Rotterdam Unlimited (Dunya Festival & Zomercarnaval)

Rotterdam Unlimited Manu Chao door Sylvia Janson.jpg
© Rotterdam Unlimited - Sylvia Janson


18.07.2014 - 20.07.2014

Sinds 2013 zijn het Dunya Festival en het Zomercarnaval in Rotterdam samengegaan in het evenement Rotterdam Unlimited. Het Dunyafestival is multicultureel podiumkunstenfestival waar jaarlijks alle wereldculturen samenkomen. U komt in aanraking met wereldmuziek, bekende en onbekende instrumenten, dans, gedichten en teksten. Het Zomercarnaval is een kleurrijke dans- en muziekparade door de binnenstad van Rotterdam. De 30ste Straatparade wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 juli. Caribbische klanken klinken door de straten van Rotterdam en langs de kant van de weg geniet u van de mooiste praalwagens met zangeressen en dansers. Ook kunt u overheerlijke gerechten uit de hele wereld proeven. Het festival trekt jaarlijk rond de 225.000 bezoekers. Geniet van dit 3-daagse zomerfestival in een vakantiewoning of appartement in Rotterdam.

Tip van een insider ...
De entree voor de buitenprogrammering van het festival is gratis, dit zijn alle concerten op het Hofplein, op het Stadsschouwburgplein en de tijdens Zomercarnaval Straatparade. De programmering voor de binnenlocaties, zoals De Doelen en de Rotterdamse Schouwburg, is over het algemeen niet gratis. De kaartverkoop gaat van start als de binnenprogrammering bekend is.

Geschikt voor ...
Als u van andere culturen houdt is Rotterdam Unlimited een absolute must. Dit multiculturele evenement komt perfect tot zijn recht in de multiculturele stad Rotterdam. De instrumenten, klanken en verhalen nemen u mee naar een andere wereld.

Wat u verder nog moet zien in Rotterdam ...
De moderne stad Rotterdam heeft haar bezoekers en inwoners heel veel te bieden. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is de Euromast, het symbool van de stad. In 1960 werd de Euromast gebouwd. Dit ontwerp van architect H.A. Maaskant was bij de bouw 107 meter hoog en daarbij destijds het hoogste gebouw van Rotterdam. Inmiddels is de Euromast verhoogd naar 185 meter. U hebt vanaf de Euromast een prachtig uitzicht over de stad. Ook kunt u er wat eten, drinken en er zelfs van abseilen. Slechts enkele delen van de stad Rotterdam zijn bewaard gebleven na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Het oude stadhuis is één van deze gebouwen. Het gebouw aan de Coolsingel is gebouwd tussen 1914 en 1920 en bezit verschillende bouwstijlen.

Breng ook een bezoek aan Hotel New York op de Wilhelminapier. Dit hotel en restaurant werd in 1993 geopend in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn (HAL), opgericht in 1896. Deze veerdienst bracht gelukszoekers en landverhuizers van Rotterdam naar Amerika. Tot 1900 werden bijna een half miljoen mensen overgezet.

 

Vakantiehuis zoeken

Vind het perfecte huis voor uw vakantie