Waar kan ik in de buurt van Santarém een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 260 vakantiehuizen te huur in de buurt van Santarém, van 82 Huizen tot 46 Villa's. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Santarém?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Santarém. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

 • Santarém: 192 huisjes
 • Tomar: 151 huisjes
 • Rio Maior: 277 huisjes
 • Águas Belas: 84 huisjes
 • Fatima: 151 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Santarém ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Santarém?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Santarém met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

 • Santarém: 192 vakantiehuizen
 • Tomar: 151 vakantiehuizen
 • Rio Maior: 277 vakantiehuizen
 • Águas Belas: 84 vakantiehuizen
 • Fatima: 151 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden en monumenten om bij in de buurt te verblijven in Santarém?

HomeAway beschikt over een ruim aanbod aan vakantiehuizen in de buurt van de grootste trekpleisters van Santarém. Dit zijn onder reizigers op HomeAway de populairste bezienswaardigheden om bij in de buurt een vakantie of een weekendje weg door te brengen:

 • Arena van Quinta do Falcão: 168 vakantiewoningen
 • Fatima Basilica: 288 vakantiewoningen
 • Igreja Matriz: 165 vakantiewoningen
 • Fernandes Pratas-plein: 265 vakantiewoningen
 • Igreja da Graca: 99 vakantiewoningen

Op HomeAway vindt u nog veel meer bezienswaardigheden in Santarém waarbij u in de buurt kunt verblijven. U hoeft alleen maar uw gewenste bestemming in onze zoekbalk in te vullen en ons aanbod aan vakantiehuizen te bekijken.

Vakantiehuis in Santarem en omgeving


In Santarem en omgeving kunt u kennismaken met een historische plek. Al voor de Romeinen was Santarem een belangrijke plek, ruim duizend jaar later werd hier tussen moslims en christenen gevochten om de heerschappij over Portugal. HomeAway biedt vele vakantiehuizen in Santarem en omgeving, vanwaaruit u kennis kunt maken van dit unieke stukje Zuid-Europa.

Locatie en geschiedenis van Santarem

Santarem ligt in Centraal-Portugal. Vanuit een vakantiewoning van HomeAway in deze omgeving leert u een historische plaats kennen, terwijl u vlakbij het strand en Lissabon zal zijn. Julius Caesar noemde het huidige Santarem Scallabis Praesidium Iulium. In de Romeinse tijd was het een administratief centrum voor de legioenen in de toenmalige provincie Hispania Lusitania. In de lente van 714 werd de stad door Abd al-Aziz ibn Musa ibn Nusayr veroverd op de Visigoten. De moslims noemden de stad Xantarim of Shantarin. IN 1093 trok Raymond van Bourgondië , Santarem en Lissabon binnen. In 1110 werd de stad weer veroverd door moslims uit het huidige Marokko. In 1147 werd het door koning Alfons I van Portugal met hulp van kruisridders uit Soure ingenomen. Volgens de overlevering vastgelegd in de expugnatione Scalabis, klommen in de nacht enkele mannen over de stadsmuur en openden vanuit de binnenkant de poorten. De moslims zouden nog vele pogingen wagen om de stad weer in handen te krijgen, maar moesten onverrichte zaken terugkeren.

Bezienswaardigheden in Santarem en omgeving

Loop rond in Santarem om u bewust te worden van haar rijke historie. Bezoek bijvoorbeeld deTorre das Cabagas. Dit is een 22 m hoge manuelino-klokkentoren uit de 16de eeuw, die oorspronkelijk waarschijnlijk een minaret was. En in het Park Portas do Sol liggen de restanten van het moslimkasteel Alcáçova, waar zo heftig om is gevochten. Door de zuidelijke ligging is het huren van een vakantiehuis zowel in de zomer als in de winter populair.

Vrije tijd in Santarem en omgeving

Schitterende stranden zijn dichtbij te vinden. En Lissabon is in een uur met de auto te bereiken, bijvoorbeeld voor een middagje winkelen. "

Verken bestemmingen rondom Santarém

Santarém
192 vakantiewoningen
Tomar
151 vakantiewoningen
Rio Maior
277 vakantiewoningen
Águas Belas
84 vakantiewoningen
Fatima
151 vakantiewoningen
Abrantes
118 vakantiewoningen
Torres Novas
124 vakantiewoningen
Atouguia
118 vakantiewoningen
Tremês
68 vakantiewoningen
Barrancosas
20 vakantiewoningen
Chouto
17 vakantiewoningen
Ourem
187 vakantiewoningen
Ulme
28 vakantiewoningen
Ferreira do Zêzere
130 vakantiewoningen
Envendos
42 vakantiewoningen
Alcanede
168 vakantiewoningen
Biscainho
22 vakantiewoningen
São Facundo e Vale das Mós
20 vakantiewoningen
Benavente
36 vakantiewoningen
Santo Estevão
21 vakantiewoningen