Waar kan ik in de buurt van Brasilia een vakantiewoning huren?

Ook in 2018 hebben we maar liefst 85 vakantiehuizen te huur in de buurt van Brasilia, van 60 Appartementen/Flats tot 6 Huizen. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven tijdens een reis naar Brasilia?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiewoningen in de buurt van de grootste trekpleisters van Brasilia. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt te verblijven:

 • Caixa Cultureel Centrum: 86 vakantiehuizen
 • Televisietoren van Brasilia: 86 vakantiehuizen
 • Itamaraty-paleis: 84 vakantiehuizen
 • Centrale bank van Brazilië: 84 vakantiehuizen
 • Winkelcentrum Brasilia: 86 vakantiehuizen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Brasilia waarbij u in de buurt kunt verblijven. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in de buurt van de bezienswaardigheid van uw keuze.

Kan ik Appartementen/Flats huren in Brasilia?

Uiteraard. Voor Appartementen/Flats in Brasilia heeft u bij HomeAway keuze uit 60 opties. Andere populaire soorten vakantiehuizen in Brasilia zijn onder meer:

 • Huizen: 6 vakantiewoningen
 • Chateaus/Landhuizen: 4 vakantiewoningen
 • Boerderijen: 2 vakantiewoningen

Kan ik zoeken naar een huisje in Brasilia met als toevoeging zwembad?

Zeker weten. HomeAway beschikt in Brasilia over 28 vakantiewoningen met als locatietype centrum. Er zijn nog tal van andere opties in de omgeving van Brasilia, waaronder:

 • 9 vakantiewoningen met als type Golfbaan
 • 8 vakantiewoningen met als type Landelijk
 • 2 vakantiewoningen met als type Dorp

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan vakantiehuizen.

Kan ik zoeken naar een huisje in Brasilia met als toevoeging zwembad?

Ja, u kunt uw gewenste vakantiewoning met als toevoeging zwembad kiezen uit onze 31 beschikbare vakantiehuizen in Brasilia die voorzien zijn van het kenmerk zwembad. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiehuizen.

  Vakantie in Brasilia

  Vraag een willekeurig iemand wat de hoofdstad van Brazilië is en de kans is groot dat men een gokje waagt tussen Rio de Janeiro en São Paulo. Beide antwoorden zijn fout: sinds 1960 is dat Brasilia! Het is niet zo vreemd dat men niet onmiddellijk aan deze stad denkt als hoofdstad: Brasilia heeft slechts 2 miljoen inwoners, tegen 6 miljoen in Rio en zelfs 22 miljoen in São Paulo.

  Locatie en geschiedenis van Brasilia

  Brasilia ligt midden in het land en heeft een bijzondere geschiedenis. De stad bestaat namelijk pas sinds de jaren ’50 van de twintigste eeuw! Tot die tijd van Rio de hoofdstad van het land, maar president Kubitschek vond dat er een nieuwe, neutrale hoofdstad moest komen. Toen is in enkele jaren tijd Brasilia gebouwd. De stad is gebouwd in de vorm van een vliegtuig. In het centrale gedeelte liggen alle regeringsgebouwen en in de “vleugels” de woonwijken. Omdat het zo’n nieuwe stad is, is alles heel geordend en voldoet de stad in eerste instantie misschien niet aan het beeld dat je van Latijns-Amerika hebt. Een bijzondere ervaring!

  Bezienswaardigheden in Brasilia

  Voor veel mensen lijkt Brasilia puur een stad om te werken en geld te verdienen. Maar huur hier een vakantiehuis en je zult erachter komen dat er meer is. Liefhebbers van oude gebouwen hebben in Brasilia weinig te zoeken; de stad bestaat immers nog maar zo’n 60 jaar. Architectuurfanaten daarentegen kunnen hun lol op! Zo is het boegbeeld van de stad een grote witte kathedraal in de vorm van een doornenkroon en wordt het congresgebouw gesierd door twee koepels: één rechtop en één omgekeerd. Beide gebouwen zijn ontwerpen door de architect Oscar Niemeyer, aan wie in Curitiba (Zuid-Brazilië) een museum is geweid.

  Vrije tijd in Brasilia

  Nadat je de bijzondere gebouwen in de stad hebt bekeken, laat je je voeten even rusten in je vakantiewoning. Er is ’s avonds namelijk ook genoeg te doen! Bekijk eerst de zonsondergang vanaf de bijzondere Dom Bosco kathedraal en begeef je vervolgens naar één van de vele restaurants die de stad rijk is. Heb je nog zin in een feestje, dan doe je een kroegentocht want qua bars is er in Brasilia voor ieder wat wils!

  Verken de natuur van Brasilia

  Of u nu een avontuurlijke reiziger bent of gewoon de omgeving wilt bewonderen, Brasilia is de ideale plek voor uw vakantie. Hier zijn een paar van de meest betoverende natuurgebieden binnen 50 km van het stadscentrum:

  • Stadspark (2,3 km)
  • Lago Paranoa (2,3 km)
  • Burle Marx Park (4,6 km)
  • Ecologisch park van Dom Bosco (8,2 km)
  • Nationale Park van Brasilia (10 km)
  • Botanische Tuin van Brasilia (11,6 km)