AsyncDestinationUrgency
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncDestinationInfographic
AsyncExploreBookEnjoy
AsyncExploreBookEnjoy
AsyncExploreBookEnjoy
Reisgids

Een topverblijf een vakantiehuis in Provence-Alpes-Côte d'Azur

Dat de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, kortweg PACA, in het zuidoosten van Frankrijk bij veel Nederlanders populair is als vakantiebestemming, is geen wonder. Met elegante badplaatsen aan de Côte d'Azur, schilderachtige dorpjes in de Provence en indrukwekkende bergen in de Haute Alpes is deze regio zo veelzijdig als maar mogelijk is. Boek een landhuisje te midden van het natuurschoon in de Vaucluse, een strandhuisje of appartement in de buurt van Sainte-Maxime of een villa met privézwembad in de buurt van de Gorges du Verdon. Wilt u met de hele familie of een groep vrienden naar Zuidoost-Frankrijk gaan? Kijk dan op onze website naar een ruime vakantiewoning of groepsaccommodatie in Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Geschiedenis

Artistiek en tijdloos in Provence-Alpes-Côte d'Azur

De PACA-regio valt grotendeels samen met de Provence, een geliefde landstsreek bij veel toeristen. Het toerisme in de Provence kwam in de 19e eeuw op gang nadat de streek door kunstenaars was ontdekt. Schilders als Van Gogh, Renoir en Cézanne lieten zich inspireren door het prachtige landschap en de kleurenpracht van de Provence. In het Musée Granet in Aix-en-Provence zijn werken van deze schilders te zien. In Arles, waar Vincent van Gogh een tijdje woonde, staat een klein museum dat aan deze schilder gewijd is, de Fondation Vincent van Gogh Arles. Deze stad is trouwens niet alleen van cultureel belang, maar ook rijk aan historie. Met Romeinse overblijfselen, zoals het amfitheater, de obelisk en de thermen van Constantijn, beschikt Arles over een schat aan monumenten die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Spreek een verblijf in deze eeuwenoude stad u aan? Met een appartement in een historisch pand of een karakteristiek Arlesiaans vakantiehuis heeft u een sfeervolle setting waarin u de tijden van weleer kunt beleven.

Zich verplaatsen

Van A naar B in Provence-Alpes-Côte d'Azur

De grotere plaatsen in deze regio zijn met de trein prima bereikbaar. Aan de kust verzorgt de TER sneldiensten tussen de grote steden en met een TAM-bus zijn hier ook kleinere steden te bereiken. Voor de rest rijden in de hele PACA-regio zogenaamde LER-bussen. Als u vaak met de bus wilt reizen, kunt u een zogenaamd ZOU!-kaartje kopen. Dit is voordeliger dan afzonderlijke buskaartjes. Natuurlijk kunt u ook met de auto naar uw vakantiehuis in Provence-Alpes-Côte d'Azur rijden en de regio per auto verkennen. Vooral als u afgelegen dorpjes wilt bezoeken, bijvoorbeeld in de Luberon, is het handig als u over eigen vervoer beschikt.

Eten en drinken 

Culinair genieten in Provence-Alpes-Côte d'Azur

De Franse mediterrane keuken is rijk aan geur en smaak: kruiden als marjolein, tijm, rozemarijn, basilicum en lavendel brengen een ware smaakexplosie teweeg. Een typisch gerecht uit deze regio is 'soupe au pistou'. Deze soep bestaat onder meer uit aardappelen, bonen, pasta met basilicum, knoflook en olijfolie. Ratatouille is een echte Provençaalse groentestoofschotel met tomaat, aubergine, courgette, ui en knoflook. Drink er een heerlijke Provençaalse rosé bij of een glaasje verdunde Franse siroop. Een zoete, streekeigen lekkernij is een vijgentaartje. Met veel vijgenbomen in dit deel van Frankrijk is dat geen verrassing. Op lokale markten zijn trouwens volop vijgen te koop, dus wie weerhoudt u ervan om zelf aan het bakken te gaan in uw vakantiehuis in Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Belangrijkste info

Handige weetjes voor uw vakantie in PACA

  • De regio Provence-Alpes-Côte d'Azur kent een mild klimaat. In de zomer en de winter regent het nauwelijks, maar in het voor- en najaar kan het nat zijn.
  • In PACA waait soms de mistral, een koude wind, die 's zomers voor de nodige verkoeling zorgt. Deze wind houdt meestal een dag of vier aan.
  • Als u met de auto naar uw vakantiehuis in Provence-Alpes-Côte d'Azur rijdt, zult u te maken krijgen met tolwegen. Bij de meeste tolpoorten kunt u met contant geld en creditcard betalen.
  • Voor sommige stekkers zonder gat is een verloopstekker of wereldstekker noodzakelijk.
  • Het is veilig om in uw vakantiewoning water uit de kraan te drinken, tenzij anders wordt aangegeven. Als u het opschrift 'eau non potable' ziet, betekent dit dat het water niet geschikt is voor consumptie.

Waar kan ik in de buurt van Provence-Alpes-Côte d'Azur een vakantiewoning huren?

Ook in 2020 hebben we maar liefst 54.809 vakantiehuizen te huur in de buurt van Provence-Alpes-Côte d'Azur, van 14.258 huizen tot 7.512 villa’s. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Verken bestemmingen rondom Provence-Alpes-Côte d'Azur

Bedoin
1.807 vakantiewoningen
Sainte-Maxime
8.649 vakantiewoningen
Vaison-la-Romaine
1.692 vakantiewoningen
St.-Rémy-de-Provence
2.939 vakantiewoningen
Malaucène
1.847 vakantiewoningen
L'Isle-sur-la-Sorgue
3.099 vakantiewoningen
Grimaud
4.074 vakantiewoningen
Les Mayons
2.576 vakantiewoningen
Saint-Raphaël
10.202 vakantiewoningen
Lorgues
1.810 vakantiewoningen
Mazan
2.458 vakantiewoningen
Le Lavandou
5.139 vakantiewoningen
Pourrières
602 vakantiewoningen
Arles
2.098 vakantiewoningen
Nice
7.615 vakantiewoningen
Vence
1.402 vakantiewoningen
Antibes
11.219 vakantiewoningen
Cavalier
6.286 vakantiewoningen
Vitrolles-en-Luberon
856 vakantiewoningen
Le Tholonet
1.487 vakantiewoningen