Thuis in Istanbul


That´s me!

We ontmoeten Kadir Akkus in zijn zonovergoten flat met zicht op de bekende Galata Tower in Istanbul. Een grote glimlach verschijnt wanneer we binnen komen. Wauw!

appartement bij binnenkomst

“Kijk je naar ons portfolio van vakantieflats, dan merk je dat er een constante is: een decor van bohemiaans, fris en hedendaags plus een mix van vintage en antiek met functionele en hightech accenten. Vloerverwarming onder een charmante, houten en krakkende parket? Waarom niet!” lacht Kadir Akkus die samen met zijn businesspartner Falik Yufkayurek het bedrijf en netwerk BePart runt en verantwoordelijk is voor de Galata Tower flat. Samen managen ze sinds 2009 verhuringen in Istanbul.

Istanbul

“We proberen de appartementen een natuurlijke feel te geven, minimalistisch maar zonder het comfort uit het oog te verliezen.” Vertelt Kadir. “We maken er een punt van om altijd de gasten zelf te verwelkomen, te helpen met de valiezen, tips te geven over de buurt. We negotieerden zelfs kortingen met toffe ontbijtbars in Cihangir en Galata, voor wanneer de gasten niet zelf willen koken.” Volgens Kadir is er ook een evolutie te zien in verhuringen in Istanbul. “We zien een enorme klim in het aantal verhuringen. Zelfs in het laagseizoen (de winter), toen vroeger de appartementen minder vlot verhuurd geraakten, zitten we nu vaak vol. Er is een gezonde mix van toeristen, zowel families als vrienden onder elkaar of gewoon koppels tot expats of mensen die hier enkele maanden komen wonen.” Vertelt Kadir.

Kadir

“Het thuisgevoel is belangrijk. Istanbul is een drukke en hectische stad, dus thuis komen in een ruim en rustig appartement, voelt gewoon goed aan.”
Where am I?

Elke stad heeft een kloppend hart. In Istanbul is dit Galata, in de levendige buurt Beyoğlu. Meestal is er een gezonde mix nodig van locals versus bezoekers, van mensen met geld en de meer kunstzinnige crowd, en dit vind je hier zonder probleem. Galata Tower Apartment heeft, hoe kan het ook anders, fantastisch uitzicht op de beroemde Galata Tower.

Galata Tower

Kijk je om het hoekje, dan zie je de bedrijvige en glinsterende Gouden Hoorn. Terwijl overdag dit een drukke trekpleister is voor toeristen die de Galata Tower beklimmen om van het vergezicht te genieten (ditzelfde uitzicht krijg je gratis vanop het gemeenschappelijke dakterras van het appartement) is het ’s morgens een buurt die stilletjes ontwaakt met een tasje Turkse thee of koffie op een van de terrasjes rond het plein. Vanuit Galata kan je alle kanten op: de Bosphorus ligt op 500 meter wandelen, je kan er de Kabatas ferry nemen en het beroemde Taxim plein ligt ook op wandelafstand. Beyoğlu en nabijgelegen Cihangir zijn hippe en toffe buurten met nauwe straatjes vol van boetieks, barretjes, restaurants en antiekwinkeltjes. Er zijn supermarkten en versmarktjes, stalletjes waar je ’s ochtends verse sapjes kunt kopen en om de hoek ligt Sensus, een van de meest bekende wijnbars in Istanbul waar je ook heerlijke wijn voor in de flat kunt kopen.
Favoriete adresje

“We houden enorm van de buurt rond de Galata Tower met z’n ontelbare adresjes. Een ervan is Privato Café dat een super lekker, village ontbijt serveert. Kiva, net voor de Galata Toren, is ook een zeer goed adres dat de betere, Turkse keuken serveert aan betaalbare prijzen en met tof terras om wat zon mee te pikken. In ons gidsje, dat in elk appartement te vinden is, schrijven we vaak tips zoals de Kilicalipasa Hamam of de Tunel en de Nevizade buurt om uit te gaan.”
De WOW factor

Het ruimtegevoel in dit perfect gerestaureerd appartement wordt benadrukt door de zuivere en zuiderse lichtinval die van alle kanten de ruimte binnenstroomt. Dit is vrij uitzonderlijk in Istanbul waar appartementen vaak aan de donkere en sombere kant kunnen zijn.
In de reiskoffer

Vergeet jouw comfortabele schoenen niet want dankzij de heuvels en de charmante maar nauwe, oneffen straatjes van Beyoğlu is het heerlijk om te verdwalen en dingen op jouw eigen tempo (en zonder pijn aan de voeten) te ontdekken.