Ontvang méér reserveringen met recensies van reizigers


Eén van de belangrijkste onderdelen van uw advertentie zijn recensies van reizigers die uw vakantiehuis, appartement of villa hebben gehuurd. Uit onderzoek blijkt dat recensies cruciaal zijn: het kan de doorslaggevende factor zijn voor potentiële huurders uw vakantiehuis wel of niet te huren. Uit onze gegevens blijkt ook dat advertenties met minstens 3 recensies gemiddeld 23% méér reserveringen ontvangen dan advertenties met 0 recensies.

Reizigers vinden het altijd fijn om hun bevindingen te schrijven en deze te delen met andere reizigers: vandaar dat we ze mogelijkheid bieden dit te doen op HomeAway.nl. Met veel positieve recensies wordt uw huis eens stuk aantrekkelijker om te huren: betere reclame kunt u zich niet wensen!

Zó krijgt u recensies bij uw advertentie


Bij iedere advertentie die zichtbaar is op de site is het mogelijk voor reizigers een recensie te plaatsen bij de desbetreffende advertentie. Door te klikken op ‘Recensies’ in de blauwe horizontale navigatiebar in uw advertentie komen ze automatisch terecht op het recensiegedeelte. Door op de groene ‘Schrijf een recensie’ knop te klikken wordt er een nieuw invoerveld geopend waarin uw voormalige huurders hun bevindingen kunnen schrijven.

Wees actief bij het verkrijgen van recensies. Stuur enkele dagen na hun vertrek een email naar uw voormalige gasten en vraag ze een recensie te plaatsen bij uw advertentie. Tip: stuur de directe link mee naar de recensiepagina, zodat uw gasten niet hoeven te zoeken.

Waar vinden reizigers de recensies van uw vakantiehuis


Recensies zijn zeer makkelijk te vinden:

  • Recensies verschijnen onderaan in uw advertentie;
  • Op de zoekresultatenpagina staat het aantal recensies per vakantiehuis vermeld;
  • Met het drop down menu kunnen op de zoekresultatenpagina vakantiehuizen met de meeste recensies worden geselecteerd.

Wat u verder moet weten


Nadat een reiziger een recensie heeft verstuurd, treedt de volgende procedure in werking:

  1. De reiziger ontvangt een automatisch gestuurde email, hij dient ter bevestiging te klikken op de link in de email;
  2. Na bevestiging wordt de recensie gecontroleerd of deze voldoet aan de richtlijnen voor recensies door reizigers;
  3. Indien de recensie is goedgekeurd, krijgt u een automatisch gestuurde email ter bevestiging. Indien gewenst is het mogelijk voor u als huiseigenaar te reageren op de ingestuurde recensie;
  4. De recensie wordt binnen 7 dagen nadat u de bevestigingsemail heeft ontvangen geplaatst bij uw advertentie.