Top 10 beste golfvakanties wereldwijdBeste golfvakanties

De tijden waarin aan golf uitsluitend een absoluut elitair image kleefde, zijn gelukkig voorbij. Echter: een laatste adellijk tintje omringt deze legendarische sport nog steeds, maar wie neemt dit ook nog serieus? Niettemin is golf een sport die zich ideaal laat combineren met een vakantie, zoals het stijgende aantal wereldwijde doelen voor een golfvakantie bewijst. Dus: op naar het putten en ontspannen!1. Ryder CupRyder Cup

Is er een legendarischer golftoernooi dan de Ryder Cup? Waarom dus niet eens zelf reizen naar daar waar de elite van de golfspelers zich om de twee jaar treft voor de wedstrijd tussen de Amerikaanse en Europese toppers? Het speelschema is normaal gesproken altijd in oktober. De locatie, en dus ook het reisdoel, verandert met ieder nieuw toernooi en wie vroeg genoeg reist, kan zelf nog op de toernooilocatie een paar afslagen maken. Een golfvakantie op de meest bijzondere manier!


Bekijk nu vakantiehuizen dichtbij of op golf resorts >>
 2. Bad GriesbachBad Griesbach

Eigenlijk een onopvallende plaats in Beieren. En toch een Eldorado voor golfers! Er vallen hier 174 individueel verschillende Fairways te bewonderen. En wie zijn vakantie wil benutten om intensief aan zijn handicap te werken, kan dat in de grootste golfacademie van Europa doen. Bij de eerste kennismaking, voor ambitieuze beginners en gevorderden, zijn er hier de nodige passende cursussen en privélessen. En wie na het golfen ontspannen wil, kan dit heerlijk doen in de Wohlfühl-Therme met heilzaam thermaal mineraalwater van 1522 meter diepte.


Bekijk nu vakantiehuizen in Bad Griesbach >>
 3. FleesenseeFleesensee

De grootste golflocatie van Noord-Duitsland bevindt zich midden in het Mecklenburgse merendistrict. Hier, in de rust en afgelegenheid van het Noord-Duitse platteland, vindt de bereidwillige golfvakantieganger vijf golfbanen met totaal 72 holes die voor ieder spelniveau iets te bieden hebben. Het oefenterrein van de Fleesensee is de grootste van heel Duitsland. Op de golfschool en op de putting- en chipping greens kunt u zich door echte golfprofessionals zoals Oliver Heuler, een van de bekendste trainers, laten instrueren.


Bekijk nu vakantiehuizen in Fleesensee >>
 4. DubaiDubai

Waarom niet eens heel exotisch. Dubai is een van de opwindendste en modernste reisdoelen ter wereld. En het is niet verwonderlijk dat de toerismemanagers zich hier ook richten op de golfvakantieganger clientèle. Golfenthousiastelingen kunnen hier iedere dag van de week een andere top locatie uitkiezen voor hun afslag. Van gedurfde golfavonturen middenin de grootste zandbunker van het continent, de wijde Arabische woestijn, tot aan het Edelgolfparadijs The Els. Dubai is ook zeer geschikt voor reizen buiten het normale vakantieseizoen omdat de klimatologische omstandigheden in de winter hier zeer aangenaam zijn.


Bekijk nu vakantiehuizen in Dubai >>5. MauritiusMauritius

De mooiste bestemmingen zijn vaak degenen waar men helemaal niet op rekent. Op Mauritius waren het Zuid-Afrikaanse golfarchitecten die in de afgelopen jaren meerdere locaties van internationale allure met een prachtige optische uitstraling ontworpen hebben. Bijzondere tip: "Le Touessrock" aan de oostkust van het eiland met een eigen Kampioenschap-golfbaan die ontworpen is door de Duitse topgolfer Bernhard Lange. De baan ligt op een eiland in het eiland en biedt met de bijbehorende Golf Academy werkelijk alles waarnaar een golfhart verlangt.


Bekijk nu vakantiehuizen op Mauritius >>6. SchotlandSchotland

550 golfbanen in een eigenlijk wat kleiner land. Geen wonder dat Schotland onder golfers tot de absolute droomreisdoelen behoort. Velen zeggen dat golf hier in principe echt thuishoort. Carnoustie, Troon, St. Andrews of Muirfield zijn namen die klinken als een klok voor golfers uit de hele wereld. En wie zal ontkennen ervan te dromen om eens zelf op deze beroemde plaatsen de golfclub te laten zwaaien. Beste reismoment: tussen april en september.


Bekijk nu vakantiehuizen in Schotland >>7. La GomeraLa Gomera

Waar kan men al over de klippen van de Atlantische Oceaan golf spelen? Op La Gomera kan dat precies zo, want daarvoor werd TECINA GOLF ontworpen, een zeer spectaculaire 18-holes baan met een adembenemend uitzicht over de zee. Gepland en gerealiseerd door de Schotse golfarchitect Donald Steel, is deze de baan zodanig aangelegd dat de spelers hoog beginnen en dan plezierig langs de berg naar beneden spelen, tot men bij het clubhuis aangekomen is. Een echte golfbelevenis op de Canarische eilanden.


Bekijk nu vakantiehuizen in La Gomera>>8. MallorcaMallorca

Los van het nachtleven en het toerisme is Mallorca niets meer of minder dan een golfparadijs. De al voorhanden zijnde of nog te plannen greens tellen zich ondertussen op tot het trotse aantal van meer dan 30 banen, zodat de vakantieganger in iedere regio van het eiland zijn passie na kan streven. Een van de vele tips is de baan in Andratx, in spelerskringen bekend als "Green Monster" vanwege zijn meer dan 600 meter lange bergopwaarts voerende speelbaan. Een echte uitdaging, zelfs voor zeer goede golfers!


Bekijk nu vakantiehuizen op Mallorca >>9. CyprusCyprus

Een exotische vakantie in Europa, het hele jaar door prachtig weer en aansprekende golfparcoursen. Cyprus is veel meer dan een bijzondere tip voor een geslaagde golfvakantie. Wie de bergen intrekt, die kiest voor de Minthis Golf Club, wie liever in het dal blijft, kan met de Golf Club Secret Valley ook zeer goed uit de voeten. En wie na het putten een blik op de op de geweldige zee werpt, kan er misschien getuige van zijn hoed de Griekse godin Aphrodite uit het water opstijgt. Dat zou hier volgens de legende namelijk gebeurt zijn.


Bekijk nu vakantiehuizen op Cyprus >>10. South CarolinaSouth Carolina

Wat hebben Jack Nicklaus, Gary Player, Greg Norman en Arnold Palmer gemeen? Zij hebben allen een grote naam als golfbaanarchitecten en zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen van uitstekende golfbanen in het golfersparadijs South Carolina. Er zijn alleen al 120 banen in de regio rond Myrtle Beach, een van de beroemdste golfgebieden ter wereld. Wie van het spel met de kleine witte bal en de clubs houdt, moet beslist eens in zijn golfleven hier geweest zijn. Het is de moeite waard!


Bekijk nu vakantiehuizen in South Carolina >>