Meer info voor reizigers

Welkom bij HomeAway.nl


Welkom bij HomeAway.nl: een grote marktplaats voor vakantiewoningen in Nederland. Met meer dan 570.000 advertenties wereldwijd zal het geen enkel probleem zijn de juiste plek te vinden om te ontspannen, lachen en spelen met uw familie en vrienden. U kunt als reiziger gratis gebruik maken van de site. Door direct te boeken met de eigenaar van het vakantiehuis van uw keuze kunt u meer dan 50% besparen in vergelijking met een hotel in dezelfde klasse.

Hoe huur ik een vakantiehuis

Bent u hier voor de eerste keer? Het is heel makkelijk; omdat u direct in contact staat met de eigenaar kunt u ook de beste service verwachten.

   

Stap 1 – Het perfecte vakantiehuis zoeken en reserveren


Gebruik de zoekmachine om een lijst van vakantiehuizen te vinden waar uw interesse naar uit gaat. Door op de foto, de titel of de button Details en beschikbaarheid te klikken vind u in de advertentie een uitgebreide beschrijving van het huis plus een contactformulier waarmee u zelf in contact kunt komen met de eigenaar.

U kunt ook klikken op de button Contact Eigenaar in de advertentie. Zorg ervoor dat u uw telefoonnummer en emailadres correct invult. Zo kan de huiseigenaar makkelijk in contact met u komen.

Tip : wij raden u aan meerdere reserveringen te versturen naar verschillende vakantiehuizen, zodat u een grotere keuze heeft.

 
   
 
   

Stap 2 – Kies uw vakantiehuis en stel uw reservering veilig


Heeft u eenmaal contact opgenomen met de eigenaar, controleer of het vakantiehuis aan uw wensen voldoet. Is dat het geval stel uw reservering veilig door de eigenaar een aanbetaling te betalen. Deze zal variëren tussen 10% en 50% van de totale huurprijs.

Let op : de methode van betaling verschilt per huiseigenaar. Wij raden u aan gebruik te maken van een creditcard, cheque of PayPal.

 
   
 
   

Stap 3 – Controleren, ondertekenen en terugsturen van het huurcontract


Stuur het huurcontract terug naar de eigenaar; hiermee bent u ervan verzekerd dat zowel u als de huiseigenaar akkoord gaan met de huurovereenkomst. Deze houdt o.a. in de aankomst- en vertrektijd, aankomst- en vertrekdatum, datum van betaling, annuleringsvoorwaarden en overige voorwaarden bijvoorbeeld inzake huisdieren.

Let op : lees en controleer het huurcontract goed voordat u deze ondertekent.

 
   
 
   

Stap 4 – Betaal op tijd 


De wijze van betaling van de overeengekomen huurprijs staat vermeld in het huurcontract. In de meeste gevallen dient de volledige huurprijs vóór aankomst te zijn overgemaakt. Voorkom dat u uw voorschot kwijt raakt en betaal de volledige huurprijs vóór de overeengekomen datum. 

Let op : voor vertrek is het handig over de volgende informatie te beschikken

  • volledig adres van de vakantiewoning;
  • het exacte adres waar u de sleutel van de woning dient op te halen;
  • het telefoonnnummer van de eigenaar of degene die verantwoordelijk is;
  • de exacte route (van het vliegveld) naar de woning
 
   
 
   

Stap 5 – Teruggave van de borg


Indien overeengekomen is een borg te betalen, dient u zelf contact op te nemen met de huiseigenaar voor teruggave van de borg. Wanneer het vakantiehuis in dezelfde staat wordt achter gelaten als bij aankomst, dient u de volledige borg terug te krijgen.

 
   
 
   
 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie