Waar kan ik in de buurt van Verenigd Koninkrijk een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 82.553 vakantiehuizen te huur in de buurt van Verenigd Koninkrijk, van 30.233 Huizen tot 25.007 Bungalows. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Verenigd Koninkrijk?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Verenigd Koninkrijk. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Engeland: 63.392 huisjes
 • Londen: 12.126 huisjes
 • Schotland: 9.041 huisjes
 • Highland: 1.803 huisjes
 • Cornwall: 8.415 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Verenigd Koninkrijk ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Verenigd Koninkrijk?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Verenigd Koninkrijk met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Londen: 12.126 vakantiehuizen
 • Edinburgh: 2.014 vakantiehuizen
 • Inverness: 769 vakantiehuizen
 • Canterbury: 1.008 vakantiehuizen
 • Skye: 331 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Kan ik zoeken naar gemakkelijk te bereiken huisjes voor als ik met het vliegtuig naar Verenigd Koninkrijk reis?

Uiteraard. Onze eigenaren bieden tal van vakantiehuizen aan in de buurt van vliegvelden. Luchthavens in Verenigd Koninkrijk met een ruim aanbod aan vakantiehuizen:

 • Stornoway (SYY): 52 vakantiewoningen
 • Manchester (MAN): 656 vakantiewoningen
 • Londen (STN-Stansted): 157 vakantiewoningen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen in de buurt van andere vliegvelden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Verenigd Koninkrijk?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Verenigd Koninkrijk. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Yorkshire Dales National Park: 2.417 vakantiewoningen
 • London Golf Club: 1.848 vakantiewoningen
 • Cairngorms National Park: 336 vakantiewoningen
 • Amerikaans Museum in Groot-Brittanië: 900 vakantiewoningen
 • Isle of Wight Donkey Sanctuary: 1.579 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Verenigd Koninkrijk waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantie in het Verenigd Koninkrijk


Weinig landen zijn zo cultureel divers als het Verenigd Koninkrijk. Londen is na New York waarschijnlijk de meest aansprekende stad ter wereld. Het Schotse hooggebergte met zijn whiskey-stokerijen en het Loch Ness lijken daarbij vergeleken wel een andere planeet. Het platteland met zijn mooie cottages, het woud van Nottingham waar Robin Hood nog in heeft rondgezworven: zeker is dat het Verenigd Koninkrijk veel te bieden heeft aan de huurders van de vakantiehuizen in dit land.

Locatie en geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk


Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, die allevier een eigen cultuur hebben en een zekere politieke onafhankelijkheid. Het Verenigd Koninkrijk is al zo’n 30.000 jaar bewoond door stammen die later Kelten zouden worden genoemd. De Romeinse inval begon in het jaar 43 na Christus en werd gevolgd door Germaanse Anglo-Saksiers en later de Vikingen. Deze culturen uit alle windstreken zijn de voorvaderen van de huidige Britten. het Verenigd Koninkrijk groeide uit tot een machtige zeevaardersnatie, en begon rap grote delen van de wereld te kolonialiseren. Reen derde van de wereld is ooit Brits grondgebied geweest, van het huidige Noord-Amerika tot grote stukken Azië. Na de Tweede Wereldoorlog verloren ze de meeste koloniën.

Bezienswaardigheden in het Verenigd Koninkrijk


Waar u ook een vakantiehuis huurt, er is altijd veel te zien in de omgeving. Het Verenigd Koninkrijk is divers en nooit saai. Londen heeft historische gebouwen, Het British Museum en een bruisend nachtleven, Manchester is bekend om de musicscene, Liverpool omdat de Beatles ervandaan komen en Edinburgh omdat het de mooiste stad van Schotland is. Maar er is ook veel natuur in de buurt van iedere vakantiewoning, zoals de meren in Schotland, en voor liefhebbers van oudheden moet een Bezoek aan Stonehenge en de thermen van Bath op de agenda staan.

Vrije tijd in het Verenigd Koninkrijk


Het uitgaansleven in iedere Britse stad is zeer divers. De beste en duurste clubs in Londen worden door internationale beroemdheden bezocht, in de lokate pub op het platteland kunt u voor weinig geld van een eerlijke maaltijd genieten.

Verken bestemmingen rondom Verenigd Koninkrijk

Engeland
63.392 vakantiewoningen
Schotland
9.041 vakantiewoningen
Wales
9.850 vakantiewoningen
Noord-Ierland
590 vakantiewoningen
Normandië
7.868 vakantiewoningen
Bretagne
16.554 vakantiewoningen
Dublin (regio)
461 vakantiewoningen
Cork (graafschap)
497 vakantiewoningen
Wicklow (graafschap)
100 vakantiewoningen
Nord-Pas-de-Calais-Picardie
3.249 vakantiewoningen
Galway (graafschap)
679 vakantiewoningen
Donegal (graafschap)
337 vakantiewoningen
Kerry (graafschap)
929 vakantiewoningen
County Waterford
82 vakantiewoningen
Kildare (graafschap)
18 vakantiewoningen
Kilkenny (graafschap)
44 vakantiewoningen
Offaly (graafschap)
23 vakantiewoningen
Limerick (graafschap)
51 vakantiewoningen
Mayo (graafschap)
277 vakantiewoningen
Sligo (graafschap)
82 vakantiewoningen