Top 10 meest avontuurlijke vakanties wereldwijdAvontuur vakanties

Een avontuurreis is vaak ook met een actieve vakantie verbonden. Wie naar aantrekkelijke uitdagingen en sensatie, voorbij de bekende horizon kijkt, die zoekt naar plaatsen die of moeilijk bereikbaar zijn of nog niet ontdekte geheimen of sportieve hoogtepunten beloven. Avontuurlijke mensen maken gebruik van het hele kleurrijke pallet van recreatieve mogelijkheden tijdens het wandelen, fietsen, surfen, trektochten, skiën en ontdekken nieuwe gebieden. In de bagage voor de terugreis bevinden zich dan onvergetelijke herinneringen van tijdloze waarde.1. In de sporen van de Inca's, PeruPeru

Trektochten in Peru, dat is een droom voor degenen die gefascineerd zijn door de mythen en legendes van de Inca's. Peru herbergt een overvloed aan attractieve natuur- en cultuurschatten, waaronder het met sagen omgeven Titicameer en het buitengewone Macchu Picchu. Deze verloren stad van de Inca's, midden tussen de massieve bergketens, verbergt tot op de dag van vandaag haar geheimen en opent haar magische schoonheid voor diegenen die haar durven te bezoeken. De archeologische plaats omvat verschillende op de berghellingen gebouwde terrassen en een stadsgebied met de prachtige Zonnetempel.


Vakantiehuizen in Peru >>2. Kabelbanen in het woeste Kaiser-BrixentalKaiser-Brixental

Unieke natuurbelevenissen wachten op de bezoekers van de kabelbanen in de regio van het woeste Kaiser-Brixental. Van mei tot oktober zijn zij het vervoermiddel naar onvergelijkbare ski-avonturen en alpine bergsporten zoals trektochten en beklimmingen. Met de SkiWereld Belevenis Wandelpas kunt u in totaal twaalf kabelbanen gebruiken en zes beleveniswerelden verkennen. Daartoe behoren Hexenwasser Söll Hohe Salve, Ellmi's Zauberwelt, KaiserWelt Scheffau en Filzalmsee Brisen im Tahale. Hier kunnen avonturiers stoom afblazen. Natuurlijke of sportieve uitdagingen, er is voor ieder wat wils te vinden.


Vakantiehuizen in het Kaiser-Brixental >>3. Puerto Sóller, MallorcaMallorca

Avonturen in Noord-Mallorca: Fascinerende steile kusten paradijselijke afgelegen droombaaien liggen te wachten op degenen die bereid zijn om een beetje avontuurlijkheid in het Tramuntana-Gebergte te investeren. U brengt er heerlijke dagen in het hart van de bergen door, slaat er de grote diversiteit aan dieren en vogels gade, genietend van de gevarieerde flora en fauna. U kunt wandelend of fietsend van het Cúber stuwmeer door een spectaculair ravijn afdalen in het romantische Biniaraix. Met de betoverende Orangenexpress, de nostalgische spoorbaanverbinding tussen Sóller en de hoofdstad Palma, keert u terug in de beschaving.


Villa op Mallorca >>4. Kajakken in de zee van Dubrovnik, KroatiëKroatië

Kroatië wacht er op om ontdekt te worden. Hier bloeit het avontuur-toerisme. Vaart u met de kano of de kajak op de kristalheldere zee of op een van de vele rivieren en meren en laat u door de ongerepte natuur fascineren. Wat is er mooier dan in afgelegen baaien en grottenstranden aan te leggen en te genieten van de Idylle. Of onder te duiken in de stromen om de onderwaterwereld gade te slaan? Met de kano belandt u op ongestoorde plaatsen die anders niet te bereiken zijn.


Vakantiehuizen in Dubrovnik, Kroatië >>5. Klimmen in het hoge touwenparcours in het Ötzdal, TirolTirol

Voor klimmers, en die het willen worden: Het Ötzdal Outdoor Parcours ligt in het hart van Tirol en verbindt een natuurlijk hoog woudklimparcours met verschillende moeilijkheidsgraden. In de zuivere berglucht kan hier geëxperimenteerd en geoefend worden, precies zoals dat het avontuurlijke hart het beste uitkomt. Doormiddel van bijvoorbeeld een 50 meter lange hangbrug over de rivier de Ache in het Ötzdal zijn verschillende klimrotsen, woud- en hoge touwenparcoursen met elkaar verbonden. Alle oefeningen van het parcours zijn met een speciale klemtechniek op de boomstammen aangebracht, zonder deze te beschadigen.


Vakantiehuizen in het Ötzdal, Tirol >>6. Op het spoor van de Etrusken, ToscaneToscane

Het oeroude etruskische thuisland in het zuiden van Toscane is een van de meest ongewone gebieden van de Maremma. Aan de diepe ravijnachtige rivierdalen tronen de drie middeleeuwse steden van del Tufo: Sovana, Sorano en Pitigliano met zeer bijzondere karaktereigenschappen. Het Idyllische Sorano werd precies in de helling ingebouwd. Van daaruit worden veel archeologische plekken van de oude Etrusken opgezocht. Men moet daarvoor de lokale bevolking raadplegen en zich laten leiden door zijn zintuigen. Vooral rond Pitigliano wachten lang vergeten geheimen er op om ontdekt te worden.


Vakantiehuizen in Toscane >>7. Trektochten in IerlandIerland

In Ierland is het nog te vinden: ongeleide trektochten midden in Donegal. Op sommige plaatsen kunt u paarden, zadeltassen en nauwkeurige landkaarten huren, om u met de eeuwige wind door adembenemende afgelegen landschappen te laten leiden. - in elke snelheid. Ierland, dat is de uitgestrektheid en de hoge hemel, de eindeloze stranden die hoog op het paard doorkruist kunnen worden. U wordt één met uw paard, geen stalpersoneel komt daartussen, en u geniet van het land in zijn oer eigen ritme - tot aan de schemering, waarin de elfjes dansen.


Vakantiehuizen in Ierland >>8. De geboorte stad van koning Arthur, CornwallCornwall

Tintagel Castle zou hij geboren zijn, de beroemde legendarische koning Arthur. Maar er zijn nog veel andere historische bezienswaardigheden in het prachtige Cornwell, dat ook subtropisch aandoende tuinlandschappen heeft: Men wandelt hier door de tijd en stuit daarbij op veel steencirkels, graven en labyrinten. Ongeëvenaard zijn de locaties Men-an-Tol, Hurlers Stone Circle, de Merry Maidens, de Tristan Stone en Carn Euny. Het wandelen in Cornwell is een echt avontuur voor degenen die van oude verhalen houden. Noorderlicht op.


Vakantiehuizen in Cornwall >>9. IjslandIjsland

Ijsland, het eiland van vuur en ijs, biedt ongeëvenaarde avontuurlijke paden voor outdoor liefhebbers. Nergens anders kunt u zulke reusachtige gletsjers, fascinerende lavavelden en prachtige vulkanen in betoverende berglandschappen zo dicht bij elkaar vinden. Absoluut hoogtepunt is met zekerheid een tweedaagse gletsjertour met kamperen in het wild of een wandeling door de grot van Leiðarendi. Een nacht in de Arctische vrije natuur - dat kan betekenen dat u het fantastische Noorderlicht aan de horizon kunt zien dansen. Wie dit overkomt, zal het nooit meer vergeten.


Vakantiehuizen op Ijsland >>10. Grand Canyon North Rim fietstochtGrand Canyon

De noordzijde van de beroemde Grand Canyon, "North Rim", is veel minder toeristisch dan de zuidzijde. Men kan er per auto en Mountainbike komen over een omweg, drie uur op een kronkelende smalle weg, maar het doel is de moeite waard: woeste ongerepte kliffen, die iedere echo heen en weer kaatsen, bomen die zachtjes in de wind ruisen, en grote wilde vogels die de stilte van de hemel invliegen. Hiervandaan gaat het te voet verder over smalle rotsachtige bergruggen in de oneindigheid van de Canyon.


Vakantiehuizen in de Grand Canyon >>