Top 10 beste gay vakanties ter wereld!Beste gay vakanties

Of je nu lesbisch bent of gay - homoseksuele paren reizen graag en houden ervan wanneer de romantiek doorspekt is met interessante culturele activiteiten en leuk amusement. Zij ontmoeten tijdens hun vakantie graag openheid en verdraagzaamheid. Man en vrouw willen met volle teugen van de vrije tijd genieten - in een tolerante en gelijkgestemde omgeving. Dit kan tijdens een geweldige gayreis naar een daarvoor voorbestemd doel. Hier is de Top Tien:1. Gran CanariaGran Canaria

De Canarische eilanden in haar geheel, maar vooral Gran Canaria prijken helemaal bovenaan op de gay-lijst van meest populaire reisbestemmingen. Twaalf procent van de toeristen zijn van het gelijke geslacht en inmiddels zo geïntegreerd, dat ze zich in de bars en restaurants ongedwongen tussen de hetero's bewegen en met hen gezamenlijk plezier beleven. Party animals zijn gek op het amusements-Walhalla in Playa del Ingles en zonaanbidders vinden zich overdag graag terug op het uitgebreide naaktstrand vlak in de buurt. Wie van romantisch houdt wandelt door de duinen in een half uur naar de "Zwijnenbaai".


Bekijk nu vakantiehuizen op Gran Canaria >>2. PraagPraag

De betoverende Tsjechische hoofdstad met haar veelzijdige culturele aanbod staat bekend vanwege uitgesproken tolerantie, want in de gouden stad woont een hoog percentage onbevooroordeelde, ruimdenkende mensen. Praag biedt naast een groot aantal gayclubs, café's en bars allerlei vrolijke disco's, waarbinnen de mensen zich op kleurrijke wijze kunnen mengen. Het aanbod varieert van de chique Club Termix tot het nuchtere Community-trefpunt Q-cafe. In het snel groeiende stadsdeel Vinohradská kunnen mannen en vrouwen zich vrij vertonen.


Bekijk nu vakantiehuizen in Praag >>3. Los AngelesLos Angeles

Vroeger of later moet je als man of vrouw echt een keer in het top-gaybolwerk geweest zijn: Los Angeles, charmant, prikkelend en altijd op het snijvlak van de cultuur. In 1950 lanceerde daar Henry Hay & Co "The Mattachine Foundation", de eerste officiële Amerikaanse homogroep, die later hernoemd werd tot "The Mattachine Society" en al snel afdelingen in New York en San Francisco oprichtte. Lesbiennes stichtten tegelijkertijd "The Daughters of Bilitis". In de enorme stad viert men uitgebreid de gay-lesbische cultuur met pride-festivals, rodeo's, filmfestivals en nog veel meer.


Bekijk nu vakantiehuizen in Los Angeles >>4. New YorkNew York

Heel Noord-Amerika is voor gays in ruime mate toegankelijk, maar bijzonder geliefd is naast San Francisco de metropool New York met haar grote regenboogkleurige homoscene. Bijzonder aantrekkelijk voor diegenen die echt serieuze plannen hebben: Sinds 2011 mag in de Amerikaanse deelstaat New York worden getrouwd. En bij zo'n regenbooghuwelijk gaat het er stevig aan toe. Chelsea, de grootste homowijk in de Big Apple, is intussen het centrum van de New Yorkse kunstscene geworden. Hier zijn de galerijen van Larry Gagosian, Leo König en David Zwirner te vinden.


Bekijk nu vakantiehuizen in New York >>5. BerlijnBerlijn

500.000 mensen zijn er tijdens Christopher Street Day in de Duitse hoofdstad te vinden. Berlijn heeft een geschiedenis: Na de legalisering van homoseksuele contacten in 1969 groeide de gay-scene in West-Berlijn snel en er ontwikkelde zich een actieve homobeweging. De traditionele homowijken zijn Schöneberg, Kreuzberg, na de val van de Muur openden zich ook de Prenzlauer Berg, Friedrichshain en Mitte voor de bonte scene en er ontstonden vele nieuwe bars en grote clubs. Tot de gay-highlights behoren het Berlinale-Filmfestival in februari, de fetisj-bijeenkomst tijdens Pasen en het gay-lesbische straatfeest in Berlijn-Schöneberg.


Bekijk nu vakantiehuizen in Berlijn >>6. AmsterdamAmsterdam

In de Europese gay-metropole Amsterdam behoren gay en lesbische paren al jarenlang tot het gewone straatbeeld. In de kosmopolitische sfeer vertonen mannen en vrouwen zich in het openbaar en hebben niets te verbergen. Bij Pink Point, het Info Center, wordt informatie gegeven over de meest actuele highlights in de scene. Er is een uitgebreid aanbod voor homoseksuele reizigers voorhanden. In de liberale handelsstad vind je naast vele attractieve bezienswaardigheden verschillende homowijken, die niet ver van elkaar af liggen. Hiertoe behoren de Reguliersdwarsstraat, het Amstelkwartier en de Warmoesstraat.


Bekijk nu vakantiehuizen in Amsterdam >>7. BoedapestBoedapest

De homoscene in de Hongaarse hoofdstad groeit gestaag en glinstert in de atmosfeer van grote kunst en cultuur. Er zijn een groot aantal gelegenheden speciaal voor homo's en er zijn gay sauna's en baden die homovriendelijk zijn. De avond wordt begonnen in een kleine gezellige homobar en op later tijdstip voortgezet in de grotere clubs Alibi, Angyal, Action, Capella of Coxx. Een keer per maand worden hier speciale party's georganiseerd. Op de befaamde Donaupromenade van Pest kan worden geflaneerd met een schitterend uitzicht op de burcht.


Bekijk nu vakantiehuizen in Boedapest >>8. MykonosMykonos

De Griekse Cycladen eilanden in de Egeïsche zee zijn al sinds lange tijd een aantrekkelijk gay-reisdoel. Hier wordt van de nacht de dag gemaakt, kan men lui op de witte zandstranden rondhangen en in alle openheid flaneren. Onvergelijkbare belevenissen beloven de homo jacht-charters en gay-safaries voor de gay-scene van over de hele wereld. Men komt aan tussen mei en oktober en viert feest op "Super Paradise Beach", het gaystrand van Mykonos, tot de volgende zonsopgang. Rustzoekers kiezen intussen voor "Platis Yialos".


Bekijk nu vakantiehuizen op Mykonos >>9. LesbosLesbos

Bij de oorsprong van de lesbische scene, bij de geboorteplaats van Sappho, de grootse dichteres uit de antieke oudheid, die voor de eerste keer de liefde tussen vrouwen beschreef: Het derde eiland van Griekenland staat in het bijzonder open voor de wereld van vrouwen. Hier ontmoeten lesbiennes zich ongedwongen op het strand en in de kristalheldere zee in unieke baaien en genieten samen van de vrije tijd. In Skala kan elke vrouw zich voegen in een bruisende scene - hier verandert de nacht weer snel in de dag en is er van alles te beleven op cultureel gebied.


Bekijk nu vakantiehuizen op Lesbos >>10. MallorcaMallorca

Jaarlijks trekken ongeveer 1000 lesbiennes naar het hippe ELLA-festival. Hier wordt gedanst, feest gevierd en gerelaxed. Sport, cultuur, sightseeing, gewoon tot rust komen - alles is mogelijk. In Palma groeit de bruisende lesbienne-scene gestadig door. En ook de mannen nemen in aantal toe. Circa zeven procent van de bezoekers is gay. Je vindt ze vooral terug in de homobars van Palma. Wie zin heeft in travestietenshows gaat naar Sa Bota Arreal en laat het op de Ballermann manier flink knallen.


Bekijk nu vakantiehuizen op Mallorca >>