Waar kan ik in de buurt van Rügen een vakantiewoning huren?

Ook in 2019 hebben we maar liefst 8.367 vakantiehuizen te huur in de buurt van Rügen, van 1.432 Huizen tot 6.674 Appartementen/Flats. Huur een vakantiewoning voor langere of kortere tijd en ga voor een topvakantie met vrienden of familie. HomeAway biedt het perfecte alternatief voor een hotel.

Wat zijn de populairste bestemmingen in Rügen?

Er zijn allerlei leuke plekken waar u een lange vakantie of gewoon een weekendje weg kunt doorbrengen in Rügen. Dit zijn de populairste bestemmingen onder reizigers op HomeAway:

  • Denemarken: 21.280 huisjes
  • Oostzee: 46.827 huisjes
  • Scandinavië: 46.171 huisjes
  • Rügenhof: 2.429 huisjes
  • Stralsund: 743 huisjes

Bij HomeAway kunt u daarnaast tal van andere populaire bestemmingen in Rügen ontdekken. Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere populaire bestemmingen.

Welke steden mag je niet missen in Rügen?

Of u nu alleen reist of met familie en vrienden, dit zijn de steden in Rügen met het grootste aanbod aan vakantiewoningen waar u een perfecte stedentrip kunt doorbrengen:

  • Stralsund: 743 vakantiehuizen
  • Binz: 5.772 vakantiehuizen
  • Greifswald: 451 vakantiehuizen
  • Sassnitz: 4.098 vakantiehuizen
  • Sagard: 2.929 vakantiehuizen

Gebruik onze zoekbalk om toegang te krijgen tot het aanbod aan beschikbare vakantiewoningen in andere steden.

Vakantie op Rügen


Rügen, gelegen in de Baltische Zee, is het grootste eiland van Duitsland. De toegangspoort tot Rügen is de hanzestad Stralsund. Het eiland, dat door de Rügendamm en de Strelasundbrug over de 2 km brede Strelasund met het vasteland is verbonden, heeft een maximale lengte van 52 kmen een maximale breedte van 41 km in het zuiden. De kust is erg grillig door de vele bochten en de vooruitspringende schiereilanden en landtongen. Homeway heeft een groot aanbod van vakantiehuizen op Rügen.

Locatie en geschiedenis van Rügen


Vondsten op Rügen wijzen op bewoning sinds de Steentijd. Op het eiland treft men vele stenen monumenten aan, zoals megalithische graven en offerstenen, die tot op heden bewaard zijn gebleven. Ten tijde van het begin van onze jaartelling behoorden de bewoners van Rügen tot de Oost-Germaanse stam van de Rugiërs, die toen ongeveer het gebied van het latere Vorpommern bewoonden en het eiland zijn naam gaf. Tijdens de periode van nazi-Duitsland werd het immense vakantiecomplex Seebad Prora gebouwd, net ten noorden van Binz. Binz is een badplaats dat naast een Kurhaus mooie villa-achtige gasthuizen telt.

Bezienswaardigheden op Rügen


De mooie 20e eeuwse villa’s in Binz zijn een lust voor het oog. Ook een bezoek aan de moderne pier is erg populair. Net ten noorden van deze stad kunt u een bezoek brengen aan het megalomane Prora hotelcomplex. Vanuit de vakantiewoning kunnen diverste uitstapjes worden ondernomen, zowel per fiets als met de auto.

Vrije tijd op Rügen


Het eiland Rügen heeft een mooi heuvellachtig landschap, dat zich goed leent voor lange wandelingen. Binz is een populaire badplaats. Aan de Baltische kust liggen mooie zandstranden en bossen. De steden Rostock, Fischland en Bad Doberan liggen vlakbij het vakantiehuis. Een vakantie in dit gebied is ideaal voor hen die van natuurschoon en cultuur houdt.