Waar kan ik in de buurt van Castilië en León een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 3.015 vakantiehuizen te huur in de buurt van Castilië en León, van 2.060 Hutten tot 2.060 Bungalows. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Castilië en León?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Castilië en León. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • El Arenal: 136 huisjes
 • Burgos: 315 huisjes
 • Salamanca: 447 huisjes
 • Leon: 374 huisjes
 • Leon: 92 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Castilië en León ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Castilië en León?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Castilië en León met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • El Arenal: 136 vakantiehuizen
 • Leon: 92 vakantiehuizen
 • Valladolid: 107 vakantiehuizen
 • Miranda de Ebro: 50 vakantiehuizen
 • Linares de Riofrio: 83 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Castilië en León reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Castilië en León met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Soria (XJO-Soria Bus Station): 88 vakantiewoningen
 • Burgos (XJU-Burgos Bus Station): 59 vakantiewoningen
 • Valladolid (XJN-Valladolid Bus Station): 84 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Castilië en León?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Castilië en León. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Museo Casa de los Poetas: 88 vakantiewoningen
 • Iglesia de Villardiegua de la Ribera: 37 vakantiewoningen
 • Burgos Teatro Principal: 59 vakantiewoningen
 • Teatro Calderón: 84 vakantiewoningen
 • Parque de los Jesuitas: 183 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Castilië en León waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in Castilla-León

Castilla-León is een van de 17 autonome regio’s van Spanje en in veel opzichten de meest Spaanse regio van het land. De universiteitsstad Salamanca wordt algemeen erkend als de plaats waar het meest zuivere Spaans wordt gesproken. Het huidige Spanje is gegrondvest op de geschiedenis van deze net ten noorden van Madrid gelegen regio, waarvandaan het Iberisch schiereiland tijdens de reconquista is terugveroverd op de Moren. Castilla dankt zijn naam aan de vele forten en kastelen (castillos) die nog steeds het landschap domineren. Indien u het echte Spanje wilt leren kennen zijn de vakantiehuizen in Castilla-León een echte aanrader.

Locatie en geschiedenis van Castilla-León

Castilla-León ligt in het noordoosten van Spanje, grenzend aan maar liefst negen andere Spaanse regio’s en aan Portugal. Het kan dus met recht het hart van Spanje worden genoemd. Valladolid is de hoofdstad van deze door bergen omgrensde hoogvlakte, die doorsneden wordt door de rivier Duero. Castilla en León zijn oorspronkelijk twee middeleeuwse koninkrijken, die in 1301 onder de Kroon van Castilla werden verenigd. Samen speelden zij een leidende rol in de reconquista, waarmee een einde werd gemaakt aan de Moorse overheersing.

Bezienswaardigheden in Castilla-León

Als u een cursus Spaans wilt combineren met een verblijf in één van de meest bijzondere steden van Spanje, is een appartement in Salamanca misschien iets voor u. De universiteit van deze stad is in 1218 gesticht en is daarmee de oudste van Spanje. Salamanca is een schitterende stad met veel gebouwen uit de renaissancetijd, die zijn opgetrokken uit zandsteen dat in de buurt wordt uitgegraven. Als de zon 's morgens opkomt baadt de stad in een prachtige gouden gloed. De Plaza Mayor is volgens velen het mooiste plein van heel Spanje. Ook Zamora is een schitterend middeleeuws stadje met een belangrijke kathedraal. León en Burgos staan vol met romaanse en gotische bouwwerken.

Vrije tijd in Castilla-León

Vanuit uw vakantiehuis of vakantiewoning in Castilla-León kunt u kennis maken met het hart van Spanje. Naast de reeds genoemde steden is de hoofdstad Valladolid in het bijzonder in de Paasweek een hele belevenis. De processies rond Pasen behoren tot de meest bijzondere van Spanje.

Verken bestemmingen rondom Castilië en León

El Arenal
136 vakantiewoningen
Leon
92 vakantiewoningen
Valladolid
107 vakantiewoningen
Miranda de Ebro
50 vakantiewoningen
Linares de Riofrio
83 vakantiewoningen
Segovia
243 vakantiewoningen
Castillejo de Martín Viejo
41 vakantiewoningen
Garrafe de Torío
98 vakantiewoningen
Cervera de Pisuerga
173 vakantiewoningen
Villarcayo de Merindad de Castilla la Vieja
55 vakantiewoningen
El Barraco
279 vakantiewoningen
Aranda de Duero
93 vakantiewoningen
Burgos
49 vakantiewoningen
Riaño
36 vakantiewoningen
Pedrosa de Duero
41 vakantiewoningen
Balboa
21 vakantiewoningen
Salamanca
178 vakantiewoningen
La Mata de Ledesma
19 vakantiewoningen
Higuera de las Dueñas
119 vakantiewoningen
Santovenia de la Valdoncina
65 vakantiewoningen