Wandelen & ontdekken


Berlijn Mitte

Berlijn Mitte

Het midden” betekent, is het culturele, politieke en sociale centrum van deze samengebrachte stad. Overal wordt er gebouwd, gerenoveerd en getransformeerd. Wat vroeger een troosteloos en grijs stadsgedeelte was dat tot Oost-Berlijn behoorde, is nu een levendige wijk met een brede, constant evoluerende waaier aan restaurants, winkels en galerijen.

Verder lezen >>
Barcelona

Barcelona

De Bairro Gótico is zoals de naam doet vermoeden het historische centrum van de stad met de kathedraal als belangrijkste oriëntatiepunt. Het stadhuis en de gebouwen van de Catalaanse regering bevinden zich op het Sant Jaume plein, het oudste gedeelte van de stad.Verder lezen >>
Tallinn

Tallinn

Onbekend en misschien onbemind. Vroeger verscholen achter het IJzeren Gordijn en nu een van de meest veelbelovende steden in Europa. Een stad die zichzelf heruitvond en een donker verleden tot een beloftevolle en hoopgevende toekomst omtoverde.

 

Verder lezen >>

 

Venetië

Venetie

Venetië wordt beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld. Glorieus romantisch in het voorjaar, triomfantelijk in de zomer, edel in de herfst en verleidelijk en rustig in de winter. Venetië is terecht een populaire citytrip bestemming doorheen alle seizoenen. 

 

Verder lezen >>

 

Stockholm

Stockholm

Door zijn perfecte ligging aan het water en verspreid op ontelbare eilanden heeft Stokholm de naam van het Venetië van het Noorden niet gestolen. Romantische zielen voelen zich hier meteen thuis.

 

Verder lezen >>

 

Lissabon

Lissabon

Dankzij de perfecte combinatie van oude en nieuwe architectuur, de rijke geschiedenis, kleurrijke straatjes en pleintjes vol tegeltjes, fado en de geweldige Portugese keuken zul je je tijdens een stedentrip Lissabon geen moment vervelen.

 

Verder lezen >>

 

Kopenhagen

Kopenhgen

Gezelligheid, hip en design gaan in Kopenhagen prima met elkaar samen. De vele cafés, terrassen en kleurrijke huisjes maken de Deense hoofdstad knus.

 

Verder lezen >>

 

Istanbul

Istanbul

Istanbul zit ingeklemd tussen Europa en Azië. Het resultaat? Een smeltkroes van culturen. Tijdens een stedentrip Istanbul verveel je je geen minuut: al je zintuigen worden geprikkeld.

 

 

Verder lezen >>

 


Reykjavík

Reykjavik

Nood aan een dosis pure energie, trek er dan een weekendje op uit naar Reykjavík, de charismatische hoofdstad van IJsland. Alle zintuigen worden hier terug op scherp gesteld, met dank aan de IJslandse natuur natuurlijk.

 

 

Verder lezen >>

 


Glasgow

glasgow.png

Deze karaktervolle en levendig, Schotse stad verloor definitief zijn industrieel en grijs karakter. Glasgow is de perfecte citytripbestemming voor wie wil nazomeren langs de oevers van de historische Clyde rivier of na een dagje shoppen, whisky’s wil proeven in een van de ontelbare, knusse pubs.

 

Verder lezen >>

 

London

Londen kensington garden zicht op de stad

Wie houdt van het gevoel om in een kosmopolitische stad rond te flaneren, zit met Londen goed: dichtbij, toegankelijk en constant in beweging. Van de fashionista tot de kunst- en cultuurliefhebber tot zelfs de gastronoom.

 

 

Verder lezen >>