Tokio


That’s me!

Wanneer de Canadese Scott McCaskie in 2001 voor zijn job in Tokio terecht kwam, was het snel duidelijk dat hij niet gauw zou vertrekken. “Ik voelde me thuis en merkte onmiddellijk dat de levenskwaliteit hier veel groter is. Toen ik mijn vrouw leerde kennen en kindjes kreeg, werd deze fantastische stad mijn nieuwe basis.” Vertelt de Canadees. Scott werkte jaren voor een bedrijf die expats helpt om te verhuizen van de ene kant van de wereld naar de andere. Via deze job leerde hij meer over de vastgoedmarkt in Tokio en zag wat een buitenlander zoekt en nodig heeft wanneer hij in een nieuwe stad terecht komt. “Het was iets natuurlijk voor mij om de stap te zetten naar het korte termijn verhuren van appartementen en mijn expertise zo te gebruiken. Het bleek een schot in de roos. Tegenwoordig is de vraag naar korte termijn verhuur zo groot, dat ik de hulp inriep van de Australische Peter Elliot, die ook hier in Tokyo woont en als mijn rechterhand en conciërge voor de klanten fungeert.” Besluit Scott. “In mijn appartementen biedt ik veel meer dan in een traditioneel hotel die in Tokio meestal kleine kamers hebben. Ruimte, privacy, een eigen keuken, terras en het gevoel om eventjes in deze stad te wonen.”

Scott McCaskie in Tokio
Where am I?

Wie kent niet de beroemde Tsukiji vismarkt van Tokio? De meeste toeristen moeten vroeg uit de veren om een taxi te nemen naar deze culinaire trekpleister met tal van toffe eetadresjes en food shops errond. Wie bijvoorbeeld gek is op hebbedingetjes voor in de keuken, van Japanse keramiek tot houten lepels, moet hier in de straatjes rond de vismarkt komen shoppen. Logeer je in het mooie en ruime appartement van Scott, dan kan je in tien minuutjes naar deze wereldberoemde vismarkt en toffe buurt wandelen. Het drie-slaapkamer appartement van Scott zit verborgen in een van de drie statige Tokyo Towers appartementsgebouwen met zicht over de magisch Tokyo Bay, de stad en zelfs Mount Fuji in de verte. “Ik kocht het appartement in 2007 en renoveerde het compleet in 2013.” Vertelt Scott. Wanneer de Olympische Spelen in 2020 naar hier komen, dan zal dit appartement met terras zo op de site uitkijken. Dit zal een van de meest gegeerde appartementen van Tokio worden. Kachidoki Station ligt op een vijftal minuutjes van het appartement, handig voor wie graag de metro gebruikt om de rest van de stad te verkennen en populair Ginza ligt op een twintigtal minuten van het appartement wandelen.18-1.jpg

17.jpg

14-1.jpg
Favoriete adresje

Scott neemt ons mee naar het nabijgelegen Tsukishima Street, een aaneenschakeling van betaalbare eettentjes waar je het populaire gerecht monja kunt eten. Scott vertelt ons al lachen dat dit typisch, Japanse eenspansgerecht met witte kool er misschien niet erg smakelijk uitziet, maar dat het verdraaid lekker is. Deze food street is trouwens niet echt gekend bij de toeristen dus je krijgt een bijna 100% Japanse en authentieke ervaring. Het maakt echt niet uit welk monja restaurantje je uitkiest, er is altijd sfeer en wat op de gloeiende, hete kookplaat voor jouw neus verschijnt, is altijd van hoge kwaliteit. Echt op z’n Japans dus.

Meer weten of zelf doen? De volledige naam van het gerecht is monjayaki, het komt origineel uit Tokio en is populair in het gehele Kanto district. Heb je thuis een tepanyaki of goede bakplaat, dan is het gerecht eenvoudig zelf te maken. Je hebt wel een stevige spathula nodig om het deeg en de ingrediënten van de tepanyaki of bakplaat constant om te draaien.

monja1-1.jpg

Ingredienten voor 2 personen

• 500ml dashi bouillon of gewone groentebouillon
• 5 eetlepels bloem
• 4 eetlepels okonomiyaki saus of Worcester saus
• 400 gram witte kool in dunne reepjes gesneden
• 4 eetlepels gekookte maiskorrels
• 100 gram garnalen
• 2 eetlepels Mayonaise
• Plantaardige olie om te bakken

Mix de bouillon samen met de bloem in een aparte kom. Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Op een hete, ingeoliede bakplaat, maak een cirkeltje met de vaste ingrediënten uit de kom en giet in het midden van de cirkel het liquide deeg. Wanneer het deeg begint op te stijven, mix de groentjes en garnalen en laat alles goed aanbakken en goudbruin worden. Draai nu en dan het goedje met de spathula om en serveer stomend en warm recht in het bord. Wie de monja wat pittiger wil, kan een kommetje sojasaus met vers gehakte chili’ s erbij serveren.
De WAW factor

“Je thuis voelen in een over-the-top stad zoals Tokio, dat is echt een uniek gevoel” zegt Scott. Naar de markt gaan, aperitieven met een koud, Japans biertje vanaf jouw eigen terras met zicht op Tokyo Bay en Mount Fuji. In geen enkel hotel zou dit kunnen!
In de reiskoffer

Vergeet je zonnebril niet want bij goed weer is het genieten in de zon vanaf het terras van dit appartement. Staalblauwe hemel, een fonkelende Tokyo Bay incluis. De skyline van deze stad zag er nog nooit zo sexy uit!