia vind je ze vrijwel nergens. Naast zijn stranden en kristalheldere zee scoort het eiland met zijn ongeschonden natuur. Een dicht regenwoud bedekt een groot deel van Saint Lucia, de tweelingvulkanen Gros Piton en Petit Piton zijn onderdeel van het Wereldnatuurerfgoed van Unesco. Het massatoerisme heeft letterlijk liggen slapen, tegenwoordig zet de overheid in op duurzaam ecotoerisme.


Vakantiehuizen op Saint Lucia >>

5. MelbourneMelbourne

Al jaren wordt Melbourne met enige regelmaat verkozen tot een van de meest leefbare steden ter wereld. Over dit soort uitverkiezingen valt te twisten, maar de hoofdstad van de staat Victoria is altijd een reis waard. Melbourne is een smeltkroes van culturen. In de stad aan de Stille Oceaan wonen mensen uit meer dan 150 landen, wat wordt weerspiegeld in het geweldige gastronomische aanbod. Boven alles zijn de "Melbournians" echter sportfanaten. Niet alleen op evenementen zoals de Australian Open en de Formule 1-race door de straten - sport komt in deze kosmopolitische metropool namelijk altijd op de eerste plaats.


Vakantiehuizen in Melbourne >>

6. ExtremaduraExtremadura

Het wordt beschouwd als de armste regio van Spanje en het is desondanks een echt pareltje: Extremadura. Een belangrijk deel van het landschap wordt bepaald door de 'dehesa's', met knoestige steeneiken begroeide weidegronden waarop halfwilde varkens zich uitsluitend met eikels en kruiden voeden. Van hen komt de misschien wel beste ham van de wereld, de "Jamón Ibérico de Bellota". Weer elders rijzen bergketens op uit de vlakte, met daaromheen historische stadjes als Guadalupe, waar het klooster staat waar een zekere Christoffel Columbus om hulp bad voordat hij de reis ondernam die de wereld zou veranderen.


Vakantiehuizen Extremadura >>

7. New YorkNew York

New York, voor velen betekent dat uitsluitend Manhattan, de glinsterende metropool, de stad die nooit slaapt. Tien minuten met de metro of een half uur lopen verderop ligt de New Yorkse wijk Brooklyn. Hier, en dat zegt niet alleen de wereldberoemde regisseur Woody Allen, klopt het werkelijke hart van New York. En het klopt duidelijk langzamer dan in Manhattan. Toch is het er nooit saai. Coole cafés in plaats van fastfoodketens, gezellige bakstenen huizen in plaats van wolkenkrabbers van staal en glas. En Prospect Park is net zo mooi als Central Park.


Vakantiehuizen in New York >>

8. ColombiaColombia

Jarenlang gold Colombia als een 'no go-area'. Berichten over drugskartels, moord en doodslag beheersten de krantenkoppen. Maar er is veel veranderd in het Zuid-Amerikaanse land. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt allang niet meer voor reizen naar Colombia en de Colombianen zelf adverteren met het motto 'Het enige risico is dat je wilt blijven'. Op de fantastische stranden van het Caribisch gebied of de Stille Oceaan, of in de berggebieden van de Andes. Ontdek betoverende steden uit de koloniale tijd of stap in de voetsporen van Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Gabriel Garcia Marquez.


Vakantiehuizen in Colombia >>

9. Alaska "Into the Wild"Alaska

Was de naam van een film over een jonge schoolverlater die naar Alaska gaat en daar komt te overlijden. Men moet zich hierdoor echter niet laten ontmoedigen deze imponerende regio in het noorden van de Verenigde Staten te gaan ontdekken. Het spreekt voor zich dat men de machtige grizzlybeer met gepast respect bejegend en iets meer dan alleen een T-shirt meeneemt - hoewel het er in de zomer wel 30 graden kan zijn. De beste tijd voor skireizen of tochten met de hondenslee is van februari tot april.


Vakantiehuizen Alaska >>

10. TanzaniaTanzania

Een tocht over de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, een safari door de Ngorongo-krater op de rand van de Serengeti-vlakte of door Lake Manyara National Park, Arusha en Tarangire, of een vakantie op het specerijeneiland Zanzibar - Tanzania is een van de meest fascinerende reisdoelen van het Afrikaanse continent. Op de oneindige vlaktes van de ingestorte krater Ngorongo zijn niet alleen grote kuddes zebra's en gnoes te zien, er liggen ook tal van roofdieren als jachtluipaarden en leeuwen op de loer. Rond de Ngorongoro-krater bevindt zich echter niet alleen een paradijs voor de Afrikaanse dierenwereld, het reservaat geldt ook als een van de geboorteplaatsen van de mensheid.


Vakantiehuizen in Tanzania >>